Topptips | Speltips | Andelar

Topptipset 10/6-21

FÖLJ OSS:

Topptipsanalysen 10/6

Dan före EM-dan bjuder på en mycket trevlig kupong när 16 damlandslag ska in i elden. Sverige är ett av dessa då Norge kommer på besök till Kalmar. Största matchen är annars giganternas kamp mellan Frankrike och Tyskland. Även världens bästa landslag, USA, ska spela en skrattmatch mot Portugal. Med saftigt värde och 250 000 kronor extra i potten finns all anledning att göra sin läxa. Här har ni kött på benen i jakten på åtta rätt!

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr

Spelstopp: 17:59

1. Sverige – Norge 1

Det är inte bara herrarna som ska jaga framgångar på den stora fotbollsscenen denna sommar – damerna reser till OS i Japan nästa månad där de ska ses med god medaljchans då flera starka landslag saknas. Just nu laddar Peter Gerhardssons lag upp i Kalmar där Norge och Australien står för motståndet. Första motståndare blir vårt västra grannland under torsdagen. Dessvärre har Nilla Fischer kastat in handduken av privata skäl och Sembrant, Anvegård samt Hammarlund dras alla med skador. Ett starkt svenskt landslag kan likväl ställas på benen och ska kunna dra det längsta strået mot ett Norge som inte besitter samma bredd. Strecken sitter dock relativt korrekt. Spiketta och tripplad radinsats eller helgardering.

2. Frankrike – Tyskland 1

Två av Europas allra bästa landslag strålar samman i Strasbourg. Ingen av dessa nationer kommer dock finnas med i OS vilket såklart är tacksamt för Sverige. Även om de inte laddar för den turneringen och det är en träningsmatch lär det smälla rejält på Stade de la Meinau. Stor rivalitet finns nämligen mellan dessa storheter där flertalet av spelarna ställs mot varandra även långt in i Champions League. Tight match att vänta precis som vanligt mellan dessa landslag. Inte roligt att helgardera när det streckas så pass jämnt. Ska ställning för något lag tas är det Frankrike. 1X eller gubbe.

3. Danmark – Australien 2

Danmark övertygade i sin EM-kvalgrupp som de vann före Italien. Det ska dock sägas att motståndet bortsett sydeuropéerna var mediokert. De rödvita imponerade inte heller i april månads träningsmatcher mot Irland och Wales där de bara åstadkom två mål framåt. Lägg därtill att de missar OS så förstår ni att det inte är något landslag utöver det vanliga, även om Nadia Nadim och Pernille Harder är klasspelare. Australien rankas ett par pinnhål upp på FIFA:s världsranking. De visade vilken hög nivå de besitter i VM för två år sedan när de föll bittert i åttondelen mot Norge efter straffar. Här finns flera spelare med svensk anknytning, inte minst Vittsjös Polkinghorne och Hammarbys Kellond-Knight, båda med över 100 landskamper. Stora stjärnan är dock Chelseas Sam Kerr. Här blir Danmark övervärderade, framförallt på oddsmarknaden. Den mysiga tvåan går först.

4. Spanien – Belgien 1

Europatrippen fortsätter till Alcorcón strax utanför Madrid där Spanien och Belgien laddar för höstens VM-kval, men framförallt nästa års EM-slutspel i England. Till skillnad från herrsidan tillhör inte dessa nationer världstoppen, åtminstone inte Belgien. Spanien borde kunna vara med och hugga med tanke på att flera spelare var med och vann Champions League med Barcelona. När tuffast möjliga motstånd väntat har det låst sig för spanjorskorna, men mot ett på pappret klart sämre Belgien ska de kunna segra. Gästerna har ett stora hot i Lyon-spelaren Janice Cayman och pålitliga målskytten Tessa Wullaert. Utöver det finns inte speciellt mycket. Ettan ska sitta åtta dagar i veckan.

