Stryktipset 2:a december

Stryktipset 2:a december

Ny runda och återigen en relativt jämn sådan oddsmässigt. Inte riktigt lika fin som förra veckan, men ändå inte en såndär hemsk runda med 5-6 enorma favoriter. Nu kör vi!

Förra veckan blev riktigt deppig. Två system gjorde jag och bägge hade bra hugg på 13. Det ena föll med Sunderland som fortsätter att underprestera och det andra på Hull, som blev en riktig rövarspik i slutändan.

Den här helgen väntar ännu en trevlig runda på oss även om den inte kan mäta sig med förra veckans svårighetsgrad. Jag gillar dock kupongen som helhet och har ett par solida grundtankar.

Spik ett är dock tråkig och landar på Arsenal. Gunners är kanske inte riktigt lika roliga att kika på som i fjol men maskinen rullar verkligen vidare. Man vinner matcher på löpande band och ger sken av en väldig tyngd som kollektiv. Wolves ser mest bara spretiga ut och det bör inte räcka långt på Emirates.

För den andra initiala spiken vänder jag mig mot en arena som lidit enormt inledningsvis den här säsongen, närmare bestämt Turf Moor. Senast var man 4 minuter ifrån 3 poäng mot West Ham, men istället trots stort spelövertag så tappade man in 2 bollar och förlorade.Nu måste segern komma och jag tror den gör det!

För skrällar kan man som vanligt gå många vägar men två lågprocentare som fångar min blick tidigt är Huddersfield och Coventry, där de förstnämnda får bli det primära här på krönikan.

📍  Köp mina och de andra sugan-gubbarnas andelar här (kl 12:00 Fredag): https://gamblingcabin.se/andelar-spela-tillsammans/

Vänligen notera att dessa tidiga tankar är välanalyserade, men kan förändras framåt matchstart i takt med att ny information uppkommer och när odds och streck förändras.

Spikarna

⚽️Arsenal

Känslan är att Arsenal spelar med lite mindre risk och marginal det här året, men så gör faktiskt mästare i det långa loppet. Mot Lens i veckan hade man total lekstuga och humöret lär vara på topp när Wolves kommer på besök.

Nu börjar dessutom nyckelspelare komma tillbaka. Saka tycks helt fit for fight igen och Ödegaard var mycket bra häromdagen i Champions League.

På Emirates är Arsenal “vidriga” att möta och det skulle dessvärre förvåna mig väldigt mycket om Wolves ens kommer speciellt nära poäng här. Vargarnas värdering har flugit som en jojo hela året och nu kanske landat omkring där den borde vara, som ett lag för bra för botten 3, men absolut inte mer än så.

Wolves har ett par, framförallt defensivt, knackig insatser på raken nu och jag tror kort och gott att Gunners tar den här segern utan att förta sig nämnvärt.

⚽️Burnley

Läget är numera väldigt kritiskt på Turf Moor och för Company. Den så hyllade City-legendaren har sett allt gå emot laget i år och det ihop med det faktum att Burnley är för naiva/dåliga gör att man nu befinner sig längst ned i tabellen.

Man har dock alla möjligheter att lämna den positionen till helgen när Sheffield United gästar. Här måste Burnley till varje pris plocka tre poäng och jag tror faktiskt man gör det också.

Senast mot West Ham var Burnley det klart bättre laget men en genomklappning sista fem minutrarna såg mörkret sluta sig än mer kring Burnley.

Mörkt lär det förbli länge denna säsongen för Burnley, men här är matchen som kan skapa lite ljus i tunneln. Det är inget snack om att Burnley är bättre än Sheffield den här hemammatchen är Burnleys bästa chans på tre poäng, förmodligen på hela säsongen.

Taket hos Burnley är långt mycket högre än hos Sheffield och här kommer matchen där Company kan köra sin spelidé utan att man blir bortgjorda.

Jag tror dessutom att strecken här kan bli ganska okej, då svensken i tabellen ser att bägge dessa är skräp och helst inte vill ta ställning.

Nu eller aldrig, mister Company!

Bubblare: Sunderland, Newcastle

Skrällen

⚽️Huddersfield

Min bästa lågprocentare den här veckan som måste med är Huddersfield. Hudds var uträknade inför säsongen och löper fortsatt risk att åka ur. Det har gått klart sämre sedan Warnock lämnade men jag är väl en av få som ändå tycker Hudds har lite mer att komma med än övriga bottenlag.

Senast en oerhört tapper insats  när Sunderland besegrades på bortaplan. Dessförinnan en pinne mot ett annat klart högre rankat lag i Southampton. Inte speciellt rättvist i något av fallen, men det finns mer riv i detta Hudds än i låt säga Wednesday & Rotherham, enligt mig.

Nu väntar på pappret en ny tuff bortamatch i Wales mot Swansea men jag tycker rentav svanarna är lite övervärderade totalt sett, och svenskarna älskar att strecka på just de svart-vita och Hudds kommer förmodligen rent matematiskt bli ett av de bättre strecken på hela kupongen, vilket jag gillar mycket.

Hudds har visat förr att olikt många andra där nere i botten så lyckas man hålla många matcher ganska tighta. Swansea är inte på något vis ett lag för de framskjutna placeringarna i ligan och i match 13 ska skrällen jobbas hårt för underteckand!

Bubblare: Coventry, Plymouth

Ett stort lycka till alla. Nu kör vi!

/ Adam

Chatta