Adam Stryktipskrönika 2024

Stryktipskrönikan 8:e juni

Stryktipset 8:e juni

Med tre raka veckor av “döda” kuponger, dvs ingen utdelning, så måste det få smälla på lördag. Det är dock dags för kupongskaparna hos Svenska Spel att ta sig i kragen snart – för återigen är raden onödigt “enkel”. Dvs, för många lågoddsare och risk för låg utdelning igen.

Nu har det varit så pass många snorkalla kuponger (EU) inräknat på raken, att jag börjar bli irriterad. Det måste gå att göra mer genomtänkta kuponger än vad som är fallet just nu. Att helt tvångsmässigt kasta in exempelvis Falkenberg i södra ettan som av allt att döma är totalt överlägsna varje match, måste inte göras. Samma sak med Spanien till 1.10 mot Nordirland på lördag. Den måste inte med. Den ska snarare aldrig med.

Just Spanien är tyvärr bara att spika av överallt är känslan. Hemma mot helt hemska Nordirland orkar varken jag eller troligen många andra betala dyrt för kryss och tvåa till skyhöga odds.

För nästa spik om vi ska undvika de andra riktigt stora favoriterna, så ser Piteå i norrettans jumbofinal spännande ut. Sist mot näst sist när Friska Viljor gästas. Vad jag hört så ska det dock vara klar skillnad på de här trupperna och medan FVs position är rimlig, så är det mer av en knall att Piteå är så långt ner. När svenskarna stirrar sig blinda på tabellen här och inte vill ta ställning, så känns tvåan som en fin spik!

Skrällen hittar jag i slaget om Skagerack. Jag håller inte alls med om att Danmark är given i den här matchen utan var tvärt om, rejält icke-imponerad av lagets insats mot Sverige. Ett svagt svenskt landslag med ny tränare gjorde lite vad man ville i den där andra halvleken och ställer Norge ett kompetent lag på banan är min känsla att den här matchen kan sluta precis hur som helst.

📌  Vill du lära dig mer om Stryktipset, kan du göra det här!

Vänligen notera att dessa tidiga tankar är välanalyserade, men kan förändras framåt matchstart i takt med att ny information uppkommer och när odds och streck förändras.

🎧  Missa inte Stryktipsodden! Du hittar podden HÄR!


Spikarna

⚽️ Spanien

Extremt kortfattat här då väl i princip alla förstår vad som bör ske. Spanien är tio klasser bättre än Nordirland och jag kan inte se mig själv betala för något annat än ettan i den här matchen på en enda kupong faktiskt.

Finns det någon “out” för att Spanien inte ska vinna, så är det möjligen att de gulröda emellanåt kan bli långrandiga och ineffektiva mot lag som specialiserar sig på “bussen”, vilket bortalaget här gör.

Men, nej. Spik och gå vidare. Vi ges tyvärr inte många andra alternativ när 1.09-oddsare forceras in på kupongen.

⚽️ Piteå

Man blir faktiskt mer insatt i den här svenska div 1 och 2-fotbollen än tidigare nu när man dagligen jobbar med tipset och “måste” lära sig. Det är dock något jag lärt mig att uppskatta och här gillar jag utsikterna för en rejält understreckad tvåa på tipset.

Piteå och FV ligger sist i tabellen, men som ovan nämnt så ska det i ren grundkapacitet skilja rejält på dessa klubbar, där Piteå av allt att döma ska vara klasser starkare. Det ser vi faktiskt inte minst på oddsen där Piteå trots bortaplan och sin utsatta plats i tabellen, ges priser omkring 1,70.

Att svenska folket streckar Piteå till så hårt favoritskap att tvåan här blir överstreckad ser jag som nästintill helt otänkbart. Svenskarna hatar att ta ställning i den här typen av matcher oavsett odds, och i synnerhet till bortalagets favör.

Får vi ett understreckat Piteå till odds omkring 1.70 så gillas spiken skarpt för att ge övriga delar av kupongen mer kladd.

Bubblare: Brasilien, Falkenberg

Skrällen

⚽️ Norge

Nytt nordiskt derby, där vi alltså precis nyss såg Sverige besegras på parken efter ett sent, snyggt mål av Christian Eriksen. Jag tycker dock Danmarks insats i den matchen är direkt svag, och det är i andra halvlek tveklöst Sverige som är det bästa laget och det laget som flera gånger om borde tagit ledningen.

Inte minst borde Emil Holm dessutom kvitterat i slutet av matchen när han var fri från halva plan.

Oavsett, under en längre tid tycker jag nu Danmark varit på nedgång. Kvalet till EM var allt annat än fläckfritt och träningsmatcherna har varit stökiga, så även mot Sverige.

Norge gör inget jätteavtryck heller men har en riktigt fin trupp med enorm spets som alla vet. Erling hattrick senast dessutom lär elda på honom lite extra.

Danmark – Sverige var en helt vild match där de rödvita såg mer eller mindre ointresserade ut av att försvara sin egen bur över huvud taget. Beter man sig liknande mot en Ödegaard och en Haaland så blir man straffade på ett helt annat vis.

Jag tror dessutom det kan bli en del tidiga byten i Danmark här för att spara på truppen till EM. Jag gillar högersidan skarpt, till just nu över 10% understreckning. Här blir det hela mattan, eller X2 om ettan överstreckas rejält.

Bubblare: Onsala, Israel

Ett stort lycka till alla. Nu kör vi!

/ Adam