5. Nordirland – Skottland 2

Brittiskt derby där det ska råda klasskillnad. Nordirland chockade förvisso genom att ta sig till EM, men det ska sägas att de hade en överkomlig grupp bortsett Norge och Ukraina i playoff också var tacksamt motstånd. Skottland har en betydligt spetsigare trupp med flera Super League-spelare och även kaptenen Rachel Corsie som spelar i den amerikanska proffsligan. Lagen har mötts fem gånger det senaste decenniet och det har idel slutat med segrar för Skottland. Nordirland har visserligen kommit något närmare, men här är det ingen tvekan om att tvåan är första tecken. Bra värdespik upp till 55 procent.

6. Ungern – Serbien X

Damfotbollen har en bra bit att vandra i Östeuropa. Det syns inte minst på dessa landslag som tillhör de bättre i denna del, men har oceaner upp till nationer som Sverige, Tyskland och Frankrike. Serbien torskade exempelvis med 0-8 över två möten mot de sistnämnda i EM-kvalet. Få klasspelare hos gästerna men det finns å andra sidan inte hos Ungern heller som Sverige hade lekstuga mot i kvalet med 8-0 hemma och 5-0 borta. 21-åriga Julia Csiki, som fått flera inhopp med Häcken, är med det sagt en intressant spelare. Summa summarum väldigt ovisst. Strössla tecken!

7. Jamaica – Nigeria 2

Mer härliga moves i nästa landskamp när reggae ställs mot afrikansk dans. Speciellt mycket bättre än Ungern och Serbien är inte dessa landslag, men det kommer bjudas på betydligt mer underhållning. Nigeria deltar för ovanlighetens skull inte i OS men har ett lag som stundtals charmar där Linköpings Uchenna Kanu och Esilstunas Ngozi Okobi märks. Barcelonas Asisat Oshoala är dock den stora stjärnan. Jamaica deltog i senaste VM-slutspelet där de inte hade mycket att hämta. Inte någon märkbar förbättring har synts sedan dess även om de gulgröna matchat sparsamt. Kan man få tvåan till under 60 procent är det inget snack – singla!

8. USA – Portugal 1

USA är makalöst starka på damsidan och den klara favoriter till OS-guldet i Tokyo. Sverige är enda nation som inte gått förlorandes mot amerikanskorna sett till deras 18 senaste landskamper. Det finns världsstjärnor på precis varje position hos The Stars and Stripes där Carli Lloyd och Alex Morgan, båda med över 100(!) landslagsmål, ska nämnas. En stark 23-mannatrupp är uttagen och här har USA hemmafördel då matchen spelas i Houston. Portugals är en bra bit från Europatoppen. Faktum är att de missade EM då de slutade bakom Finland i sin kvalgrupp. Inget som helst snack här således. Detta är en sjurätters och det är bara att spika av.

Stugans superspik!

USA

Någon superspik är inte USA då de streckas till månen, men här ska det betonas att man för allt i världen inte ska gardera. På damsidan är skillnaden stor mellan toppen och de lite sämre rankade nationerna. Detta kommer således sluta med stora siffror.

Stugans kupongrensare!

Australien

Få riktigt trevliga rensare finns på denna kupong, men Australien är definitivt en. Danmark har inte imponerat på sistone och torde få en tuff kväll hemma i Horsens. Runt 15 procent på Aussie är taget. Strecka från höger i match 3!

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel.

För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Tänk på att spel ska vara roligt,
räkna aldrig med att vinna pengar på spel.
För dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Var med i Sveriges skönaste, bästa och framför allt enda Spelstuga.
Joina oss i stugan för spel, stugplaner, tävlingar och gött snack!

Kontakt oss via messenger eller mail: info@gamblingcabin.se

Gamblingcabins integritetspolicy – GDPR

Gambling Cabin © 2021 Alla Rättigheter Bevarade

Gamblingcabin.se är en oberoende speltipssajt. Informationen här är ämnad för underhållning och utbildning. Gamblingcabin.se kan ej hållas ansvariga för felaktig information. Spel handlar först och främst om underhållning. Räkna aldrig med att vinna pengar på spel. Kom ihåg att spela lagom. Spelar du för mycket? Ring stödlinjen: 020-81 91 00