Adams Stryktipskrönika

Stryktipskrönikan – 12 Miljoner JP!

Stryktipset 30:e mars

Efter att ingen träffat 13 förra veckan, så väntar jackpot på oss denna lördag. Helt osannolikt känns det att samma scenario upprepas igen eftersom att den här rundan är oddsmässigt mycket enklare.

Jag hyllade kupongmakaren förra lördagen som trots landslagsuppehållet lyckades gräva fram väldigt roliga 13 matcher. Något vi ser allt för sällan. Matcherna blev också väldigt jämna vilket till slut mynnade ut i att ingen fick 13 rätt. Något man önskade hände oftare. Hade det varit normen istället för att tusen personer får 13 rätt, så hade det hela varit lite mer upphetsande.

Kupongen som nu väntar på oss är småmysig, men egentligen bara för att det är en stor jackpot. Annars hade den varit kall. Chelsea, Tottenham och Bayern Munchen lär alla vara uppe och snudda på, eller rentav gå över, 75%. Då har vi också Monaco och Aston Villa i snåret omkring 1.60 i odds. Ett par av dessa måste snubbla för att det ska bli någon utdelning.

Spika någon bör man dock definitivt göra och för min del landar det just nu på Tottenham. Spurs gick på en rejäl gurka mot Fulham innan uppehållet, men det lär ett dåligt Luton få betala priset för här.

Spik två, om man ska försöka undvika de andra riktigt stora favoriterna, kan nog Monaco få axla. Förvisso 5:e största oddsfavoriten på kupongen men den jag tror kanske blir vettigast streckad av dessa 5. Med Champions League i potten för rikemans-staden så tror jag inte Metz kontraktsjagande som motivation räcker till.

Vi hoppas helgens skrälldrag sitter lika fint som Schweiz förra veckan och riktar in oss på Reims just nu.

Nu kör vi!

📌  Vill du lära dig mer om Stryktipset, kan du göra det här!

Vänligen notera att dessa tidiga tankar är välanalyserade, men kan förändras framåt matchstart i takt med att ny information uppkommer och när odds och streck förändras.

🎧  Missa inte Stryktipsodden! Du hittar podden HÄR!


Spikarna

⚽️  Tottenham

Förlusten mot Fulham till trots så är Tottenham såklart storfavoriter när Luton kommer på besök. Jag räds inte Spurs bottennapp mot Fulham senast utan tror nästan den kan ge positiv effekt här.

Tränare Ange var för första gången i år extremt kritisk mot lagets insats i intervjuerna efteråt och var märkbart upprörd på både sig själv och spelarna.

Luton har med hjälp av nya minuspoäng på Nottingham letat sig upp över strecket. Det måste dock sägas att Dybbas gubbar varit allt annat än bra senaste veckorna, när skadorna duggat tätt.

Andra halvlek mot Bournemouth är en kandidat till den sämsta halvleken någonsin av ett Premier League-lag och de kryssen man nyper mot Palace samt Nottingham var bägge otroligt lyckosamma i den bemärkelsen att det var högst orättvist.

Med fortsatta jätteproblem med skador i de defensiva leden så ser jag inte hur Luton ska kunna hålla ens i närheten av tätt, mot ett Tottenham med en av ligans mer frejdiga offensiver. Nu uppretade efter senast så åker Luton på en duktig slägga här, säger min spåkula.

⚽️  Monaco

Monaco har under flera säsonger varit ett lag med väldiga toppar och lika djupa dalar. Topparna är dock mer frekventa och nu spelar de rödvita för en plats i Champions League. Det krävs dock att man ger tusan i onödiga poängtapp, likt det man råkade ut för senast mot Lorient.

Metz kämpar förvisso för överlevnad men här misstänker jag att hemmalaget bara är för veka. Gör Monaco en normalprestation så ska det räcka till seger och lite till. Absolut brasklapp här dock för att jag direkt blir avtänd om Monaco åker på en rejäl överstreckning. Det är inte laget man vill hålla i handen till kalla procent.

Initialt tror jag dock Monaco blir den storfavoriten som hamnar i rimliga streck och därför kniper vi den franska bortabaguetten här!

Bubblare: Chelsea, Fiorentina

Skrällen

⚽️  Reims

En förväntad jämn match ska spelas i Lyon när Reims gästar ett hemmalag vars säsong varit väldigt tumult. Det är mer eller mindre alltid tumult i Lyon förvisso, men denna säsongen har varit något extra.
Efter en katastrofal start och uppror bland såväl fans som spelare så har Lyon ryckt upp sig. En bra period över några månader så hade man löst kontraktet och nu finns det egentligen ingen riktig morot kvar för resten av säsongen.

Läget är lite samma i Reims, även om bortalaget här är mer vana vid den typen av scenario. Lägg därtill att just Reims är ett av ligans bästa bortalag och att jag misstänker att Lyon kommer streckas på kraftigt, vilket vi redan ser tendenser till.

Stänger Lyon över 2 i odds och över 55% på strecken vilket jag tror är en högst rimlig take, så kan man skicka ettan i graven tycker jag. Mycket jämn match mellan 9:an och 10:an i tabellen där jag rakt av går på värde vid spelstopp.

Bubblare: Sheffield United, Mallorca

Ett stort lycka till alla. Nu kör vi!

/ Adam

Chatta