Fotbolls EM 2024 Speltips

Slovenien – Danmark

Värde på Danmark i öppningsrundan!

Spel: Danmark -0,5
Odds: 1.79
Spelbolag: Betfair (el andra börser)

📌  Testa Betfairs spelbörs HÄR!


Jag har hittat ett tidigt spel på danskjävlarna vars odds sticker ut en hel del i första rundan. Vi ska börja med att säga att danskarna hade en mycket svag kvalgrupp med Slovenien och Finland var närmst sörjande.

Just Slovenien får man i första mötet av slutspelet och det ger oss en del relevant data. Danskarna var rätt hypade för tre år sedan när man nådde semifinal. Truppen nu är inte bättre och jag köper helt klart att danskarna ska värderas klart lägre än för tre år sedan, vilket man också gör.

Man mötte som sagt Slovenien i kvalet hit. På bortaplan för ganska exakt ett år sedan så var stängningsodds 1,80. Matchen slutade 1-1 och wycout hade XG 0,4 – 1,36 med Danskarnas siffror sist (Opta 0,59-1,51). Jag såg inte matchen vilket är ett minus men all statistik talar för att dansken var det bättre laget i matchen. XG är verkligen inte allt men det är den bästa datan om man inte har sett matchen och relevant statistik ska komprimeras. I returen på parken så stod danskarna i 1,60. Då ska det betonas att man hade allt i egna händer och hade haft råd med kryss eller förlust i den matchen för att i sista omgången mot Nordirland kunna säkra EM-platsen.

Hur som helst så körde Danmark över Slovenien med 2-1. 2-1 kan tyckas vara en knapp seger. Faktum är att statistikföretaget Opta hade 2,25 – 0,06 i XG-fördel till danskarna. Wyscout hade 1,33-0,13 på samma match. Jag har sett highlights från matchen för att försöka skapa mig en bättre bild när det skiljde så pass mycket i XG mellan instituten och det är inget snack om att Danskarna var överlägsna.

Med de två första matcherna lagen emellan så tycker jag att danskarna ska vara större favoriter här. 1,79 är ju samma odds som man stod i på bortaplan och nu är det neutral plan med klar fördel åt danskt håll som kommer ha mer supportrar på plats än Slovenerna.

Lägg till att Danmark har helt annan mästerskapsrutin än Slovenien så kan jag inte låta bli Danmark till fina 1,79 som några av oddsbörserna har här.

📌  Testa Betfairs spelbörs HÄR!