Fotboll-Champions-League-speltips

Shakhtar – Real Madrid

Helt fel avslutslina när Shaktar tar emot Real Madrid

Då dessa odds och marknader är väldigt känsliga så kan förändringar ske när som helst. Därför håller jag denna posten aningen kortare än jag brukar göra för att så många som möjligt ska kunna ta del av spelet om det faller er i smaken. Matchen som berörs är Shakhtar hemma mot Real Madrid och jag anser att det Ukrainska laget undervärderas i såväl matchodds som skott-odds. Det sistnämnda blir mitt fokus och nedan följer lite kort varför.

Registrera dig på NO ACCOUNT BET och få 100 kronor att rygga spelet här!

Shakhtar

Shakhtar står på en poäng inför gruppspelets tredje match och det är man troligen inte speciellt nöjda med. I mötet med Tiraspol var man det klart bättre laget på banan och hur man gick mållösa från den bataljen är svårt att förstå. Jag såg hela matchen och det var ett bombardemang från start till mål mot det Moldaviska målet, men utan utdelning. När slutsignalen ljöd över arenan hade Shakhtar avslutat 21 gånger men fick se sig besegrade med 2-0 trots detta.

Resan gick vidare mot Inter hemma i en match man definitivt hade kunnat vinna. Edin Dzeko stod förvisso för en av årets missar under matchen men i sin helhet är Shakhtar bra och framförallt på hemmaplan är laget otroligt jobbiga att möta.

Sedan förlusten mot Tiraspol har Shakhtar på sju raka matcher inte förlorat. Ett gäng jättesegrar med 3-5 bollar i den inhemska ligan och krysset mot Inter, bland annat.

Real Madrid

Real Madrid kommer till Ukraina med tveksam form och en enorm skadelista.  Innan uppehållet blev man besegrade av Espanyol och det går inte på vatten för Ancelotti direkt. Inför det här mötet finns det även i bakhuvudet att El Clasico väntar bara ett par dagar bort och fler skador på viktiga spelare hade varit förödande. 

Real bör givetvis vinna matchen eftersom att även en något försvagad elva ska stå upp väl mot Shakhtar oavsett. Men bortfall på spelare som Hazard, Carvajal, Bale, Militao och Asensio för att bara nämna ett par påverkar givetvis till någon grad.

Madrid hade maximalt flyt som vann över Inter i förstarundan och åkte därefter på hela CL-historiens (oddsmässigt) största skräll när man förlorade hemma mot Tiraspol senast. Det är inte samma gamla vanliga Real vi ser i år och jag vädrar att de stöter på problem i Ukraina.

Speltips Shakhtar – Real Madrid

Dessa bägge lag har som många säkert vet ett stökigt förflutet med varandra i Champions League där Shakhtar vid upprepade tillfällen skrällt mot just Real Madrid. De tre senaste mötena har slutat 2-0 Shaktar, 2-3 Shaktar och 3-4 Real Madrid.

Shaktar är faktistk det laget som hittills under Champions League fått iväg mest avslut av alla lag och i ren XG har man näst högst siffror efter Inter. Det skapas med andra ord gott om lägen och avslut kommer man mer än gärna till.

Att vi får 8.5-lina på Shakhtar här ser jag som på tok för lågt. Visst, de lär inte få iväg 21 avslut som mot Tiraspol men färre än åtta avslut har inte Shakhtar haft på hemmaplan på flera år bortsett senast mot Real Madrid när man vann med 2-0 och försvarade större delen av tiden. (jag backtrackade 3 år). Motståndet i samtliga matcher i stort sett har varit sämre än Real Madrig men det spelar inte någon roll när linan är, i min värld, flera bollar för låg.

Den stora risken i det här spelet är i min mening om Shakhtar tar en tidig ledning. Då är vi i fara. Skulle Real Madrid ta ledningen så har jag svårt att se hur det här spelet ska kunna gå förlorat.

Shakhtar över 8.5 avslut @ 1.67 spelas på NO ACCOUNT BET! (Kambi)