Stryktipskrönikan 4/11

Stryktipset 4:e november

Äntligen en kupong som inte bara är svår, men som också är toppad med en fet jackpot. Med största sannolikhet en 12-rätters då Manchester City till 1.10 finns med, men just den här gången känns det lite mindre beklagligt då övriga delar av raden är riktigt tuff. Utan en enda favorit under 1.90 bland övriga matcher så ska det äntligen få smälla i utdelningskolumnen den här lördagen!

I ärlighetens namn så börjar undertecknad bli smått trött och bestört över valet av matcher på kupongerna, där framförallt Europatipsets urval av matcher senaste tiden tåls att tänkas över både ett och femtio varv.
Senaste Stryktipset hade en jackpot på toppen men i slutändan vann alla de stora favoriterna rakt ut och det blev magplask utdelningsmässigt igen. Den här helgen, som ovan nämnt, så har jag fruktansvärt svårt att se det scenariot upprepas. Tolv vråltuffa matcher och Manchester City väntar på oss.

Med så svåralösta matcher i övrigt så blir City den första spiken och jag kommer behandla lördagens runda som en 12-rätters rakt ut. För spik nummer två vänder jag mig mot Ipswich igen, som ångar på som tusan. Hemmalaget Birmingham tycks av allt att döma gjort bort sig fullständigt när man utan egentlig anledning satte Rooney på tränarbänken och trots bortaplan så ska Ipswich jobbas mot tre nya pinnar på lördag.

Vad gäller skrälldrag så finns det en uppsjö av alternativ, i synnerhet i The Championship. I slutändan landar det tidiga skrälldraget på Sunderland som bortaspelar mot Swansea. De svart-vita från Wales kommer från en seger mot Blackburn som man verkligen inte var förtjänta av, medan Sunderland spelmässigt körde över Norwich och segrade med 3-1.
Det smäller utdelningsmässigt den här veckan, jag känner det i hela kroppen!

📍  Vill du lära dig mer om Stryktipset, kan du göra det här!

Köp en andel i krönikans 78kr här ⬇

Adams krönikasystem 78kr/andelen

Nu kör vi!

Vänligen notera att dessa tidiga tankar är välanalyserade, men kan förändras framåt matchstart i takt med att ny information uppkommer och när odds och streck förändras.

Missa inte veckans Stryktipspodd med Stugans fyrtal! Du hittar podden HÄR!


Spikarna

⚽️ Manchester City

Vi behöver nog varken ödsla kraft eller arbetstid på att skriva om varför Manchester City till 1.10 bör hemmaslå ett Bournemouth som mer eller mindre rättvist ligger bland de sista lagen i ligan. Förlösande seger för körsbären senast mot Burnley förvisso och även om det kanske var rättvist med tre pinnar så var det definitivt ingen övertygande insats över 90 minuter.

Bournemouth läcker bakåt och känslan är att det här kan bli en sån match där Haaland drar in fyra baljor och Ethiad får mysa som tusan. Det är såklart sällan så enkelt men av det man sett från Bournemouths försvarsspel hittills den här säsongen så kan jag knappt hitta en enda faktor som talar för att man ska kunna stå emot ens någorlunda.

Efter förlusten mot Arsenal så har City växlat upp en nivå igen, mycket i samband med Rodris återkomst. Senast mot United var det total överkörning och jag tror på samma visa här, som troligen alla andra gör också.
Vi behöver inte kladda mer om den här matchen faktiskt. Bournemouth känns inte som laget som har verktygen för att stå emot på Ethiad eller ens komma i närheten av att göra så. Vi spikar och går vidare.

⚽️ Ipswich

Det gamla hederliga Tipsextralaget Ipswich går som tåget och har bollat upp för en mycket fin chans att kliva hela vägen till Premier League redan nu. Det blev förlust i ligacupen mot Fulham senast men Town roterade i stort sett hela laget och det är minst sagt tydligt vart fokus ligger.

Man roterade mot Fulham för att kunna ställa upp bästa möjliga manskap här och dessa i så fräscht skick som möjligt. Något som jag tror räcker långt mot ett Birmingham vars ledning gjort bort sig fullständigt vad det verkar.
Brums fick en flygande start på säsongen och trots att man var lågt värderade inför året så överpresterade de blåvita rejält inledningsvis. Trots detta så fick klubbledningen för sig att sparka dåvarande tränare för att tillsätta Wayne Rooney.

Wayne har som bekant ett förflutet i klubben men hur det här kunde vara en bra idé rent sportsligt var det ingen som begrep när det skedde, och nu verkar resultatet spela tvivlarna rakt i händerna.
Sedan Rooney tillträdde har allt gått åt pipan för Brums, som förlorat bollinnehav och xG, samt matcherna rakt ut. Det kan absolut ta lite tid för Rooney att sätta sin prägel på laget men starten har varit så usel den bara kan bli.

Med 1-6 i målskillnad sedan tränarbytet och tre raka förluster så har de varma vindarna (bildligt talat) kring St Andrews förbytts mot tvivel och ångest i snabb takt. När Ipswich kommer på besök så vädrar jag en än djupare grop för Rooney.

Ipswich har varit skoningslösa i år och bara dundrar på i offensiv riktning. 29 gjorda mål har bara Leicester lyckats med i hela ligan och även om man släpper in en del emellanåt så har laget dragit längsta strået för det mesta. Hela nio poängs ledning ner mot trean Leeds med en match mindre spelad bådar väldigt gott inför novemberracet. Town fortsätter segertåget och plockar ny skalp mot Birmingham!

Bubblare: Middlesbrough, Brentford

Skrällen

⚽️ Sunderland

Sunderland var ruggiga på bortaplan i fjol och tog till slut en oväntat hög tabellplacering när allt skulle summeras. Trots en del tapp på nyckelspelare inför det här året så verkar den forna storklubben fast beslutsam om att hitta minst kvalplats. Efter tre raka förluster tog man en fin skalp när man slaktade Norwich senast. Matchen dessförinnan mot ligadominerande Leicester på bortaplan var också riktigt stark, trots 1-0-förlust.
Nu bortamatch mot ett Swansea som fått lite väl mycket hype kring sig kan jag tycka.

Man slog Blackburn borta senast men det där var en match man verkligen inte borde segrat i sett till matchbilden. Man borde snarare förlorat. Hemma är Swansea svårspelade men sist det begav sig på Liberty Stadium så kom ett totalt krisande Watford och hämtade alla tre poäng.

Taket är högre i Sunderland som har spel för att nå kvalplats. Det har inte Swansea, över huvud taget. Svanarna blev trots allt av med sin tränare och absolut viktigaste spelare i Piroe inför säsongen och det kommer ta ut sin rätt tids nog.

Sunderland har varit kanon på bortaplan sedan upptåget till The Championship och en redan nu kraftigt överstreckad etta i match 12 skickar jag i soptunnan. Oddsmässigt är matchen rentav nästan helt even, medan svenska folket just nu streckat upp Swansea till ett obegripligt stort favoritskap.

Bubblare: Cardiff, Hull

Ett stort lycka till alla. Nu kör vi!

/ Adam

Chatta