Dybban Stryktipset Krönika

Stryktipset 15:e januari

12 miljoner i jackpot och en klassisk Stryktips-runda med Premier League och The Championship. Där har ni receptet på en lyckad lördag. Som vanligt har jag inte kunnat hålla mig borta från kupongen och tagit ut mina bästa tidiga drag. Håll tillgodo!

Det höll på att bli full pott på rekarna här för andra lördagen på raken. Chansspiken Wigan och skrällen Plymouth löste båda segrar. Brighton väntade dock till förlängningen innan man avgjorde mot WBA. Nåväl, 13 rätt var ändå inte speciellt nära då Newcastle oväntat torskade hemma mot League One-gänget Cambridge United. Den superskrällen gjorde dock att ingen annan löste full pott vilket gör att vi har en fin jackpot på 12 miljoner att slåss om denna lördag.

Galningen Mathias Liss brukar säga till mig att det bara finns två saker som kan få honom att gråta. Fotboll och begravningar. På lördag kommer jag inte att vara närvarande under den sista brinnande timmen innan spelstopp då jag befinner mig på det sistnämnda. Jag släpper därmed bara två system för Stryket denna vecka (ett är detta Krönikasystem) och båda kommer att lämnas in tidigt runt 14.00, vilket kan vara bra att ha med sig vid köp av andel. Krönikasystemet påverkas dock inte lika mycket av att lämna in tidigt då jag alltid utlovar (om ingen total galenskap sker) att gå på mina tidiga drag där.

Hur som helst är det fem Premier League-matcher och åtta Championship-drabbningar som gäller denna lördag. Kul att hela tolv matcher har spelstopp 16.00.

De två största favoriterna hittas i The Championship där formstarka Middlesbrough och Fulham kommer streckas högt. Fulham ställs ut till det lägsta odds jag sett i en Championship-match under brinnande säsong. Dryga 1,20 är otroligt lågt. Framför allt då 7-0-krossen mot Reading senast var första ligavinsten på sex försök. Bristol City löste också 0-0 under ordinarie tid i samma möte i FA-cupen förra veckan. Ligaspel med ordinarie elvor samt bortaplan gör så klart uppgiften tuffare nu för Bristol City. Men sticker ettan iväg över 85 procent, vilket är troligt, så kan det så klart vara av intresse att gardera ifall miljonerna jagas.

Lägg märke till att match 2 mellan Burnley och Leicester är framflyttad och lottas. Förhoppningsvis stannar det där.

För er som vill ha mer matnyttig information rekommenderar jag givetvis Stryktipspodden. Förbered er gärna inför helgen genom att lyssna på analyser om samtliga 13 matcher HÄR! Och som vanligt följer ni upp med Lördagsstreamen som alltid bjuder på de sena oddsroppen, elvorna och dragen. Streamen hittar du här!

Jag får ibland frågor av folk som köper en andel i något av mina system varför jag inte spikade vad jag rekar här i krönikan. Det finns flera anledningar till varför jag inte kör samma spikar på alla kuponger. För det första skrivs det här för lång tid i förväg för att alla idéer ska hålla hela vägen in i kaklet till spelstopp. Saker och ting kan hända som jag inte hade koll på när jag skrev – tränaren vilar toppspelare, oddsen drar iväg åt “fel” håll och så vidare. Men det handlar också om att inte lägga alla ägg i samma korg. Om jag gör fyra system vill jag inte spika samma 25-30 procentare på alla kuponger. Det kan givetvis hända, men inte särskilt ofta. Det är bra med lite variation i systemen och på Stryktipset finns det ofta flera vägar att gå som alla är rätt på sitt sätt.

Därför har jag börjat med ett Krönikasystem där jag alltid går hårt på mina tankar här i texten, så det inte råder några oklarheter om vad ni får för investeringen. Vill ni köpa andelar i mitt Krönikasystem så kan ni göra det här nedan.

Dybbans krönikasystem 265kr/andelen

Så till mina tidiga drag!

Spikarna

Newcastle

Ja, det är läge att rygga Gigantens Newcastle. Debaclet i FA-cupen förra helgen lär snarare fungera som en motivationshöjare än ett sänke. Det är, som Giganten säger, ligan som gäller och har högsta prio. Här handlar det att ge hemmafansen vad de vill ha. Vinst i den här superviktiga sexpoängsmatchen i bottenstriden och allt är glömt och förlåtet igen. Trippier och Wood har kommit in i januarifönstret och mycket talar för att båda tar plats i elvan, vilket gör att Wilsons skada plötsligt inte är så kännbar. Här hemma på St. James’ Park har Skatorna sett helt ok ut det senaste. De visade att de är att räkna med i de här viktiga hemmamatcherna mot en annan bottenkollega, Burnley, där det blev vinst. En stark pinne mot Manchester United ska inte heller spottas på.

