Adam Stryktipskrönika 2024

Stryktipskrönikan 29:e juni

Stryktipset 29:e juni

Som väntat helt bedrövlig runda förra lördagen. Enda positiva med det, är kommande rundas jackpot. Inte fullt så favorittung heller vilket betyder att man bör kunna jobba mot högre utdelningar imorgon!

Vi blandar allt möjligt på kupongen den här lördagen och ser framförallt fram emot EM-slutspelets utslagsmatcher, som börjar under lördagen. 21-matchen är Tyskland mot Danmark och just nu lutar jag åt att min första spik blir Tyskland. Avancemanget och en vettig prestation till trots mot England, så är jag inte speciellt imponerad av vårt grannland.

Min förhoppning att svenskarna sympatiserar en aning med vårt grannland och att strecken på ettan här inte blir helt sjövilda.

Spik två blir en av de större oddsfavoriterna i form av Kristianstad, som i lördagens skånederby står som rejäla oddsfavoriter mot Hässleholm. Detta förefaller också helt rimligt då hemmalaget går för uppflyttning medan IFK istället lär få rikta in sig på att klara nytt kontrakt. Klasskillnaden bör lysa igenom här.

Skrällen är som vanligt rolig att rota fram, och det finns många potentiella den här helgen. Jag gillar definitivt att få med Peru denna vändan, trots att Messi och världsmästarna står på andra sidan. Det är en förväntad målsnål historia vi har framför oss där de blå-vita redan i stort sett garanterat vunnit gruppen redan.

Peru måste vinna och är ofta svårspelade. Därefter vill jag ha med Tvååker mot Falkenberg i det heta hallandsderbyt.

📌  Vill du lära dig mer om Stryktipset, kan du göra det här!

Vänligen notera att dessa tidiga tankar är välanalyserade, men kan förändras framåt matchstart i takt med att ny information uppkommer och när odds och streck förändras.

🎧  Missa inte Stryktipsodden! Du hittar podden HÄR!


Spikarna

⚽️  Tyskland

Det höll på att bli riktigt stökigt för Tyskland i sista gruppspelsrundan när Schweiz hade 2-0 i nät men fick det bortdömt. Istället nickade Fullkrug in 1-1 på tilläggstid och man gick vidare som etta från gruppen.

Jag tror dock det finns ännu en växel i detta tyskland och att chanserna är goda för att plockar fram den växeln mot Danmark.

Vårt grannland har grindat hem tre kryss i turneringen och imponerar inte på mig. Solida absolut, men de där tre matcherna har totalt sett varit bedrövlig kvalité på. Mot ett Tyskland som inte kommer tillåta matchbilen att bli vad den varit tidigare för Danmark, så ska det inte bli annat än svettigt för de röd-vita.

Som ovan nämnt är min förhoppning att gubbarna där ute i kioskerna gärna har med Danmark i någon form av sympati för vårt grannland och att Tyskland därför inte skenar iväg fullständigt mot 10% överstreckning eller dylikt. Kan vi hitta omkring 5-7% överstreckning max, så hillar jag spiken.

⚽️  Kristianstad

Här följer vi såklart odds framåt matchstart men just nu känns Kristianstad i detta skånederby som en högst rimlig spik. I stort sett korrekt streckad och låg varians i och med odds omkring 1.30.

Kristianstad tycks vara i flygande form och snudd på ostoppbara mot slutet. Man har nu på allvar häng på uppflyttningsplatser och lär göra precis allt i sin makt för att dels ta sig ett steg närmare uppflyttning, och samtidigt cementera lokalkonkurrenten Hässleholms misär i botten ytterliggare.

Det är nu 6 raka i ligaspelet för Kristianstad utan förlust och då har flera av topplagen spelats mot. Nu mot ett dåligt IFK så ska trepoängaren återigen vara nära.

Så länge inte odds eller streck skenar fullständigt på favoriten i match 12 så luktar det spik för undertecknad.

Bubblare: HTFF, Ariana

Skrällen

💥  Peru

Nu är det inte så att jag tänker att man ska plocka bort Argentina nödvändigtvis, men jag gillar definitivt att få med ett kryss och kanske även tvåan här. Vi såg precis nyligen ett redan kvalificerat Portugal göra bort sig fullständigt mot Georgien och även om det såklart är låg risk att det sker även här, så vill jag vara med på tåget om Argentina gör en förväntad relativt stor rotation.

Peru är inte bra, men ofta väldigt svårspelade. 0-0 i första och snöpliga 0-1 sent mot Kanada i andra matchen vittnar om detta.

Alla förstår att Argentina är ljusår bättre, men just dynamiken där Peru måste vinna och Argentina mer eller mindre är klara gruppsegrare, gör mig väldigt skraj när det kommer till att spika Argentina i alla fall.

Förhoppningsvis får vi en relativt stor överstreckning på Argentina så att jag kan helgardera den här matchen med gott samvete och jobba storklonken framåt småtimmarna!

Bubblare: Tvååker, Schweiz

Ett stort lycka till alla. Nu kör vi!

/ Adam