Adam Stryktipskrönika 2024

Stryktipskrönikan 25:e maj

Stryktipset 25:e maj

Den här helgen tar ligabollen ute i Europa slut helt och hållet, när såväl La Liga som Serie A också tas i mål. 10 miljoner i JP på stryket ger oss en riktigt trevlig lördag att se fram emot!

Förra veckans Stryktips blev precis så dystert som man trodde på förhand, tyvärr. Favoriterna vann rakt igenom hela kupongen och det blev väldigt låg utdelning i slutändan. Det enda positiva med det är att jackpot nu väntar.

Vad gäller veckans kupong så är den inte fullt så hemsk som senast, men det finns absolut lite väl många favoriter till låga odds. Vi har ett helt gäng lag under 1.40, med Leverkusen nere på nästan 1.10.

Jackpotten gör att spelvärdet blir trevligare men jag tänker faktiskt trots det inte bomba på stenhårt denna lördagen. Jag vädrar favorittungt igen.

Som spik ett kör jag Leverkusen. Finaltorsken mot Atalanta lär svida enormt och det får ett Kaiserslautern som givetvis är ljusår sämre, betala dyrt för här.

Spik två blir defensiv med. Manchester City kan mycket väl komma att bli korrekt streckade i match 1 och jag ser inte hur United ska kunna göra mycket i den här matchen om man inte turar obegränsat.

Den här kupongen kommer behöva en eller två rejäla oddsknallar för att vi ska få någon utdelning och just nu riktar jag blickarna mot damernas Champions League-final. Det är inget snack om att Barcelona är världens bästa lag på damsidan, men i en final mot just Lyon så vill jag ändå ha med alla tecken och jobba knallen!

📌  Vill du lära dig mer om Stryktipset, kan du göra det här!

Vänligen notera att dessa tidiga tankar är välanalyserade, men kan förändras framåt matchstart i takt med att ny information uppkommer och när odds och streck förändras.

🎧  Missa inte Stryktipsodden! Du hittar podden HÄR!

Spikarna

⚽️ Leverkusen

Alonsos obesegrade Leverkusen fick sig en läxa de sent lär glömma i Dublin häromdagen, när Bergamo-tillhörande Atalanta hade fullständig lekstuga. Gaspirini manövrerade ut Alonso brutalt hårt och Leverkusen hade inte en suck.

Med den “reality-checken” i bakhuvudet så tror jag dock att den här cupfinalen kan komma att bli en urladdning. Kaiserslautern på andra sidan är såklart ljusår sämre och är närmare den tyska tredjedivisionen än man är Leverkusen i tabellsystemet.

Leverkusen har varit helt överlägsna allt inom landsgränserna i år och förlusten mot Atalanta kommer inte få mig att börja betala för Kaiserslautern-streck här. Leverkusen står under 1.15 i odds och det blir snabbt väldigt dyrt om man ska betala för högoddsarna till vänster i match 3.

Uppretat och aningen förnedrat Leverkusen från Europa League-finalen dammar av den här finalen med ett par bollars marginal, tror jag.

⚽️ Manchester City

Det får bli två defensiva spikar den här veckan. Det är faktiskt så många stora oddsfavoriter att det är svårt att göra något annat. Manchester City skulle vunnit trippeln i år igen, men blev som bekant rånade av Real Madrid igen i Champions League.

Med ligaguldet avklarat bör det dock bli en dubbel. United är såklart all-in på alla vis i denna matchen, men inget vi sett från Ten Hags mannar under i princip hela säsongen antyder att man kommer i närheten av en titel här.

Framförallt minns vi förra mötet mellan lagen, där det var en av de värre slakterna jag sett. Visserligen “bara” 3-1 i målprotokollet för City, men 27-2 i avslut och 75-25% i bollinnehav (3.15 – 0.15xG) talade onekligen sitt tydliga språk.

Ett par kuggar tillbaka för United i skadeväg här men nej, ett välmående City utan en enda skada i stort sett, sumpar inte en titel mot värsta konkurrenten när man är ljusår starkare på alla plan. Tordes bli trevligt värde/korrekt streckning på City dessutom.

Bubblare: Panathinakos, Cremonese

Skrällen

⚽️ Lyon

Det kommer som sagt krävas att någon av de här 5-7-oddsarna går och vinner för att Stryktipset ska betala bra denna helg. Vart det sker är svårt att sia om, men jag kommer vilja ha med högersidan när Barcelona och Lyon gör upp om CL-titeln på damsidan.

Matchen spelas i Bilbao vilket såklart får anses fördelaktigt för Barca, men efter att ha ögnat igenom samtliga matcher så sticker ändå den här ut som en av de jag vill jobba hårdast vad gäller skräll.

Barca är världens bästa lag på damsidan, men en CL-final är alltid en CL-final så att säga. Då krymper ofta marginalerna fort och faktum är att Lyon är en stormakt inom damfotbollen. Det är just Barca eller Lyon som vunnit CL de åtta senaste åren, så respekt finns det definitivt för bortalaget.

Inbördes-statistik är något jag i stort sett aldrig kollar på, men man får ändå säga att Lyon haft ett rejält övertag på Barcelona genom åren!

Min förhoppning är att Barcelona kryper upp lite i odds framåt spelstopp och att vi får en krampaktig, nervös final med mindre marginaler än oddsen antyder att det ska bli!

Bubblare: Ilves, Mjällby

Ett stort lycka till alla. Nu kör vi!

/ Adam