Adam Stryktipskrönika 2024

Stryktipskrönikan 19:e maj

Stryktipset 19:e maj

Säsongens sista Stryktips med Premier League – en fest? Sportsligt kanske ja, men poolspelsmässigt tyder allt på att svaret är nej.

Tyvärr luktar det totalridå vad gäller utdelning på Stryktipset redan nu, i skrivande stund på torsdagen. Det känns helt uteslutet att spela några större andelssystem den här lördagen, utan mindre reducerade där man går för tuffa rader till billiga priser känns som vägen att gå.

Trots den överhängande risken att det blir väldigt låg utdelning så går det fortfarande göra “rätt” saker. Och det ska vi försöka göra.

Spik ett landar på Manchester City. Av de många enorma favoriterna som finns på denna kupong så är det City jag väljer först. Spik två, om vi inte ska ta någon av de andra 1.10-oddsarna – får bli Crystal Palace!

Skrällen kan bli lite larvig på strecken, men jag kommer i alla fall helt garanterat få med Sheffield United, som nog troligen kan bli överstreckad. Varför tar vi nedan!

📌  Vill du lära dig mer om Stryktipset, kan du göra det här!

Vänligen notera att dessa tidiga tankar är välanalyserade, men kan förändras framåt matchstart i takt med att ny information uppkommer och när odds och streck förändras.

🎧  Missa inte Stryktipsodden! Du hittar podden HÄR!


Spikarna

⚽️ Manchester City

Vi behöver inte skriva mycket här. Alla förstår att City vinner den här matchen den absoluta majoriteten av gångerna och de enda i hela världen som möjligen kan intala sig något annat är väl i så fall Arsenal-fans.

Bollen är rund osv, men nej, ett helt utcheckat och ofta dåligt West Ham ska inte kunna hämta poäng på Ethiad när hemmalaget ska rulla hem ännu ett ligaguld. Oddsen säger över 90% på att City lyfter bucklan och jag är benägen att hålla med.

En tidig strut och så stänger vi igen den här säsongen med City som segrare. Igen.

⚽️ Crystal Palace

Spik två lär bli understreckad och har redan droppat något oerhört på oddsen. Jag tror många helgarderar den här matchen för att man har råd i och med alla andra enorma favoriter som med enkelhet kan spikas.

Palace gör en bländande avslutning och spelar just nu rentav som ett top-8-lag. Att man kastar sista hemmamatchen i det här flowet utan fight känns helt osannolikt.

Aston Villa däremot har redan gått på knäna mot slutet av den här säsongen, men hittade till sist in i Champions League i och med Tottenhams förlust häromdagen. Det rullades ut festliga bilder från Villas sociala medier och att de vinröda är fullt påställda här känns nästan orimligt.

Oddsen har gått ned av just den anledningen och jag misstänker att Emery luftar truppen rejält. Palace till låga procent vore mysigt för att öppna upp för ett par extra tecken i matcherna med enorma favoriter.

Bubblare: Brighton, Lille

Skrällen

⚽️ Sheffield United/Everton

Jag kommer ta med Sheffield United och Everton på helgens system. Inte för att jag tror något av de bägge lagen vinner, utan för att vinner Tottenham och Arsenal så blir det i stort sett alltid under 10k på 13 rätt i slutändan.

När allt kommer omkring tror jag chansen för poängtapp hos Arsenal och Spurs är större än hos Liverpool & City. I Tottenhams fall för att laget tappat fattningen fullständigt mot slutet. Bra match mot City senast men avsluta borta mot jumboplacerade Sheffield när man förlorat hela säsongen sista två månaderna är ingen sexig uppgift. The Blades har varit bättre på hemmaplan senaste matcherna och kommer säkerligen gå rakt ut för vinst.

Målrikt och knasigt, vi hoppas på skrällen. Vad gäller Everton så hoppas jag på något scenario där City leder stort i paus och Arsenals gnista dör en aning, även om det känns osannolikt.

Bubblare: Brentford, Lazio

Ett stort lycka till alla. Nu kör vi!

/ Adam