Topptipset analysen

Topptipset 11/6-24

Cristiano Ronaldo väntas äntra handlingarna när Portugal söker svar i genrepet mot Irland. Dusten i Aveiro frontar tisdagens Topptips, som annars präglas av det afrikanska VM-kvalet. Angola – Kamerun och Gabon – Gambia är särskilt intressanta kamper i jakten på VM-biljetter. En sydamerikansk landskamp och två brasilianska ligafighter tar bongen i mål. Häng på!

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr.  Läs mer om hur Topptipset fungerar här.

⏰  Spelstopp Topptipset: 20:44
📈  Radförslag: 72kr

1. Portugal – Irland 1
Är Cristiano Ronaldo lösningen till de problem som Portugal hade mot Kroatien? Möjligen. I 1-2-förlusten satt 39-åringen på kvisten hela matchen. Det var bättre förr, muttrade både han och Pepe. Det återstår att se om CR7 finns i startelvan som Martínez mönstrar när Irland kommer på besök. Räkna i vilket fall som helst med att nationalikonen är involverad. Även om irländarna tenderar att vara klart vassare hemma på ön är detta ingen uppgift som värdarna kan ta lättvindigt på. Troy Parrott sänkte ett solitt Ungern förra veckan och det defensiva kunnandet i bortalägret är högt. Favoritettan sällskapas av krysset, som kan göra underverk för utdelningen.

2. Chile – Paraguay X
Hemma på Estadio Nacional Julio Martínez Prádanos börjar Chile att ladda inför Copa América. Det sker med en viss hoppfullhet, efter vad som annars varit en tyngre tid. Anledningen stavas Ricardo Gareca som är ny förbundskapten sedan januari. Träningsmatcherna mot Albanien (3-0) och Frankrike (2-3) i mars var det bästa vi har sett från “La Roja” på länge. Sett till Garecas förflutna kan vi utgå från att defensiven kommer att finnas högst upp på priolistan framgent. Paraguay kommer med 0-0 mot Peru i ryggen. Där gjorde Almirón ett synnerligen solitt intryck. När ettan ser ut streckas en bit över 50 prollar är det läge att rulla ut heltäckningsmattan.

3. Angola – Kamerun 1
Angola har något intressant på gång. David Carmo (Olympiakos) och Manuel Benson (Burnley) är exempel på herrar som har ett förflutet i andra nationers ungdomslandslag och som i närtid har valt att representera de rödsvarta på seniornivå. Efter att ha tagit ledningen redan efter två minuter mot ett blekt Eswatini anammades en ultradefensiv taktik som höll på att ligga värdarna i fatet, men som till syvende och sist höll hela vägen in i kaklet (1-0). En helt annan matchbild väntar mot Kamerun, som tvålade dit Kap Verde med 4-1 i lördags. Aboubakar smällde in dubbla pytsar och André Onana räddade straff i den första matchen med Marc Brys vid rodret. Skönt för den belgiske silverräven, vars inledande tid varit extremt turbulent efter en kontrovers med en viss Samuel Eto’o. Med hemmafördelen tagen i beaktande finns utgångspunkten på den spelvärda vänstersidan.

4. Seychellerna – Burundi 2
Bakom Elfenbenskusten är Grupp F vidöppen. Fyra nationer ryms inom tre pinnar inför tisdagens omgång och fortsätter Burundi som mot Kenya (1-1) är “Svalorna” i allra högsta grad med i diskussionerna. Detta trots att storstjärnan Youssouf Ndayishimiye (Nice) skadade sig på träning och tvingades att kasta in handduken. Han förblir ett osäkert kort inför denna dust, som spelas på neutral matta i Berkane, Marocko. Där befinner sig redan Seychellerna, som fick pisk med 1-5 av Gambia i lördags och som är att betrakta som ett av kontinentens största blåbär. 1-8 senast dessa nationer drabbade samman och 0-0 mot världens sämsta San Marino är resultat som talar för sig själva. Tvåan spikas oavsett procent när stora siffror är att vänta.

