Dybban Stryktipset Krönika

Stryktipset 27:e november

15 miljoner i jackpot, en bomb-kupong och jag spikar Luton! Låt lördagen komma, här är mina tidiga tankar och drag. Häng med!

Den stora jackpotten är tillbaka. På lördag smäller det med 15 millar att kriga om och vi ska så klart vara där och nosa igen.

En helengelsk runda med Premier League, The Championship och en League One-match är det som väntar. Jag tycker kupongen ser högintressant ut. Liverpool är nämligen den enda stora oddsfavoriten och kommer streckas stenhårt runt 85 procent. Många kanske bankspikar ändå, men jag är sugen på att åtminstone pilla med skrällkrysset. Southampton har en förmåga att stå upp som bäst i den här typen av matcher där de kliver in som stora underdogs. Hållen nolla borta mot Man City tidigare under säsongen bland annat.

Annars är favoriterna mestadels överstreckade och står i runt 1,80-2,20 i odds. Helt perfekt! I grunden en slantsingling i varje match för favoritfall. Förra veckan fick vi se prov på hur lurig The Championship kan vara. En ensam vinnare tog hem 10 miljoner efter att i stort sett inte en enda högprocentare höll för trycket.

För er som vill ha mer matnyttig information rekommenderar jag givetvis Stryktipspodden där vi denna vecka gästades av spelräven Niklas Borg. Alltid ett nöje! Förbered er gärna inför helgen genom att lyssna på analyser om samtliga 13 matcher HÄR! Dessutom finns så klart Lördagsstreamen som vanligt. Där hämtas de sena dragen och koll på de viktiga oddsdropparna. Jag och Bengan kommer att befinna oss på Solvalla med datorerna i högsta hugg och jobbar Stryket när andra jobbar hästar. Det blir kul!

Jag får ibland frågor av folk som köper en andel i något av mina system varför jag inte spikade vad jag rekar här i krönikan. Det finns flera anledningar till varför jag inte kör samma spikar på alla kuponger. För det första skrivs det här för lång tid i förväg för att alla idéer ska hålla hela vägen in i kaklet till spelstopp. Saker och ting kan hända som jag inte hade koll på när jag skrev – tränaren vilar toppspelare, oddsen drar iväg åt “fel” håll och så vidare. Men det handlar också om att inte lägga alla ägg i samma korg. Om jag gör fyra system vill jag inte spika samma 25-30 procentare på alla kuponger. Det kan givetvis hända, men inte särskilt ofta. Det är bra med lite variation i systemen och på Stryktipset finns det ofta flera vägar att gå som alla är rätt på sitt sätt.

Därför har jag börjat med ett Krönikasystem där jag alltid går hårt på mina tankar här i texten, så det inte råder några oklarheter om vad ni får för investeringen. Vill ni köpa andelar i mitt Krönikasystem så kan ni göra det här nedan.

Dybbans krönikasystem 270kr/andelen

Så till mina tidiga drag!

Spikarna

Wolverhampton

Wolverhampton fortsätter att imponera. Efter en trög start poängmässigt, men med fina prestationer, så har resultaten nu också gått rätt väg. Med facit 4-1-1 på de sex senaste matcherna har Wolves fått häng på topp 6 och Europa-platser. Senast togs en övertygande och rättvis seger mot West Ham (1-0). Jiménez avgjorde och det är väldigt skönt att se att skyttekungen närmar sig formen han hade innan den svåra huvudskadan. Ihop med spelare som Hwang och Podence finns det en offensiv styrka som kompletterar det i övrigt väldigt stabila lagbygget på ett bra sätt.

Dean Smith fick en smakstart som ny tränare för Norwich genom tre poäng hemma mot Southampton. Två raka segrar nu för Kanariefåglarna som därmed lämnade över jumboplatsen åt Newcastle. Men det ska inte göra att vi hypar upp det här laget? Truppen är sämst i ligan. Det har för det mesta sett virrigt ut bakåt och Pukki har varit för ensam på topp. Sanningen att säga var Norwich inte det bättre laget i någon av vinsterna och hade totalt sett väldigt mycket flyt. Nu möter de ett ännu bättre lag och behöver återigen stå för en solid prestation och flaxa så mycket det går för att lösa tredje raka. Det tror jag inte de gör. Wolves är bättre på alla positioner och har ett stabilare lagbygge. Tvåan är en sund spik.

