Slovenien – Norge

Är verkligen Norge så mycket bättre än Sverige?

Nog för att Norge temporärt gått om Sverige, det får vi nog ta och erkänna efter de bägge mötena här i Nations League och truppstyrkan Norge har just nu. Men ska det vara så stor skillnad att Norrmännen spelas till 1.95 borta mot Slovenien medan Sverige stod i 2.30? Jag håller mig högst tveksam till det.

Slovenerna har dessutom inte alls gjort bort sig i den här turneringen. Kryss borta mot Norge trots rött kort och senast blytungt kryss hemma mot Serbien. De är svårslagna helt enkelt och Norge har seglat upp som lite väl stora favoriter här i min bok.

Spel: Slovenien +0.5 @ 1,91 SPEEDYBET
Missa inte att hämta 1000 kr i bonus på Speedybet HÄR!

Slovenien

På pappret är det väl inte supermånga namn som ser skrämmande ut i Slovenien. Eller rättare sagt i stort sett inga. Det förtar dock inte att man tycks fungera bra kollektivt och förblir svårslagna för de flesta lite bättre nationer.

I VM-kvalet gjorde man livet surt för både Kroatien och Ryssland som tappade poäng mot just Slovenien. Nu senast kryss mot Serbien och dessförinnan kryss i Norge, mot Norge. Det krävs lite mer än bara tur för att upprepade gånger få med sig sådana resultat!

Får Slovenien med sig ett resultat från den här matchen har man fortsatt alla möjligheter att klara sig kvar i grupp B!

Norge

Haaland, Ödegaard osv. Det är inget att snacka om – Norge har sin gyllene genaration just nu och är ett lag som på pappret kan skrämma de flesta. Erling gör mål på precis allt som rör sig och det är såklart jobbigt att ta position mot en sån gigant.

Jag spelar dock främst för att jag inte håller med om värderingen här, kontra den Slovenien hade mot Sverige. Sverige var upp och nosade på 2.30 rak mot Slovenien i samma bortamatch och att Norge ska vara 40 punkter starkare har jag väldigt svårt att motivera.

De är fina Norge, men bakom Haaland och Ödegaard är det trots allt inte superstjärnor rakt igenom. Ett par stabila kuggar absolut, men fortsatt ett långt hack nedanför de bättre i Europa.

Speltips Slovenien – Norge

Norge har på alla vis en mer namnkunnig trupp och jag förstår om folk väljer de röd-blå i en sån här match, när deras stjärnor är formtoppade. När jag spelar är det dock mest siffror som i slutändan bestämmer spelen och i detta fallet är det bara i min bok, som skrivet ovan, en märklig värdering. Fyrtio punkters skillnad mot Sverige i samma match är bara för extremt.

Jag spelar Slovenien +0.5 och har god tro på att man fortsätter stångas så fint som man gjort hela Nations League och dessförinnan under VM-kvalet.

Spel: Slovenien +0.5 @ 1,91 SPEEDYBET
Missa inte att hämta 1000 kr i bonus på Speedybet HÄR!