Adam Stryktipskrönika 2024

Stryktipskrönikan 15:e juni

Stryktipset 15:e juni

Ett stryktips mitt i hysterin kring premiären av fotbolls-EM 2024 får sägas vara mycket trevligt. Förvisso bara två matcher från mästerskapet på kupongen, som återigen tyvärr är favorittung.

💥 Haka på våra andelssystem i helgen här!

EM står runt dörren och nu kommer det bli en oerhört häftig spel- och sportmånad framför oss. Vi kan nog räkna med en hel del extra pengar från Svenska Spel på så väl stryktips, som EM-tips och andra poolspel likt TT och Bomben.

Just den här stryktipsrundan lämnar dessvärre en del att önska och jag ser mer värde i EM-tipset just nu. Ett par mindre rader ska dock lämnas in.

En brutalt stor favorit har vi i form av Colombia som inte förlorat en fotbollsmatch på två år. Nu på neutral plan mot ett bortasvagt (och överlag svagt) Bolivia så kan det väl nästan inte sluta med annat än en etta i match 11, vilket också oddsen antyder. Således vår första spik.

Sedan har vi två större favoriter i Italien mot Albanien och Lund mot Torslanda. De där bägge har jag dock inte alls någon övertro på, och gillar faktiskt motjobba bägge. Exempelvis reduceringen “exakt en vinner” av Italien & Lund känns väldigt trevlig.

För spik två vänder jag mig istället mot Göteborg där derby ska liras mellan Qviding och föredetta “toppklubben” Västra Frölunda.

Bortalaget, Frölunda, kanske har något på gång igen och är av rapporterna att döma topp 3 i serien i både spelstyrka och poäng just nu. Qvidings väldigt fina form mot slutet tror jag resulterar att vi får en värdefull tvåa att spika här, på vad som ska vara det klart starkare laget dessa bägge emellan.

Skrällen? Jag gillar som ovan nämnt att ha med både Albanien & Torslanda den här vändan. Någon av de där bägge måste skrälla för att vi ska få utdelning, om vi förutsätter att Colombia vinner. Vinner Colombia, Lund & Italien eldar vi i de flesta fall pengarna, så att säga.

Utöver att de bägge plockas med på kupongen – så gillar jag Tvååker som skräll!

📌  Vill du lära dig mer om Stryktipset, kan du göra det här!

Vänligen notera att dessa tidiga tankar är välanalyserade, men kan förändras framåt matchstart i takt med att ny information uppkommer och när odds och streck förändras.

🎧  Missa inte Stryktipsodden! Du hittar podden HÄR!

Spikarna

⚽️ Colombia

Förra veckan hade vi Spanien och den här matchen kan verkligen liknas med den. Trots att Nordirland petade in en boll efter någon minut spelad, så slutade det med tennissiffror i Spaniens favör, helt planenligt.

Colombia är väl kanske inte laget som dukar upp tennis-segrar titt som tätt, men oj vad bra det här landslaget är. Två år utan förlust och på neutral plan mot Bolivia ska det till något i hästväg för att det inte ska sluta med en ny seger.

Den enda faktorn emot är väl att det är just en vänskapsmatch på neutral plan, men nej, jag går med största sannolikhet likt förra veckan med Spanien, helt “all in” och spikar Colombia på samtliga av mina system.

Gör Colombia en halvvettig insats, så är det seger här i de allra flesta fallen, precis som oddsen antyder.

⚽️ Västra Frölunda

När jag växte upp var Västra Frölunda ett lag som syntes till på “TV4-sporten” framåt kvällskvisten. Så har det inte varit på våldsamt länge och frågan är väl om de grönvita någonsin igen hittar tillbaka in på svensk “fin-TV”.

Kanske, om man ska se hur vindarna blåser i år. Förvisso lite sämre mot slutet men enligt mina insatta kollegor i göteborgsområdet har VF något på gång i år och man ska ha goda chanser till att nypa en av topp 2-platserna över en hel säsong.

Qviding har gått väldigt starkt mot slutet men får fortsatt rankas som “lillebror” i detta derby, trots allt. De lilaklädda ska inte ha en trupp av samma slag som VF och här tror jag inte svensken är pigg på att spika tvåan, vilket kan göra att vi får en ovanlig understreckad 2-oddsare.

Jag gillar just nu Frölunda som drag, för att öppna upp kupongen i övrigt och tillåta fler streck i andra matcher.

Bubblare: Spanien, Stenungsund

Skrällen

⚽️ Tvååker

Svenskarna älskar att strecka på Ängelholm av någon anledning. Kanske för att vår gamle landslagslegend Andreas Granqvist återfinns på tränarbänken?

Oavsett så har det gått relativt bra för Ängelholm i år, som via mål på matchens sista touch senast mot Trollhättan nu är uppe på fyra raka matcher utan förlust. Man var dock enligt rapporterna totalt utspelade av Trollhättan i 85 minuter.

Just den raden med fyra utan förlust får mig direkt att tro att det här kan bli hela rundans mest överstreckade lag, Ängelholm alltså. Det luktar X2 lång väg på värdet med andra ord.

Tvååker har i sin tur gått tungt på slutet resultatmässigt vilket svenskarna såklart noterar.

Underliggande statistik i den här divisionen kanske ska tas med en aning försiktighet, men faktum är att statsen antyder att Tvååker rentav borde ligga högre upp än Ängelholm i tabllen, då de sistnämnda sprungit långt bättre än vad spelet borde givit dem i utdelning.

Om det här blir kupongens mest överstreckade lag så måste Ängelholm förpassas till soptunnan. I ren spelstyrka pekar i stort sett all data på att Tvååker är minst lika bra. Här förstår jag det dessutom som att Ängelholm saknar två väldigt viktiga offensiva kuggar inför matchen.

Bubblare: Oskarshamn, Stocksund

Ett stort lycka till alla. Nu kör vi!

/ Adam