Esport League of legends

Team Vitality – Fnatic

Team Vitality – Fnatic

När vi tar och summerar LEC spring split 2022 så kommer vi med störst sannolikhet att få se Team Vitality – Fnatic spela final om vi ska tro oddsen och alla experter. Det två lagen kliver in i säsongen som två stora favoriter men Rogue och G2 ska inte glömmas bort. Team Vitality öppnade som favoriter men Fnatic har seglat upp som favoriter på oddset (3.00 mot 2.75). Utan att ha fått se något lag spela en match så håller jag Team Vitality som favoriter i denna h2h och tror att Perkz & co kommer vara Europas bästa lag 2022.

Team Vitality – Ett superlag

Team Vitality som organisation kliver in i ett väldigt spännande år 2022. Organisationen har gjort stora investeringar i både CSGO och League of legends med målet att bli Europas (och världens) bästa Organisationen i flertalet spel. När vi nu tittar närmare på laget som ska representera Team Vitality i LEC så har vi vinnare och stjärnor på samtliga positioner. Team Captain Perkz har fått ihop ett superlag och allt annat än att bli mästare får anses som ett misslyckande för Team Vitality.

Det som oroar är att liknande satsningar inte alltid varit så lyckade när det kommer till LOL. Både Alphari och Selfmade har fått stor kritik för sin attityd i tidigare lag och vid en dålig start, hur kommer detta att utspela sig? Carzzy kommer ifrån succélaget Mad Lions medan lagets support Labrov är det oprövade kortet. Denna botlane (Carzzy / Labrov) har spelat tillsammans tidigare i BIG så dem vet vad som förväntas.

Fyra superstjärnor och en av Europas största talanger på support rollen ska nu äntligen få kliva ut och spela tillsammans. Perkz och Alphari tillbaka i Europa samtidigt som Selfmade återigen ska få bevisa varför han fått så många lovord för sin talang. Ett lag som inte får misslyckas, ett lag som inte kommer misslyckas utan Team Vitality är bäst i Europa och det kommer man göra klart för sig redan i omgång 2 när Fnatic står på andra sidan.

Fnatic – Favoriter att vinna LEC

Fnatic är en organisation som dem flesta är bekanta med. En av dem största och mest välkända i världen och oavsett vilka spelare dem sätter ut på servern så är laget alltid med när det ska avgöras. Förra året fick ett märkligt avslut när lagets ADC Upset valde att lämna laget bara dagar innan Worlds startade. Detta skapade en dålig stämning i laget och även om hans inhoppare gjorde en bra turnering så blev det aldrig spännande för Fnatics fans. Till 2022 har Fnatic bytt ut tre spelare och den även om både Razork (jungle) och Humanoid (Midlane) är duktiga spelare så är det Wunder (toplaner) från G2 som skapat mest rubriker.

Tittar vi spelare för spelare så är Fnatic tillsammans med Team Vitality i ett fack för sig själva. Fnatic har spelare som vet vad som krävs för att vinna titlar men det är också första gången spelare som Wunder och Humanoid byter lag på denna nivå. Förväntningarna är stora och även om Team Vitality är ett bättre lag så är Fnatic favoriter att vinna LEC om vi tittar på oddset. Jag håller Team Vitality högre än Fnatic och köper inte att Wunder & co är favoriter i denna match.

Speltips: Team Vitality – Fnatic

Trots att matchen spelas i bäst av 1 så ska förväntingarna vara höga på denna matchup. Det ger oss en indikation hur bra lagen är 2022 och framförallt vad vi kan förvänta oss under spring split. Hur vi än vrider och vänder på det så tycker jag att Team Vitality är det mer spännande laget och framförallt har dem en högre skill i laget när det kommer till enskilda spelare. Fnatic kommer inte bli överkörda men Team Vitality bör vara små favoriter och vi kommer nog kunna förvänta oss helt jämna odds vid matchstart.

Mitt spel i matchen blir Team Vitality ML till oddset 2.27 hos Pinnacle

//Emil