Luton

Yes, Luton is back som spikförslag. Då känns det alltid bra i magen. Efter noll gjorda mål framåt på de tre senaste matcherna kanske vissa av er tror att The Hatters är slut som band? Jag kan garantera att så inte är fallet. Den underliggande statistiken talar till Lutons fördel. Tungt senast borta mot Nottingham när vanligtvis vasse Adebayo missade en straff och laget sedan inte kunde utnyttja chanserna som skapades med en man mer sista halvtimmen. Ännu tyngre personligen var det borta mot QPR i “Derby della Stryktipspodden” omgången innan. Torsk 0-2 trots att Luton hade en xG som var fyra gånger bättre än motståndet. Nä, det är dags för retroaktiv utdelning nu. Målen kommer komma, det är jag övertygad om.

Cardiff rekades in som en förnämlig skräll till låg procent förra lördagen borta mot Preston. Men totalt sett har walesarna varit en stor besvikelse den här säsongen. 0-1 hemma mot nykomlingen Hull i veckan vittnade återigen om ojämnheten som finns där. Defensivt finns det en hel del att jobba på. Förutom kalla nykomlingen Peterborough har Cardiff släppt in flest mål i serien. Hemmaduon Cornick/Adebayo (15 mål ihop denna säsong) går inte mållösa mot denna skrala backlinje. Det blir väl knappast något spelvärde på Luton, men det är det få favoriter på den här kupongen som erbjuder och spikarna måste ju tas. Jag säger 3-0, kanske 3-1, lugnt och fint. Stabil spik!

Bubblare: Middlesbrough, Brighton, Birmingham och Wigan.

Skrällen

Reading

Reading fortsätter att värva in gammal Premier League-rutin. Efter Scott Dann och Daniel Drinkwater som kom i början av säsongen är Andy Carroll nu också på plats. Den gänglige anfallaren fick 30 minuter senast mot Sheffield U och det ska bli intressant att se vilken nytta han kan göra. Att det kommer in tyngd i boxen står redan klart. Reading har fortsatt tunga skador på fjolårets succépar Joao och Méïté, men kan ändå ställa en på pappret slagkraftig elva på planen. Har inte varit fullt så dåliga på slutet och har en förmåga att undvika “onödiga” kryss och vinna matcher. Sju vinster på 19 matcher är ändå klart godkänd av ett lag strax ovanför nedflyttningsstrecket. Lägg märke till att Reading fått sex poängs avdrag för ekonomiska oegentligheter, vilket gör att en trygg mittenplacering förvandlats till en kamp om kontraktet. Dags att knyta näven i fickan för The Royals!

Bengan talar sig oroväckande varm om bolltrillande Swansea varje vecka i podden. I veckan fick han vatten på sin kvarn när Svanarna var överlägsna stackars usla Barnsley. 78 procents bollinnehav säger en del. Men jag tycker ändå inte att Swansea ska överskattas då den bollhållande spelidén långt ifrån alltid faller i god jord. Innan 2-0-segern i veckan kommer walesarna från två usla insatser. 0-4 och utskåpade av Bournemouth och 1-1 hemma mot Blackpool. Att knappt skapa en målchans borta mot topplaget Bournemouth går väl att köpa, men under 0,2 i xG hemma mot nykomlingen Blackpool är mer oroande. Swansea ska vara glada åt poängen där. Med det sagt blir värdarna alldeles för högt streckade denna lördag. Över 70 procent går inte alls att köpa, då den snarare ska stå i 55. Den vågade plockar bort favoriten helt, annars helgardering och jobba storskräll!

Bubblare: Coventry och Blackburn.

Ett stort lycka till på lördag alla. Nu joooobbar vi!

/ Dybban