5. Kongo – Marocko 2
CAF har skärpt sina arenakrav den senaste tiden och som följd tvingas åtskilliga nationer flytta sina hemmamatcher. I Kongos fall ville det kontinentala förbundet flytta de två kamperna under denna samling från Brazzaville till Kinshasa i grannlandet på andra sidan floden. Känsligt och otänkbart för “Les Diables Rouges”, vars vägran innebar att matchen mot Niger ställdes in. Det talades om att även denna dust, som går av stapeln i Agadir, riskerade att bli inställd. Nu ser det ut att bli match trots allt, och när ett på pappret överlägset Marocko får fördel av hemmagräs är en ensidig historia att vänta. Trots streckning norr om 80 procent är tvåan bara att spika av.

6. Gabon – Gambia 1
Efter två raka kvalsegrar mot överkomligt motstånd gick Gabon på pumpen mot Elfenbenskusten (0-1). Ingenting för Pierre-Emerick Aubameyang och hans vänner att hänga läpp över. Insatsen var solid och den offensiva trio där även Allevinah och Bouanga har goda möjligheter att bli mardrömsgestalter för Gambias backlinje. Nordirländaren Johnathan McKinstry fick en mjukstart på sin tid som förbundskapten med en 5-1-vinst mot Seychellerna. Nu väntar något helt annat, där den digra skadelistan kan bli problematisk. Darboe, Sowe och Assan Ceesay är näppeligen herrar som McKinstry kan ersätta i en handvändning. Högintressant spiketta i Franceville.

7. Goianiense – Corinthians X
Spelmässigt fanns en hel del positiva ting för Corinthians-coachen António Oliveira att ta med sig från mötet med ett erkänt starkt Botafogo. Men trots att “Timão” skapade idel heta chanser så ville bolluslingen inte in (0-1). Nu väntar ett nervigt bottenmöte mot Goianiense, som gick ett snarlikt öde till mötes mot Juventude, med samma siffror som följd. Åldermannen Vágner Love har spetskvaliteter som lyser igenom i vissa sekvenser, men är i ärlighetens namn en begränsad spjutspets. Tillknäppt och målsnålt ligger nära till hands. Krysset tar täten med tvåan limmad i rygg.

8. Botafogo – Fluminense 1
Fjolårets jobbiga höstkollaps är förträngd och Botafogo står väl rustade för att ta revansch. Såväl i Copa Libertadores som i den inhemska ligan har “Fogo” övertygat, likväl är känslan att det finns mer att ta av. Sevärde Luiz Henrique på högerkanten är en att hålla ett extra öga på. De regerande Libertadores-mästarna Fluminense har inte alls rosat marknaden under upptakten. Relationism-gurun Fernando Diniz har långlunchat med problembarnet John Kennedy, vars bekymmer utanför planen hämmar prestationen. Bortaspelet har varit särskilt problematiskt och detta är inte tillfället att få bukt med dilemmat. 1X räcker gott och väl.

Stugans superspik!

⚽️  Burundi
Sett till de tidiga asiatiska linorna ligger Burundis förväntade segermarginal på tre-fyra bollar. Slagpåsen Seychellerna hade inte ens haft någon chans hemma i öriket i Indiska oceanen. Att matchen går av stapeln i Marocko gör tvåan till bankspikarnas bankspik.

Stugans kupongrensare!

💥  Paraguay
Paraguay beger sig till Santiago vid god vigör efter 0-0 med mersmak borta mot Peru. Chile, som visserligen tycks ha fått ett litet uppsving under Gareca, är ingen favorit att luta sig mot. X2 måste med!

72 rader
1. Portugal – Irland 1x
2. Chile – Paraguay 1×2
3. Angola – Kamerun 1×2
4. Seychellerna – Burundi 2
5. Kongo – Marocko 2
6. Gabon – Gambia 1
7. Goianiense – Corinthians x2
8. Botafogo – Fluminense 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100