Adams Ammunition

Shjaktar – Celtic

Måstematch för de grön-vita i Polen!

Celtic gjorde en riktigt fin förstahalvlek hemma i Skottland mot Real Madrid förra veckan. Man kunde, kanske rentav borde, ha haft en ledning med sig in i periodpausen. Nu blev det inte så, utan istället kom fjolårsmästarna ut och tog över i andra halvlek och vann sedermera rättvist.

Potential såg vi dock i Celtic och när Leipzig gick och gjorde bort sig totalt i sin öppningsmatch så finns det faktiskt rentav riktigt goda chanser för skottarna att ta sig vidare från gruppen. En seger här är dock i det närmsta ett måste.

Shjaktar

Det är såklart en turbulent period för Shjaktar vars hemland genomgår en invasion samtidigt som man försöker prestera på fotbollsplanen. Förra veckans seger mot Leipzig var en av de mer otroliga man någonsin sett och 1-4 var så i överkant att det knappt går att ta in.

Laget i sin helhet är rejält sargat. I stort sett alla utlandsproffs har lämnat laget och man bärs nu enkom av inhemska spelare.

Heroisk seger i Tyskland senast men jösses vilken medstuds man hade.

Celtic -0.25 @ 1.95 Speedybet

Celtic

Celtic har i takt med Leipzigs flopp förra veckan givits ett gyllene läge att ta sig vidare från den här gruppen, trots den väntade förlusten mot Real Madrid. Seger här så kvarstår hemma/borta mot Leipzig och hemma mot Shjaktar där tre poäng ska vara mer är rimligt.

Spännande lag, hos de grön-vita som i år känns solklart starkast i Skottland. McGregor/O´Riley är en blytung duo på mitten som hade gjort sig gott för väldigt många topplag i Europa.

Efter förlusten mot Real Madrid är seger här oerhört viktigt och när det spelas på neutral plan måste Celtic gå 100% för vinsten.

Speltips Shjaktar – Celtic

Matchen spelas alltså inte hemma i Ukraina, utan på Neutral plan i polen och troligen nästan helt utan shjaktar-fans över huvud taget med tanke på det politiska läget. Vidare, som ovan nämnt, så är det bara inhemska spelare kvar i Shjaktar och på pappret ska man vara klart, klart svagare än tidigare säsonger.

Segern i Tyskland var heroisk, men helt bisarr på samma gång.  På 1.16 i XG gjorde man fyra mål, vilket sannerligen vittnar om hur i överkant det hela var.

Celtic är bättre på i stort sett varje position och har inte ens nackdelen av att spela på bortaplan här, då bägge lag gör det.

Jag gillar Celtic skarpt inför matchen och -0.25 ska räcka väldigt långt.

Celtic -0.25 @ 1.95 Speedybet

 

Chatta