Fotboll-serie-a-speltips

Serie A: Roma – Venezia

Roma tar emot nedflyttningshotade Venezia på fullsatt Olimpico

Lördag kväll och Eurovision Song Contest? Nej! Oavsett om du söker en anledning att inte se det eller trodde att det var lördagens main event så är det dags att tänka om!

Roma tar emot Venezia i Romas sista hemmamatch för säsongen och nog är dom rättmätiga favoriter men här har det stuckit iväg lite väl mycket..

Båda lagen har något att spela för och Roma har en kommande Conference League-final att förhålla sig till så det lär sparas lite på krutet om det går.

Jag spelar Venezia +2.0 @ 1,79 på Pinnacle

Roma

Det var ett minst sagt tröttkört, eller i alla fall otaggat, Roma som förlorade med 0-2 borta mot Fiorentina senast. Det var tempofattigt och närmast total brist på initiativ från Romas sida. När sen domaren blåser en minst sagt tveksam straff verkade det inte finnas energi att komma igen.

Jag trodde att dom skulle göra en betydligt bättre match än så med tanke på att Fiorentina nu gick upp på samma poäng som Roma där dom fajtas om Europa League-platser men där var jag helt fel ute.

Nu har man fått vila en vecka och visst ska man vinna mot Venezia som dom faktiskt torskade mot när dom möttes i Venedig.

Mkhitaryan skadad och han verkar fortsatt ersättas av Cristante, den eviga besvikelsen på mittfältet. Om det fanns statistik på hur mycket någon kan dra ner bolltempo så han varit den datapunktens mästare!

Roma har som sagt finalen i Europa Conference League att se fram emot och nog lär Mourinho spara lite på toppspelarna så fort det går om lyckas ta ledningen i den här matchen?

Venezia

Ja vad ska man säga om Venezias 4-3 vinst mot Bologna senast? Dom hade alltså ledningen med 2-0, tappade till 2-3 men vänder tillbaka och vinner med 4-3! 3-3 målet är tyvärr en skänk från domargudarna men nog ligger det något i det där med att aldrig ge upp!

Drömmarna om fortsatt Serie A-spel hölls ytterligare vid liv när Cagliari kvitterade mot Salernitana i 98e minuten. Ja ni hör hur illa till Venezia har legat och fortfarande ligger!

Dom har inget vidare bra spel, varken försvar eller anfall, men vi har sett tidigare att man kommer ganska långt på vilja också.

Jag tror inte att dom räcker till mot Roma och att det blir definitiv nedflyttning efter den här omgången, dock tror jag att dom kan bjuda upp till mer kamp än vad oddsen ger dem. Henry har ändå gjort ett och annat mål, kan Nani bidra med något?

Dom åker till Rom med allt att förlora samtidigt som ingen räknar med att dom ska klara det. Tuffa förutsättningar, men kanske också lite befriande.

Speltips

Såhär, jag tror (och hoppas) att Roma vinner.

Sen köper jag att tvåmålsvinst är mest sannolikt men tror jag att fördelningen mellan att de vinner med 3 eller fler kontra 1 mål är till betydligt större fördelning till 1 mål än vad oddsen ger oss. Lägg därtill alla skrällresultat där Venezia tar ett eller tre poäng så ligger spelet ännu bättre till.

Venezia kommer bjuda upp till kamp! Undern (3,25) är lite lockande men Venezias allt eller inget, samt senaste matcherna, gör att jag gillar handikappspelet lite mer.

Mourinho, som Giganten var inne på i hans spel på Fiorentina mot Roma, kommer vara väldigt fokuserad på att allt är bra till ECL-finalen. Han lär därför vara väldigt benägen att göra byten på nyckelspelare ganska tidigt in i andra om dom har ledningen.

Att Roma sen saknar bredden i truppen är ingen hemlighet så när bytena kommer lär kvaliteten gå ner samtidigt som Venezia inte lär ge upp förrän slutsignalen ljuder.

Ett fullsatt Stadio Olimpico kommer fortsatt koka på lördag när Venezia bjuder upp till kamp i sitt sista desperata försök att hänga kvar.

Jag spelar Venezia +2.0 @ 1,79 på Pinnacle

/Laangnils