Adams Stryktipskrönika

Stryktipskrönikan 24:e februari

Stryktipset 24:e februari

Förra veckan landade till slut i att samtliga fingervisningar och tankar i krönikan satt, och att “Adams 78kr” fick 13 rätt som ett resultat av detta, med 256.000 kronor i total utbetalning. Himla kul och således lite extra pepp inför kommande runda!

Det blev alltså helt rätt förra veckan när framförallt Arsenal lyftes fram som den självklara spiken medan jag visade varningens finger mot City & Tottenham, när en av de tre stora skulle spikas. Spik två på Nottingham var helt perfekt och draget med Blackburn gjorde ingen besviken.

Den här veckan är kupongen helt klart favorit-tung. Med fem lag ner mot 1.50 i odds och flera därtill under 2.0 så kan det absolut bli en rad med skral utdelning. En eller ett par av dessa 1.50-oddsare tycker jag dock personligen känns ganska skakiga, så mina förhoppningar förblir solida, gällande vettig utdelning!

För spik ett vänder jag mig åt samma håll som sist. Nämligen mot Arsenal. Hela världen såg på när Gunners gjorde bort sig mot Porto under veckan och det tror jag rentav kommer påverka hur strecken dras här. Jag tror tvärtom det är perfekt läge att plocka Arsenal mot ett väldigt bortavekt Newcastle.

Rekommendation för spik två landar just nu på Sunderland. Fansen till de “svarta katterna” har jagat sin ledning i flera månader för hur man skötte bytet mellan Mowbray och Beale.

Den sagan fick ett slut häromdagen när de rödvita skickade sin andra tränare för säsongen till arbetslösheten, komiskt nog efter att denne förlorat mot just Mowbray och Birmingham. Jag tror Stadium of Light får jubla direkt, när dåliga Swansea gästar.

Skrälljobbet ska framförallt göras i match 9. Jag har fått nog av Middlesbrough till dessa odds och procent för länge sedan. Det är omöjligt att finna en röd linje i Boros spel och prestationer och man tycks göra totala gurkor till prestationer på tok för ofta när man borde vinna med flera bollar enligt oddsen. Plymouth ska med!

📌  Vill du lära dig mer om Stryktipset, kan du göra det här!

Vänligen notera att dessa tidiga tankar är välanalyserade, men kan förändras framåt matchstart i takt med att ny information uppkommer och när odds och streck förändras.

🎧  Missa inte Stryktipsodden! Du hittar podden HÄR!

Nu kör vi!

Spikarna

⚽️ Arsenal

Arsenal reste till Portugal under onsdagen för att visa sin dominans mot Porto, men fick istället byxorna neddragna på Stadio do Dragao. Jag hoppas och tror det kan påverka folk när strecken ska dras på lördag och att vi bjuds på Arsenal till fina procent.

Oavsett så tror jag Arsenal är en solid spik att luta sig emot. Man måste verkligen vinna matchen för att hålla guldjakten vid fullt liv och Newcastle har fortsatt vara rentav dåliga nästan varenda match senaste månaderna. Senast återigen en riktigt platt prestation mot Bournemouth, i en match man bara ska vara glada att man fick en poäng i till slut.

Arsenal är bättre än Newcastle på precis allting, vilket oddsen såklart också antyder. Men just här tror jag på ett extra uppretat Gunners och ett perfekt läge när strecken kanske inte går fullständigt bananas på hemmalaget.

⚽️ Sunderland

Den gamla storklubben Sunderland är totalt sett definitivt på väg tillbaka efter många år i total misär. Man får inte glömma att de rödvita varit en bra bit ner i seriesystemet och vänt sedan tiden i Premier League.

I år hade dock många hoppats på att den fina fjolårssäsongen skulle byggas vidare på, men så har det väl kanske inte riktigt blivit. Ledningen tog ett märkligt beslut med Mowbray som sparkades trots väldigt bra underliggande siffror och det har man nu fått sota för. Chanser till kval finns det dock fortfarande men då måste 3-poängarna börja rulla in.

Swansea hemma får anses som en av de bättre lägena för just en seger. Svanarna går ofantligt tungt i år och bortsett en överraskande seger mot Hull för ett par veckor sedan, så har man förlorat matcher rakt ut. Flertalet gånger med väldigt många bollar dessutom.

Utmärkt läge här för lite positiva vindar hos Black Cats med ny tränare och hemmaplan mot ett av ligans formsvagaste gäng.

Bubblare: Brighton, Crystal Palace

Skrällen

⚽️ Plymouth

Att plocka bort Middlesbrough kanske är lite väl kryddigt, men här måste högersidan med till varje pris i min bok. Middlesbrough har varit mästare i år, på att vika ner sig när favoritskapet är som tyngst. Det är såklart jobbigt med vetskapen om att Boros högstanivå är riktigt hög, men samtidigt tycks lägstanivån vara lika låg.

Plymouth har inte gjort någon glad mot slutet men har ändå två riktigt fina prestationer spelmässigt mot väldigt bra lag, som Coventry & Leeds i närtid.

Boros seger mot Leicester senast i all ära, men den var väldigt, väldigt tursam ska sägas. Därtill har man gurkat mot lag som Preston, Bristol och ett oerhört formsvagt Sunderland senaste veckorna.

Plymouth är inget supergäng och i synnerhet inte på bortamark, men känner jag “mitt Boro” så är det här urtypen av match där Carricks gubbar tenderat att göra bort sig senaste året.

Bubblare: Stoke, Rotherham

Ett stort lycka till alla. Nu kör vi!

/ Adam

Chatta