Stryktipskrönikan 28/10

Stryktipset 28:e månad

En deppig runda förra veckan igen bygger i alla fall upp för en fin JP den här veckan. Det finns återigen risk för favorittung rad, men med 14m JP på toppen så “skadar” det inte riktigt lika mycket.

Favorittungt förra veckan och som ovan nämnt finns det en risk att det blir åt det hållet den här veckan också. Kupongen får nog nästan behandlas som en 12-rätters med Arsenal och när Leicester/Ipswich som fullständigt slaktar ligan möter varsitt bottenlag i The Championship så ser det lite läskigt ut igen vad gäller lågoddsare.

Jag kommer gå på dubbelspiken Arsenal/Leicester och hela Ipswich. Plymouth är ett hit or miss-lag och förhoppningsvis kan det bli lite körning i den matchen och att Ipswich inte tar en ny trea.

Med tre så stora favoriter så måste vi kliva ett gäng andra favoriter i matcherna som är jämnare. Det primära krönikadraget blir Bristol vars streck är väldigt låga i skrivande stund. Folk gillar Cardiff mycket och jag antar det beror på segern mot Hudds senast, som var i kraftig, kraftig överkant.

📍  Vill du lära dig mer om Stryktipset, kan du göra det här!

Köp en andel i krönikans 59kr här ⬇

Adams krönikasystem 59kr/andelen

Nu kör vi!

Vänligen notera att dessa tidiga tankar är välanalyserade, men kan förändras framåt matchstart i takt med att ny information uppkommer och när odds och streck förändras.

Missa inte veckans Stryktipspodd med Stugans fyrtal! Du hittar podden HÄR!


Spikarna

⚽️  Arsenal

Det går inte göra annat än att spika Arsenal här dessvärre. Sheffield United gjorde en bra insats mot Manchester United senast men jag tror ärligt talat det mest handlade om Manchesters hemska form. Ten Hag ger bort initiativet mot i stort sett vilken motståndare som helst.

Här skulle man kunna dra det riktigt långt och hävda att det är ligans bästa, mot ligans sämsta lag. Inte riktigt så är det, men bra nära.

Arsenal är fortsatt obesegrade i ligan och även om det kanske är lite i överkant att man är det så fortsätter Gunners vara oerhört solida. Hemma på Emirates har Arteta byggt ett fort under 2 år nu och att det här, totalt urusla Sheffield, ska kunna göra något åt den saken ser jag i stort sett som omöjligt. Omöjligt ska man inte säga, men oddsen antyder ju som bekant att det är fullständigt osannolikt.

Det skiljer inte en klass på dessa lagen en normal dag. Det skiljer snarare 10 klasser och streck på krysset och tvåan här känns bara i hela kroppen som pengar i sjön, tyvärr.

Det faller sig även troligt att Tottenham inför den här matchen ligger 5 pinnar före Arsenal med 1 match mer spelad, så vinstmotivationen borde vara i taket!

⚽️  Leicester

Det blir tyvärr dubbla defensiva spikar i krönikan denna veckan. Leicester är totalt överlägsna i The Championship och QPR lär behöva tala med gud för att kunna lämna bottenträsket den här säsongen. Det ser riktigt, riktigt tungt ut för Rangers som inför säsongen var värderade som ett bottenlag, och nästan allt talar för att det också är korrekt så här 15 omgångar in.

Bortaplan och dessa odds i just den här ligan känns alltid hemskt men jag kan inte förmå mig att börja plita ner streck på krysset och ettan här när systemet är ganska litet.

När allt kommer omkring så handlar den här matchen i stort sett bara om ifall Leicester når en normalprestation eller inte. Når man en rimlig nivå så är det dyngkört för QPR om man inte turar hejdlöst.

QPR går in i den här matchen med vetskapen att man varit segerlösa i 8 matcher. Då ska vi dessutom ha med oss att man mer eller mindre haft problem att göra mål över huvud taget i dessa 8 matcher.

Den här matchen har lite mer varians än Arsenal ovan men hur jag än vänder och vrider på det så lyckas jag inte motivera mig själv att gå djupt på den här matchen på detta systemet.

Bubblare: Watford, Charlton

Skrällen

⚽️  Bristol

Med så stora favoriter spikade så måste man plocka bort både en, två och ibland tre favoriter. Vill ni se hela radskissen så gå in i laget.

Mitt primära skrälldrag blir dock Bristol. Tuff bortamatch i Wales men här blir Cardiff på tok för betrodda. Cardiff bortaslog Huddersfield under veckan med väldigt stora siffror och det tycks ha fått svenska folket att lägga väldigt mycket tro på hemmalaget här, vilket jag inte köper.

Cardiff är solida men den där storvinsten mot Hudds var mer märklig än rimlig. Helt jämna XG men Cardiff gjorde mål på precis allting, varav tre mål på 10 minuter i första halvlek. Spelas den där matchen om med samma matchbild 50 gånger så slutar det i stort sett aldrig 0-4 igen.

Bristol är väldigt snarlika Cardiff. Solida och svårslagna men saknar väl den där riktiga spetsen för att över tid fightas om kvalplatser. Bra insats senast mot en av dominanterna i ligan Ipswich, även om det blev uddamålsförlust till slut.

Cardiff känns kortsiktigt på tok för betrodda här på grund av en gravt kryddad seger senast. Bristol är minst lika bra och jag gillar krysstvåan skarpt!

Bubblare: Swansea, Norwich

Ett stort lycka till alla. Nu kör vi!

/ Adam

Chatta