Framför allt ser det riktigt mörkt ut för Watford. Ranieri kommer behöva trolla med knäna här. Skadelistan är lång, där bland annat viktiga Ismaila Sarr står uppsatt, och trion Louza, Masina och Troost-Ekong är iväg på Afrikanska Mästerskapen. Formen är urusel med sju raka förluster och ett väldigt virrigt försvarsspel. Jag har också starka minnen från när dessa två lag möttes i London tidigare i höstas i en match som slutade 1-1, men där Newcastle var det klart bättre laget. Det var dessutom ett Watford med ett väldigt mycket bättre truppläge och starkare startelva. Ettan överstreckas möjligen något här, men jag spikar ändå och smäller dessutom in en peng på Oddset. Go Magpies!

Swansea
Huddersfield har gått poängmässigt starkt på slutet med sex raka utan förlust och kämpat sig upp till en playoff-plats. Men här går det svenska folket helt bananas på hemmalaget och streckar, i skrivande stund, upp ettan över 50 procent. Det går givetvis inte att köpa. Spelmässigt har Hudds nämligen inte varit något extra, trots alla poäng. I flera av de senaste matcherna har de varit det sämre laget. I den förra hemmamatchen var The Terriers riktigt illa ute mot Blackpool. När gästerna ledde med 2-1 drog de på sig ett rött kort med halvtimmen kvar. Inte ens det fick The Terriers att skapa något vettigt. Att Sorba Thomas lyckade få in två bollar inom fem minuter i slutskedet kom väldigt oväntat sett till matchbilden. Huddersfield förlorade faktiskt Expected Goals i den matchen trots numerärt överläge i över en halvtimme.

Nu väntar tuffare motstånd än Blackpool när Swansea kommer på besök. Resultaten på slutet har varit en besvikelse, men sedan Russell Martin tog över som tränare och implementerat en mer passningsorienterad fotboll så är högstanivån väldigt hög. I sina bästa stunder kan Svanarna mäta sig med de flesta lag i den här ligan. Nu har walesarna på grund av corona inte spelat en ligamatch på över en månad och hunnit fixa till truppläget. De stod upp bra mot Southampton i FA-cupen förra veckan där de fick sig en utmärkt genomkörare inför den här matchen. Med tanke på att oddsen talar för en helt jämn tillställning på John Smith’s Stadium denna lördag så är det så klart anmärkningsvärt att Swansea streckas så lågt. Här vankas det supervärde på tvåan som är en väldigt fräck chansspik.

Bubblare: Middlesbrough, Sheffield United och West Bromwich.

Skrällen

Southampton

Southampton mår bra för tillfället. Flera starka insatser på slutet och tidigare i veckan stod laget av en regelrätt överkörning av Brentford med klara 4-1. Ché Adams var tillbaka på plan efter en tids skada och ökar den offensiva kraften ytterligare. The Saints har en rätt trevlig spelidé och skapar ofta en hel del framåt. 3-2-vinsten borta mot West Ham i mellandagarna, där Southampton tappade ledningen två gånger om men ändå löste tre pinnar, vittnar om moral. Så även poängen hemma mot Tottenham där de spelade med en man mindre i över en halvlek.

Moral och vass offensiv är två bra egenskaper som behövs för att rå på dagens Wolverhampton. Underlinorna duggar tätt i Wolves matcher. Deras senaste åtta matcher har bjudit på totalt fem mål (3-2 i målskillnad). Vilket lag de orangeklädda än möter så blir det jämna matcher. Hemmalaget är på sitt sätt imponerande, men segrarna kommer aldrig gratis. Därför är den höga streckningen på ettan något anmärkningsvärt mot ett formstarkt motstånd. Jag tror på en jämn match där Southampton tar poäng betydligt oftare än de 50 procent som X2 är streckat till i nuläget. Högersidan bör därmed ha högsta prio där tvåan streckas kring låga 20 prollar.

Bubblare: Nottingham, Peterborough och Birmingham.

Ett stort lycka till alla. Nu köör vi!

/ Dybban