Fotboll-serie-a-speltips

Serie A: Salernitana – Spezia

Spezia får förtroendet när ligorna omstartar!

Vad roligt att få göra premiär här på stugan!

Jag kommer som sagt att skriva om spel på Serie A och nog är det fler än jag som är taggade på att ligorna ska dra igång igen efter ett riktigt fotbollstorrt uppehåll?

Lite fart har det däremot varit på transfermarknaden där det mest omskrivna måste vara Dusan Vlahovics övergång från Fiorentina till Juventus, som snuvade både Tottenham och Arsenal på transfern. Det ska bli spännande att se hur han och de andra januariövergångarna påverkar lagen i kamperna om topp-, europaplatser och bottenstrider.

Skriverierna är i full gång inför helgens Derby della Madonnina (Inter-Milan) och även om det nog blir en underhållande match så går spelvärde och tidningsrubriker inte alltid hand i hand. Jag har hittat fint värde i ett betydligt mer anonymt möte. Tabelljumbon och nykomlingen Salernitana tar emot Spezia i en måndagsmatch och jag tror att värdarna får det kämpigare än vad oddsen säger i det här mötet.

Jag spelar Spezia -0,25 @ 2,12 Pinnacle

Salernitana

Salernitana har hittills bara skrapat ihop ynka 10 poäng och ligger ett tydligt snäpp ner från resten av lagen i Serie A. Med ett klent försvarsspel, halvtaskig organisation och ett anfall som känns allt annat än spännande är det har varit svårt att se ljusglimtar.

Då Lazios ägare även ägde Salernitana och reglerna säger att ingen får äga två lag i Serie A var dom tvungna att hitta en ny. Det löste sig i sista minuten då den nya ägaren läste i tidningen den 30e december, en dag innan deadline, att han kunde vara intresserad av att köpa klubben med ett par argument varför. Sagt och gjort, dagen efter köpte han fotbollsklubben för runt 10 miljoner euro med målet att hålla dom kvar i Serie A!

Under januari har dom därför gått all in på transfermarknaden där man lånat och köpt totalt 11 spelare om jag räknar rätt. Av dom 11 sätter Corriere Dello Sport 7 av dem i startelvan och det var innan Perotti, som varit klubblös, signades.

Det är såklart inga toppspelare men visst är det rätt av Sabatini, deras nya sportchef, att göra ett ärligt försök att lösa kontraktet men det är ingen lätt uppgift härifrån.
När man sen ser Gyömber och Fazio som alternativ till startande mittbackspar så är ”öppna spjäll” det första och enda jag kommer att tänka på, men vi får se hur det går.

Spezia

Det var glada miner i Spezia innan uppehållet då Thiago Mottas gäng har för första gången någonsin radade upp 3st segrar i Serie A. Matchen mot Milan skulle dom visserligen ha förlorat då domaren där domaren bokstavligen talat blåste bort Milans vinst men det är överspelat vid det här laget.

Över tid har dom inte hittat någon vidare stabilitet men med tre i rad så bör självförtroendet vara på topp. Daniele Verde har vaknat till i offensiven och bidrar med lite oförutsägbarhet på planen till skillnad från Nzolas utanför. Thiago Motta vann även ”Månadens tränare” i Serie A vilket väl bekräftar någon typ av trendbrott.

I kontrast mot Salernitanas vilda januarifönster så har Spezia inte gjort en enda värvning så dom får förlita sig på fördelarna med stabilitet i laget istället.

Jag har ärligt lite svårt att få grepp om Spezia då dom varvar mellan att slå topplag till att uddamålstorska en avslagen match mot betydligt sämre lag. Här tror jag dock att självförtroendet spelar in en bra del. Har man slagit klubbrekord med tre och får chans att ta en fjärde mot jumbon så underskattar man inte motståndarna i en Serie A-match om man heter Spezia. Kommer man med rätt inställning till den här matchen så har man goda chanser att ta med alla tre poängen hem till La Spezia!

Speltips

Helt ärligt så handlar det här spelet mer om hur dåliga Salernitana är snarare än hur bra Spezia är. Oavsett alla värvningar och hur bra de visar sig vara så lär dom inte ha hunnit spela ihop sig. Spezia har å andra sidan hittat formen och har momentum. De senaste 4 mötena lagen emellan har slutat 2-1 till Spezia och det är väl ett rimligt resultat att utgå ifrån även här?

Självklart är det inte så att Spezia går och sopar banan med Salernitana 90% av gångerna men att få halva insatsen tillbaka vid oavgjort till över 2 gånger pengarna vid vinst tar jag gärna.
Visst ligger värde på högre linor också men med respekt för att Spezia har bortaplan och saknar stabilitet så finns det anledningar att hålla tillbaka lite om dagsformen inte är vad jag hoppas på.

Jag spelar Spezia -0,25 @ 2,12 Pinnacle

/Laangnils