Fotboll-serie-a-speltips

Serie A: Salernitana – Sassuolo

Sassuolo tar med sig poängen norrut när vi öppnar veckans omgång i Salerno!

En vinst och en förlust vart det förra veckan när mitt Roma, mot min egen övertygelse tog andra raka mot Atalanta, starkt jobbat! Skönt då att Spezia klarade linan så vi inte gick helt tomhänta från helgen i alla fall.

Ny vecka och ny omgång och ärligt är det många odds som ligger väldigt bra. Här tycker jag mig dock ha hittat en underskattad favorit!

Salernitana åkte på en riktig näsbränna senast mot Inter där dom torskade med 5-0 och kanske har dom hittat tillbaka i gamla hjulspår. Sassuolo befinner sig på helt andra sidan av formkurvan och tog sin tredje raka seger mot ett Venezia som sjunker allt lägre i tabellen.

Salernitana har lyft spelet en del med ny tränare och nyförvärven men jag tror att deras nya och lite mer öppna sätt att spela passar Sassuolo som handen i handsken!

Jag spelar Sassuolo att vinna @ 1,85 på Unibet

Salernitana

Sedan transferfönstret i januari har Salernitana absolut höjt sig spelmässigt. En del ska tillskrivas tränarbytet men även en del kvalitetslyft på ett par positioner där det väl är Torinolånet Simone Verdi som sticker ut mest. Det har dock inte inneburit någon större poängskörd och nedflyttningen är väl i det närmaste klar nu.

Sedan Davide Nicola tog över har dom gått från oförklarligt idélöst till att i alla fall bjuda upp till kamp! Nog ska dom ha plus i kanten för att gå ner med flaggan i topp men mer än så lär det inte hinna bli. Såklart är Inter en orättvis värdemätare men 5 mål i baken säger en del.

Att dom fick med sig 2-2 mot Milan vart jag som sagt väldigt förvånad över men vi lär nog få skylla det på grav underskattning av Milan snarare än en början på en vändning för Kampanienlaget.

Sassuolo

Sassuolo går starkt och har nu tre raka vinster i Serie A där den första av dem var vinsten mot Inter.

Nog har dom ’dräpt drakar’ förut men att slå genomdestruktiva Venezia med 1-4 var faktiskt något annat för Emilia-Romagnalaget. Det är ju faktiskt just den typen av motstånd dom har haft svårt att leverera mot.

Tidigare när jag har skrivit om Sassuolo har jag pratat om en trio framåt men i dagsläget är det nog bara en riksdagsdebatt ifrån straffbart att inte prata om en kvartett. Scamacca, Berardi, Raspadori och Traore är ett anfall jag rankar väldigt högt i Serie A!

Bakåt är det fortsatt ihåligt då matchen mot just Inter var första gången dom höll nollan på bortaplan men det bekymrar mig inte jättemycket då jag tror att en öppen matchbild här leder till Sassuolovinst oftare än vad oddsen ger oss!

Speltips

Hade det här varit samma gamla trötta Salernitana som innan jul hade jag snarare letat pluslina på dem! Nu tycker jag dom har tydliga ambitioner att ändå få till något vettigt och det tar tid. Den tiden har dom inte fått än och dom luckorna som lämnas kommer Sassuolo att utnyttja och straffa hemmalaget. Mållinan ligger just nu 3.0 så även marknaden prisar in mycket mål här och då tycker jag Sassuolo borde ligga ännu lägre än det här.

Salernitanas mittback Fazio, som jag spydde galla över inför matchen mot Genoa, får fortsatt starta och det är inget bra tecken för Salernitana. Han lär få svårt att hänga med markeringarna när Berardi och Traore vrider och vänder på kanterna innan inlägget kommer. Blir det det ett öppet spel så är det nog ännu värre då han ser ut att ha marginellt snabbare fötter än den medelmåttige division 5-spelaren.

Oddset på Sass är en del lägre än vad dom stängde mot t.ex. Venezia senast (~2,1) så det kan tyckas att vi jagar oddset här.
Jag är inte så bekymrad över det då Venezia, till skillnad från Salernitana, stundtals har haft ett bra försvarsspel så jag köper den diffen.

Sass gått tre raka och möter jumbon så visst finns det en risk för underskattning . Jag  tycker ändå att motsvarande argument om bra form, bra självförtroende väger upp så jag bekymrar mig inte så mycket över det.

På lördag kl 15 öppnar vi Serie A omgången i Salerno. Salernitana bjuder upp till kamp i vad jag tror blir en underhållande match där det slutar med att Sassarna brassar på och gör mandelmassa av hemmalaget!

Jag spelar Sassuolo att vinna @ 1,85 på Unibet

/Laangnils