Adams Stryktipskrönika

Stryktipskrönikan 4:e Maj

Stryktipskrönikan 4:e Maj

Jackpot igen – och 13 rätt igen? Det är i alla fall min avsikt och när vi har en redig “12-rätters” framför oss, så måste jag säga att jag är hoppfull gällande att hitta den rätta raden!

Med Manchester City hemma mot ett Wolves helt ur slag, så får vi nog lov att kalla den här kupongen en 12-rätters. Jag kommer spika City överallt om inget väldigt anmärkningsvärt sker innan spelstopp, som typ att hela startelvan i ljusblått blivit magsjuka eller dylikt. Krysset och tvåan här blir för dyrt att betala för, när City står i 1.10.

Den andra spiken här på krönikan tåls att fundera över. Både Nottingham och Brann, som är kupongens två andra lite större favoriter, är väldigt fint streckade för stunden. Föga troligt dock att de bägge är det vid matchstart och således försöker jag hitta något lite mer “roligt” här på de tidiga dragen.

Vi kör en “rövare” mot “rövarna”, dvs Sirius mot Häcken!

Skrällar finns det som vanligt mängder av understreckat godis att leta bland. Både Mallorca och Nantes är två underdogs jag tycker måste ges plats på den här kupongen, men huvuddraget får blir Burnley!

Kika nedan kring hur jag tänkt!


📌  Vill du lära dig mer om Stryktipset, kan du göra det här!

Vänligen notera att dessa tidiga tankar är välanalyserade, men kan förändras framåt matchstart i takt med att ny information uppkommer och när odds och streck förändras.

🎧  Missa inte Stryktipsodden! Du hittar podden HÄR!

Nu kör vi!

Vänligen notera att dessa tidiga tankar är välanalyserade, men kan förändras framåt matchstart i takt med att ny information uppkommer och när odds och streck förändras.


Spikarna

Manchester City

I Stugan och bland andra duktiga spelläggare pratas det i oändligheten om att hitta spelvärda spikar och att plocka bort favoriter. Det är givetvis A&O att göra så, men ibland får man bara lyfta på glasögonen och inse att något är i det närmaste dött lopp.

Så känns det här, när Manchester City återigen ska spela hem en PL-titel och måste vinna mot ett Wolves som inte satt många steg rätt senaste månaderna. Visserligen seger mot Luton senast, men helt utan att imponera.

År efter år har vi sett City vara oslagbara på våren och inget lag känns väl så trygga i att “vinna varje match” när det är 6-7 omgångar kvar för titeln. Allt talar för att skadeläget kommer vara sånär som optimalt för City och på Etihad ser varken jag eller oddsmarknaden många världar, eller knappt någon, där Wolves löser poäng.

Jag älskar att betala för lågprocentare, men när krysset står i 15 gånger pengarna redan från start, så blir det magstarkt även för mig. Jag jobbar den här kupongen som en 12-rätters. Tappar City poäng så är jag helt enkelt körd på alla vis.

Sirius

Fräckis-spiken den här helgen blir Sirius. Tillbaka på studenternas och i rejält poängbehov redan. Detta eftersom att just poängen uteblivit i stor utsträckning inledningsvis den här säsongen, trots att spelet på plan varit väldigt bra stora delar av de respektive matcherna.

Sirius är faktiskt det lag i hela allsvenskan som har mest bollinnehav. Det betyder inte per automatik att man är det bättre laget, men chansskapandet har också funnits där. Det som inte funnits är målskyttet.

Gästar gör Häcken som befunnit sig i toppen av Allsvenskan många år på raken nu. Frågan är dock om gänget från Hisingen får uppleva det när den här säsongen summeras, för inledningsvis har spelet inte stämt över huvud taget. Olikt Sirius så har de svart-gula vunnit matcher man inte varit förtjänta av att vinna. Det är såklart en styra i sig, men något som väldigt, väldigt ofta tar ut sin rätt med tiden.

Om tiden är kommen just i den här matchen är såklart svårt att sia om, men värdet till vänster tordes bli riktigt fint. Jag blir dessutom inte alls förvånad om Sirius spelas ner matchdag på oddsen ganska ordentligt.

Svenskarna brukar gilla Häcken mycket, medan de större spelarna gått emot Häcken på matchdag flera gånger redan.

Efter två tursamma segrar mot Bajen & IFK Göteborg, så fick Häcken rättvist pisk hemma mot Norrköping senast. Jag kommer jobba nytt nederlag för Häcken här och Sirius känns som en riktigt mysig chansspik ihop med City.

Bubblare: Brann, Rennes

Skrällen

Burnley

Man tänker tillbaka på alla Burnleys genomklappningar och matcher man borde vunnit, och inser ganska snabbt att det här laget nog borde haft ett nytt kontrakt denna säsongen.

En riktigt fin avslutning gör iallafall Company och gänget och än finns hoppet om spel i Premier League även nästa säsong. Dock måste seger i stort sett till här mot Newcastle för att bädda upp för en avgörande match mot Nottingham senare.

Oddsen ger inte Burnley jättegoda chanser för en trea direkt, men ändå fullt rimliga. Och personligen tycker jag oddsen är höga, dvs Burnley ska i min bok ha större vinstchans.

Detta främst för att de vinröda verkligen höjt sig mot slutet och som vi alla vet så är Newcastle oftast helt bedrövliga på bortaplan. Senast det begav sig blev man helt överkörda av Crystal Palace när oddsen var snarlika och även om det blev storseger mot Sheffield hemma senast, så kändes det bara inte stabilt egentligen hela matchen.

Newcastle har visserligen chans på sjätteplatsen, som innebär Conference League. Alltså någon form av motivation. Tror jag det rycker i baguetten på skatornas spelare av tanken på Conference League när i stort sett alla värvades för CL-spel? Nej, inte alls, och således ger jag i stort sett rakt ut motivationsfördelen till Burnley också.

Här blir mitt första tecken 1:an, utan tvekan. Kämpa Burnley!

Bubblare: Mallorca, Peterborough

Ett stort lycka till alla. Nu kör vi!

/ Adam