Dybban Stryktipset Krönika

Stryktipset 10:e april

Stryktipskrönikan är här!

Vilken otrolig Stryktipslördag vi har framför oss. 18 miljoner i jackpot och allsvensk premiär är två anledningar att glädjas. Ska vi få se Marek Hamsik springa ut på Örebros plastmatta? Kommer Giganten äntligen bli ensam vinnare på 13? Det är bara att duka fram chipsen och lättölen och följa underhållningen. Här kommer mina tidiga drag!   

De rekade spikarna Pool och Man City vann med råge och skrällen Torino var bara tio minuter från tre poäng i derbyt mot Juventus (2-2) förra veckan. Men vad hjälpte det när det blev en för favoritbetonad kupong i övrigt och dålig utdelning. Nu höjer vi temperaturen ytterligare med en riktig fetingjacke på 18 millar och jobbar in underdogs.

Kupongen ser i övrigt riktigt smaskig ut och har potential för hög utdelning. Två Premier League-matcher, tio fighter från The Championship och ALLSVENSK PREMIÄR när Real Blåvitt besöker Örebro avslutar. Jag träffade ju Marek Hamsik på en restaurang här i Göteborg i veckan. Tillsammans med livvakten drog han i sig två flaskor rött och verkade på strålande humör. Jag frågade om han är redo för spel till helgen och den goe slovaken svarade: “Ja, men jag vet inte om jag blir uttagen.” (Nej, han har inte slaktat svenska för invandrare men jag översatte fritt från engelska.) En rolig detalj var att restaurangen var full när Hamsik klev in och personalen hänvisade honom till en rätt kylig uteservering. Sannolikt inget han fått uppleva i Neapel. Servitören berättade dock att de bjöd på 300 gram oxfilé, men Hamsik behövde bara betala för 250 gram. Så ska en slipsten dras i Göteborg!

Den som vill ha en genomgång av alla 13 matcher kan för övrigt lyssna på Stryktipspodden HÄR!.

Jag får ibland frågor av folk som köper en andel i något av mina system varför jag inte spikade vad jag rekar här i krönikan. Det finns flera anledningar till varför jag inte kör samma spikar på alla kuponger. För det första skrivs det här för lång tid i förväg för att alla idéer ska hålla hela vägen in i kaklet till spelstopp. Saker och ting kan hända som jag inte hade koll på när jag skrev – tränaren vilar toppspelare, oddsen drar iväg åt “fel” håll och så vidare. Men det handlar också om att inte lägga alla ägg i samma korg. Om jag gör fyra system vill jag inte spika samma 25-30 procentare på alla kuponger. Det kan givetvis hända, men inte särskilt ofta. Det är bra med lite variation i systemen och på Stryktipset finns det ofta flera vägar att gå som alla är rätt på sitt sätt.

Därför har jag börjat med ett Krönikasystem där jag alltid går hårt på mina tankar här i texten, så det inte råder några oklarheter om vad ni får för investeringen.

Vill ni köpa andelar i mitt Krönikasystem så kan ni göra det HÄR.

Så till mina tidiga drag!

Spikarna

Chelsea

Det finns ingen riktig bank-spik på kupongen, den lågoddsaren jag är mest förtjust i är Chelsea. Vi glömmer den hemska 2-5 torsken mot WBA där Thiago Silvas tidiga röda kort satte prägel på matchbilden. Totalt sett har Tuchel ändå gjort små underverk med klubben. Även om spelet inte har varit bländande rakt över så har knappt några mål släppts in och poängen tagits. Matchen mot Porto i Champions League i veckan var ett bra exempel där The Blues vann med 2-0 utan att spela särskilt bra. Här har Chelsea inte råd att tappa poäng i jakten på topp 4, de kommer vara all in i detta London-derby.

Crystal Palace gjorde vad Crystal Palace gör bäst borta mot Everton senast. Ta poäng trots att man är det sämre laget. Guaita storspelade mellan stolparna då. Målskytten och poängräddaren, Batshuayi, får dock inte vara med här då han är utlånad från just Chelsea. CP har i praktiken löst kontraktet och kan spela relativt avslappnat. Men med Batshuayi borta och Zaha i tveksam form så har jag svårt att se hur hemmalaget ska kunna hota ett tryggt Chelsea. Håller sig tvåan under 70 procent är spiken vettig för att hålla ner variansen på systemet.

Blackburn

Med 18 miljoner i jackpot så skiter jag i allt! Till, i skrivande stund, 18 procent känns Blackburn bara bomb. Ja, resultaten har varit kalla en längre tid. Men insatsen mot Bournemouth senast var inte alls tokig, spelmässigt höll Rovers minst samma nivå. 1-1 borta mot Norwich nyligen var också en stark prestation. Truppen saknar knappast kapacitet och kommer bara skyttekung Adam Armstrong igång med målskyttet så har Blackburn rejält med sparkapital.

Mick McCarthy-effekten har avtagit. Cardiff tappade konceptet helt senast mot bottengänget Sheffield W och torskade med 0-5. Inte ens motståndarna såg ut att tro på vad som hände. En vinst på sex matcher gör nu att Cardiff i praktiken är borta från snacket om playoff. Säsongen är över, hängmattan och paraplydrinkarna hägrar.

Här är det två lag som mest har äran att spela för och det lär bli betydligt jämnare än vad streckningen säger. Det känns som enskilda prestationer, tillfälligheter och dagsform blir avgörande. Jag skulle kunna ta ut Blackburn som en skräll, men ska det bli några 18 miljoner så måste man dra några rövare. Tvåan chansspikas!

Bubblare: Nottingham och Brentford.

Skrällarna

Coventry

Match 10 är en avgörande fight för hur stor utdelningen kommer bli denna lördag. Efter tre raka segrar är Bournemouth på allvar med i racet om playoff igen. Det svenska folket övervärderar dock Körsbären rejält här och jag tror att tvåan kan landa upp i trakterna närmare 80 procent. Ser man till den opålitliga säsongen i stort så är Bournemouth i sanning inte värda att streckas på det viset. Jag var även inne på att insatsen borta mot Blackburn inte var lika imponerande som resultatet.

Coventry har trots den sköna 3-1-vinsten mot Bristol City ännu inte säkrat kontraktet och kommer nog behöva plocka ett par vinster till för att ro det i hamn. Glädjande senast var att skarpskytten Matthew Godden såg ut att vara tillbaka på allvar från sin skada och gjorde mål. Han har saknats i ett lite ospetsigt Coventry. Vår egen svensk, Gyökeres, fick även komma in och nätade han också.

Två högmotiverade lag alltså där Bournemouth ändå har favoritskapet och betydligt mer att förlora på tappade poäng. Det kan innebära en jobbig press. Till de här strecken är det givet att måla på hela vägen där tvåan till 10 procent är ett miljontecken. 

Bubblare: Rotherham, Derby och Middlesbrough.

Ett stort lycka till på lördag alla. Nu joooobbar vi!

/ Dybban