Adams Ammunition

Southampton – Everton

Lampards buss tuffar vidare när Everton reser till Southampton!

Många var vi, som var osäkra på om Everton skulle överleva säsongen den här vändan. Efter en trevande start bestod många frågetecken men jag måste faktiskt säga att nu några veckor senare så är jag helt övertygad om att Lampard slipper den absoluta bottenstriden.

Han har valt att bygga en pansarbuss med ett par blytunga gubbar bakåt och börjat få fin balans på mittfältet. Man spelar sällan bra fotboll, men ger samtidigt inte bort någonting över huvud taget.

Spel: Everton +0.5 @ 1.79 HAJPER

Southampton

Överraskande fin start av Saints som vunnit ett par tunga matcher. De nya, unga spelarna man plockat in har varit riktigt fina och Bela-Kotcha har redan fått många storklubbar att lyfta på ögonbrynen. Ward-Prowse springer som vanligt runt och är elegant och Southampton bör likt Everton inte ha några större problem med att klara kontraktet i år heller.

Lite väl överdriven reaktion på Saints fina start tycker jag dock det är. Man var trots allt ett förmodat bottenlag inför säsongen och att man hittade den där segern mot ett totalt avtrubbat Chelsea gör faktiskt inte mycket för mig personligen.

Everton

Coady, Tarkowski, Hollgate, Mina, Godfrey osv. Det är många ruskigt tunga gubbar Lampard har för de bakre leden och även om flera är skadade för tillfället så är det tydligt att Frank lyckats sätta defensiven. De senaste fem matcherna har man max släppt in 1 mål per match, och i tre av fallen hållit nollan. Två på raken dessutom mot starka offensiver i Liverpool och West Ham.

Spännande att man valde Maupay dessutom, vilket jag tror kan vara en bra värvning. Maupay behövde in nystart och blir framåt den stora stjärnan i Everton när DLC fortsatt saknas och Richarlisson försvunnit.

Everton är inte bländande, men faktiskt riktigt svårslagna.

Speltips Southampton – Everton

På pappret skulle jag nog hävda att Everton med Onana och Gueye numera i laget är starkare än Southampton. Att man då, med flertalet bra prestationer i ryggen, kan spelas till +0.5 tycker jag är skevt. Jag tror Everton är aningen underskattade och Saints åt andra hållet överskattade.

Lampards gubbar har lyckats hålla både Liverpool och West Hams offensiver på mattan senaste tiden och man ska ha goda chanser att göra så även med Southamptons.

Jag tror inte det här oddset existerar när vi ska rulla igång PL igen om två veckor.

Spel: Everton +0.5 @ 1.79 HAJPER

Chatta