Adam Stryktipskrönika 2024

Stryktipskrönikan 23:e juni

Stryktipset 23:e juni

Smygmärkligt Stryktips med spelstopp på söndagen synas i veckans krönika. Kul mix av matcher men återigen lite för stora oddsfavoriter på sina håll för att det verkligen ska kittla till ordentligt.

EM rullar vidare och två förväntat frejdiga matcher återfinns högst upp på kupongen när grupp A ska avgöras. Tuffa matcher att hitta spik i dock och jag söker mig åt annat håll, men rekomenderar gubben i Ungern – Skottland som bör bli en helt vild match där bägge måste segra.

Jag rullar istället ner till match 10 och 11. Tyvärr, på alla vis, tror jag man får spika de två största favoriterna den här veckan. Uruguay är tredjehandsfavorit till titeln och oerhört bra under Bielsa. USA på hemmaplan mot ett av turneringens svagaste lag i Bolivia borde bara betyda tre relativt enkla pinnar åt värdnationen.

Med två så stora favoriter som spikar måste något i hästväg plockas bort. Just nu är det faktsikt svårt att hitta vad det skulle kunna vara, men jag hoppas och tror på att Tyskland skenar i streck, för då kan man med gott samvete köra 1x Schweiz där enligt mig.

📌  Vill du lära dig mer om Stryktipset, kan du göra det här!

Vänligen notera att dessa tidiga tankar är välanalyserade, men kan förändras framåt matchstart i takt med att ny information uppkommer och när odds och streck förändras.

🎧  Missa inte Stryktipsodden! Du hittar podden HÄR!

Spikarna

Favoritspikarna Uruguay och USA

Jag är verkligen inget fan av att spika två så här stora favoriter men den här söndagen ser jag, som flera gånger senaste månaderna, ingen poäng med att dra med fler streck i dessa matcher.

Kanske att man vill gå lite längre med Uruguay på kupongen eftersom att Panama trots allt är ett lag som har visat upp solid defensiv i mästerskap tidigare och har för vana att ta sig till större mästerskap med jämna mellanrum.
Uruguay ser dock brutala ut under Bielsa och slaktade Mexico hejdlöst i genrepet, med 0-4 trots en hel del rotation i elvan. Möjligen att man kan peta med ett kryss, men Panama att vinna känns osant långsökt.

Än mer långsökt känns det att Bolivia ska vinna över USA. Höghöjdsgubbarna hos bortalaget vinner otroligt sällan på bortaplan över huvud taget. Två segrar på senaste 30 bortamatcherna (då mot El Salvador på netural plan och en oerhört tursam mot Saudi Arabien) säger det mesta.

AT&T Stadium i texas kommer koka, Usa kanske rentav stänger under 1.20 och det är tyvärr bara att spika i min värld.

Bubblare: Ungern, Sandviken

Skrällen

Schweiz

Det här skrälldraget är just nu väldigt hypotetiskt, eftersom att Tyskland rentav är understreckade i skrivande stund. Blir det som jag tänker mig, så går dock Tyskarna upp över 62% eller något i den stilen framåt inlämning och vi kan med trygghet plocka bort värdnationen.

Faktum är att Tyskland hade det riktigt kämpigt mot Ungern och där kom man undan väldigt “billigt” med 2-0. Schweiz är definitivt bättre än Ungern och kan spela avslappnat här då man med absolut största sannolikhet redan är vidare med sina 4 inspelade poäng.

Vad jag gillar med den här 1x:an framförallt är att Tyskland vinner gruppen på kryss också. Vid eventuellt likaläge mot slutet av matchen vore det både korkat och osannolikt att Tyskarna skeppar allt i offensiv riktning.

Får vi överstreckningen jag tänker på tyskarna, så gillar jag 1x som skrälldrag i den här avslutande gruppspelsmatchen!

Bubblare: Flamengo, Oviedo

Ett stort lycka till alla. Nu kör vi!

/ Adam