Adams Stryktipskrönika

Stryktipskrönikan 2/3 Mars

Stryktipset 2:a Mars

Årets kanske sjukaste stryktipsrunda står runt hörnet. 13 miljoner jackpot och en osannolikt svår kupong. Någon eller några lär bli lyckliga på lördag, för chanserna till hög utdelning här är enorm.

Vi lämnar förra veckans stryktips till historien och blickar mot en helg med otroligt fint poolspelsgodis. Jackpot på såväl Stryktipset som Europatipset och dessutom med kuponger som får det att vattnas i munnen!

Vad gäller stryktipset så har vi två stora favoriter, en i Tottenham och en i Liverpool som möter varsitt bottengäng i form av Palace & Nottingham. Bägge dessa favoriter känns dock aningen obehagliga.

Tottenham har en förmåga av att krångla till det och Liverpools enorma skadelista gör att oddsen i bortamatchen mot Nottingham känns högst oklara just nu.

Spik ett blir dock Tottenham initalt. Vi fyller på den med Swansea, just nu i alla fall. Svanarna stod för en riktigt fin insats senast och har ganska vettiga underliggande siffror. Blackburn var indragna i 120 minuter cupdrama tidigare i veckan och föll på straffar. Fint läge tror jag, för hemmaseger.

Skrälljakten just nu vill jag jobba ihop med Wolves. Man bortaspelar mot ett Newcastle som jag gått emot i stort sett varenda vecka i ett halvår, känns det som.

De svartvita har mer eller mindre en vettig prestation på tre månader (Villa borta) medan resten bara varit slätstruket och emellanåt riktigt uselt. Cupmatchen mot Blackburn i veckan var återigen med bästa möjliga lag, men riktigt vekt på planen.

Wolves älskar den här typen av matcher och jag ska jobba låga procent på St James Park!

📌  Vill du lära dig mer om Stryktipset, kan du göra det här!

Vänligen notera att dessa tidiga tankar är välanalyserade, men kan förändras framåt matchstart i takt med att ny information uppkommer och när odds och streck förändras.

🎧  Missa inte Stryktipsodden! Du hittar podden HÄR!

Nu kör vi!


Spikarna

⚽️ Tottenham

Jag älskar inte Tottenham till dessa procent. Jag hade Wolves med på alla kuponger i stort sett senast och lär få med Palace på sina håll också. Denna kupongen är dock så svår att man nog bör plocka någon av de lite större oddsfavoriterna bara för sakens skull, för att hålla radoddsen på någorlunda rimlig nivå.

Oavsett så är Tottenham som bekant ett lag som blandar och ger en del. Jag tycker varken matchen mot Brighton, eller framförallt senast mot Wolves, är särskilt bra. Det är dock en eller två nivåer mellan de bägge och Palace, såklart.

För mig avgör mycket här vilken elva Palace ställer på benen. Dyker Olisé och Eze upp här så blir jag direkt varsam med Tottenham-spikar på ett helt annat vis. Gör de bägge inte det, så spikas nog Spurs av mer frekvent.

Ett aningen uppretat Spurs med en trupp och ett spel Palace bara kan drömma om ska inte ha alltför stora problem här på hemmaplan.

Rejäl brasklapp dock för om Palace får tillbaka 2-3 nyckelspelare. Häng med när startelvorna släpps!

⚽️ Swansea

Jag får erkänna att jag var ordentligt snett på det förra veckan när mitt tidiga drag var Sunderland mot Swansea. När kupongerna väl skulle lämnas in så blev det x2 för nästan hela slanten, då Sunderland gick rakt upp i odds och strecken var anskrämliga.

Förhoppningsvis får vi återigen trevligt streckvärde på Swansea och kan nyttja detta mot Blackburn via en spik på hemmalaget.

Det här handlar mest om att Blackburn varit ganska veka efter tränarbytet och i synnerhet på bortaplan. Främst dock för att Rovers var inblandade i en extremt fysisk 120-minutersmatch för ett par dagar sedan mot Newcastle, som man sedermera mycket tungt förlorade på straffar.

Blackburn hade nyligen bortaresa till Wales mot Cardiff och var då riktigt, riktigt veka. Liknande prestation här och jag tror Swansea straffar bortalaget på ett helt annat vis än Cardiff mäktade med.

Bubblare: Southampton, Hull

Skrällen

⚽️ Wolves

Vargarna var enligt oddsen en av de klaraste favoriterna att åka ur Premier League inför säsongen, men de gulsvarta har sannerligen slagit samtliga tvivlare på fingrarna, med råge.

Neto lär säljas för dyra pengar efter den här säsongen och firma Lerma/Gomes är ett mittfältslås som faktiskt helt uppenbart kan tampas med de allra bästa mittfälten i ligan.

Här tror jag på en stenhård, fysisk match där Wolves kommer få göra precis det man vill. Ligga tight i försvaret, spela fysiskt och kontra blixtsnabbt.

För Newcastle finns det bara en sak som gäller och det är seger. Den segern känns dock allt annat än lättköpt här med tanke på hur oerhört risiga skatorna sett ut under en längre period.

Truppen är fortsatt tunn och Eddie Howe fortsätter att tänja på den till varje pris. Återigen helt maxad elva mot Blackburn i cupen och trots det var man det sämre laget över 90 minuter.

Det hela gick sedermera till straffar efter 120 minuter och det var väl worst-case-scenario för Newcastle.

St James Park är långt ifrån lika skrämmande nu som i höstas och ett Wolves med enormt självförtroende till låga procent måste med på kupongen mot ett överskattat, slutkört Newcastle.

Bubblare: West Ham, Brentford

Ett stort lycka till alla. Nu kör vi!

/ Adam

Chatta