Adams Ammunition

Skottland – Irland

Derby på de brittiska öarna!

Skottland är ute efter revansch från den förnedrande förlusten mot just Irland för ett par månader sedan, med 3-0. Det kan tyckas skrämmande, men den där matchen var märklig. Skottland inledde riktigt bra och såg ut som det klart starkare laget första 15, sedan sa det bara pang-bom och så var det 3-0 åt andra hållet.

Den matchen bör vara extra tändvätska för ett Skottland som precis häromdagen totalt slaktade Ukraina med 3-0. Målen kom förvisso sent i den matchen, men jösses vad överlägsna de blå-vita var. Det var spel mot ett mål från start till stopp och det var faktiskt en av de bättre matcherna jag sett Skottland genomföra.

Spel: Skottland -0.5 @ 2.10 Mr. Green
Hämta dina 500 kr i freebet på Mr. Green HÄR!

Skottland

Skottland ligger i vassen och smyger så sakteliga med på en helt okej europeisk nivå. På pappret har man en riktigt fin trupp och även om Robertsson saknas tillsvidare så är inte spelare som McTomminay, Mcginn, Tierney, Adams, Dykes och Armstrong något man bara promenerar förbi hur som helst. Det där är faktiskt namn som håller till på den absoluta toppen av Europa-bollen för det mesta.

Totalt överlägsna mot Ukraina senast alltså och dessförinnan 1-4 borta mot Armenien. Efter den där förlusten mot Irland har man verkligen rest sig och kommit tillbaka stenhårt, med 7-1 i målskillnad på två matcher.

Skottland har en bra trupp och hemma i Glasgow på Hampden park med förlusten mot Irland senast i närminnet lär det vara ett totalt påslaget skotskt landslag vi får se.

Irland

Irland hankar på men är långt ifrån så bra som man en gång var, ledda av Robbie och Roy Keane. Man sprattlar till emellanåt, som mot Skottland, men ser på det hela taget ganska svaga ut. Strax innan matchen mot Skottland förlorade man mot väldigt svaga Armenien och dessförinnan blev det en blygsam seger mot Litauen som är ett av Europas svagare lag, med 1-0.

Truppen har total avsaknad av några större namn nu för tiden och den största majoriteten håller till i Engelska The Championship, eller på än lägre nivå.

Segern mot Skottland senast i all ära, men överlag är det här ett Irländskt lag som är ganska svagt.

Speltips Skottland – Irland

På pappret är det inget snack om vilket lag som bör betraktas som starkast. Skottland är ett bygge av spelare från europas toppligor medan Irland i stort sett enkom har spelare från ligorna under just de bästa.

Nu är fotbollen såklart mer abstrakt än sådär, vilket vi fick se i Dublin senast. Jag tror dock den där högst oväntade 3-0:an är perfekt tändvätska för Skottland att istället trycka till Irland rejält här hemma i Glasgow.

Jag tycker rentav skottarna ska stå under 2 gånger i den här matchen och klipper oddset 2.10 på MrGreen (vilket är marknadshögst i skrivande stund) innan den förmodade droppen kommer.

Spel: Skottland -0.5 @ 2.10 Mr. Green
Hämta dina 500 kr i freebet på Mr. Green HÄR!