Stryktipskrönikan 11:e November

Stryktipset 11:e november

Efter årets mest magiska runda senast och en fin ding på on-stream 78 så laddar vi om med vind i seglen inför kommande stryktips!

Som jag skrev inför förra veckans runda så var jag så otroligt laddad. En sån där kupong är dessvärre mycket ovanlig och något man önskar kunnat få lite oftare. Den här veckan är sexigheten på kupongen såklart inte lika påtaglig, men vi ska bygga ett fint system oavsett och jobba en ny 13-rättare!

Vi lägger första spiken i Arsenal-korgen den här veckan också, likt när dom mötte Sheffield United. Jag tror inte dominansen blir fullt så stor men hur det här naiva Burnley ska komma nära poäng på Emirates känns ändå väldigt långsökt.

Vad gäller spik 2 så finns det många vägar att gå. United förefaller säkert naturlig för många men jag vägrar spika Ten Hags haveri. Istället väljer jag Watford som ligger lite högre i odds, men som ändå är en stor favorit.

De gul-svarta har vaknat mot slutet och även om Rotherham skakar fram högst oväntade poäng emellanåt så är det primärt på hemmaplan detta görs. Här ska de röd-vita dra dött, tror jag.

Vad gäller skräll, så blir det denna veckan “skrällar”. Med två så stora favoriter redan inristade så plockar vi bort två favoriter också. I krönikans fall blir det Crystal Palace och vad gäller nummer två så lutar jag mot Newcastle eller Cardiff.

📍  Vill du lära dig mer om Stryktipset, kan du göra det här!

Köp en andel i krönikans 78kr här ⬇

Adams krönikasystem 78kr/andelen

Nu kör vi!

Vänligen notera att dessa tidiga tankar är välanalyserade, men kan förändras framåt matchstart i takt med att ny information uppkommer och när odds och streck förändras.

Missa inte veckans Stryktipspodd med Stugans fyrtal! Du hittar podden HÄR!


Spikarna

⚽️  Arsenal

Jag har varit lite kritisk mot Arsenal trots lagets framfart i ligaspelet där man var obesegrade fram till Newcastle senast. Jag gillade Newcastle inför den matchen och fick väl rätt i slutändan, även om Arsenal nog var det bättre laget.

Oavsett så är jag övertygad om att man hoppar upp på vinnarhästen igen i ligaspelet när Burnley gästar. Companys “City light” är beundransvärda i hur man valt att ta sig an Premier League, men vi kan nog redan nu konstatera att manskapet är för svagt för att lyckas genomföra vad man måste för att vinna matcher.

Burnley lär vinna strömatcher här och där och kanske klara kontraktet i slutändan, men mot Arsenal borta med den fotboll Company envisas med att bjuda på, så luktar det rejäl uppförsbacke hela matchen.

Arsenal är bättre på precis allt och jag kan inte se hur Burnely ska lyckas åstadkomma något i den här matchen med sin spelstil. Det lutkar 3-målsseger rentav.

⚽️  Watford

Spik två landar på Watford. Tabellmässigt är det nästan ett bottenmöte men det är inget snack om att Watford är ett mycket, mycket mer kompetent lag. Det ska skilja både 1 och 2 och kanske 3 nivåer mellan Watford och Rotherham när allt kommer omkring.

Rotherham var värderat som sämst i hela ligan inför säsongen och även om “råttorna” skakar fram riktigt sjuka resultat emellanåt så är de röd-vita inte bra, över huvud taget. Det är dessutom nästan alltid på hemmaplan man överpresterar.

Watford har varit inne i en stökig period men börjar gneta sig ur hålet. Obesegrade i fem raka inför den här matchen och jag tror det ska mycket till för att man inte ska stänga innan uppehållet med en trea mot Rotherham. Jag tror dessutom, i och med Watfords skrala tabellplacering samt att Rotherham skakade fram resultat mot Ipswich senast kan göra att streckningen här inte behöver bli allt för överdriven på hemmalaget i slutändan.

Bubblare: Bristol, Ipswich

Skrällen

⚽️  Everton

Everton gästar Crystal Palace i vad som på pappret luktar som en riktigt trött historia. Två lag som gillar det fysiska spelet och som inte är oävna för det långa spelet och brunkar-fotbollen. Jag förstår dock ärligt talat inte varför Everton blir ganska tydliga underdogs här och upp emot 3.20 i odds finns att tillgå.

Palace är ett av de lagen jag tycker varit absolut sämst spelmässigt under en längre tid nu och inget av det Hodgsons gubbar bjudit på får mig att känna någon som helst tillit till hemmalaget i denna bataljen, varken vad gäller streck eller odds.

Everton å sin sida upplever jag tvärt om. De blå spelar bättre än många väntat sig och kurvan är definitivt uppåtgående. Kryss borta mot Brighton senast är ännu ett styrkebesked.

Det här tordes bli en väldigt tight match och jag gillar Evertonsidan skarpt till dessa streck. Jag skulle nog i rådande slag till och med hålla Everton som relativt solida favoriter på netural plan.

Up the Toffees!

Bubblare: Bournemouth, Norwich

Ett stort lycka till alla. Nu kör vi!

/ Adam