Topptipset analysen

Topptipset 13/6-24

Innan mästerskapet i Tyskland tar över showen ska vi värma upp med lite svensk, spansk och irländsk ligaboll. Spännande fajter stundar i Damallsvenskan, Segundan levererar ett hett playoff och på den gröna ön dukas till synes fint spelvärde upp på flera håll och kanter. Åtta rätt löser vi lätt som en plätt!

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr.  Läs mer om hur Topptipset fungerar här.

⏰  Spelstopp Topptipset: 18:59
📈  Radförslag: 144kr

1. Häcken – Djurgården 1X2
Vi inleder på Hisingen där Djurgården norpade en 1-0-seger i fjol. Spelet har bitvis hackat hos topplaget Häcken och Mak Linds damer får tacka högre makter att bortamötet mot Kristianstad slutade med delad pott. På stopptid stod Kristianstads skyttekung Tabby Tindell för en miss av Guds nåde. Djurgården, som leds av TV4-experten Marcelo Fernández, ser i sin tur bättre ut än på länge. Stinalisa Johansson har kommit tillbaka fint från sin tidigare skada och derbysegern senast mot AIK smakade tapas i Marcelos gomsegel. Skrällflagg hissas och alla tecken spelas ut!

2. Vittsjö – Hammarby 2
Sex raka vinster har följts upp med tre raka förluster. Formen hos de regerande mästarinnorna är allt annat än på topp. Allt för stora växlar går det dock inte att dra av förlusterna mot Rosengård och Häcken. Norskan Anna Jösendal skadade sig i förlusten mot Växjö men det ska ändå finnas tillräckligt med kvalitéer i de offensiva leden för att bryta ner ett tämligen svagt Vittsjö. Skånskorna kommer närmast från en tung förlust uppe i Piteå där Sheila van den Bulk gjorde säsongens första mål, men i fel kasse. Bajen är bättre på i princip varenda position och håller tvåan sig på rimliga nivåer är det spik-läge.

3. Linköping – Piteå 1
Cupmästarna Piteå har gått trögt i Damallsvenskan, framförallt utanför Norrbottens gränser. Noll vinster och ett mål framåt på fem bortamatcher är inget hejdundrande facit för norrländskorna. Denna torsdag får PIF klara sig utan LFC-bekantingen Ronja Aronsson som drog på sig ytterligare en ostskiva i den knappa segern mot Vittsjö. Det ska finnas mer att kräma ut av tabellgrannen Linköping, dessutom bör rimligtvis hemmaplansfördelen väga tungt. I fjol var trots allt Piteå och LFC seriens två bästa hemmalag. Ettan streckas först.

4. Espanyol – Sporting Gijón X
Vidare mot Spanien och Katalonien där Espanyol och Sporting Gijón gör upp om en plats till playoff-finalen. Katalanerna sitter i pole position efter 1-0-segern i Gijón där Martin Braithwaite spelade fram den landslagsmeriterade anfallaren Javi Puado som rullade in segermålet i den 88:e minuten. Espanyol förde spelet i Asturien men i returen på Stage Front Stadium kan det mycket väl bli en annan matchbild med tanke på att katalanerna inte behöver gå för seger. Sporting höll nollan på den här arenan för en dryg månad sedan och nu när gästerna blir lågt betrodda av tipparna föredras hela spannet.

5. Bohemians – Derry City 1
Derry City har inte vunnit en ligatitel sedan mitten av 90-talet men den här säsongen är nordirländarna i allra högsta grad med och slåss om guldet. Den tidigare Dundalk-duon Patrick Hoban och Michael Duffy hittar varandra i sömnen och anfallsduon har visat fin form i närtid. På irländsk mark har dock framgångarna varit sparsamma – blott två vinster på tio bortamatcher är inget som skrämmer Bohemians. Bohemerna är normalt sett svårslagna i Dublin och då tvåan ser ut att överstreckas tydligt tornar 1X upp som ett riktigt läckert drag!

6. St. Patrick’s – Shamrock Rovers 2
Två stora besvikelser strålar samman i ett derby på Richmond Park i Dublin. Den största besvikelsen har varit Shamrock Rovers, som har vunnit Premier Division fyra år på raken. Med det sagt är serieledarna Shelbourne inom räckhåll. De regerande mästarna har dessutom alltjämt en hög nivå i sig och Shamrock toppar flera statistiska tabeller – Rovers har noterats för klart högst xG och även lägst xGA. St. Patrick’s har en förhållandevis påkostad trupp, men The Saints har inte alls fått ihop det och här lirar de andrafiol. X2 ramar in detta.

7. Dundalk – Sligo Rovers 1
Trots att Dundalk är jumbo i Premier Division ska ändå mästarna från 2019 ses med toppchans i den här omgången. DFC har en alldeles för bra trupp för att trilla ur serien och hemma på Oriel Park är det inte många som rår på huvudstadslaget. Faktum är att The Railwaymen hållit nollan i de sju senaste hemmamatcherna, trots att Derry, Shamrock och Shelbourne har varit på besök i närtid. Sligo Rovers är i sin tur sämst i klassen i flera parametrar. Sligo har lägst xPTS i det irländska finrummet och 1-4-förlusten senast mot Watford var inte direkt något styrkebesked. Ettan är spikad och klar!

8. Waterford – Shelbourne 2
Damien Duff gör succé med sitt Shelbourne. The Real Reds har växt fram till ett topplag under Duffs styre och efter 21 fajter toppar de rödklädda före Derry City, trots en match mindre spelad. Defensiven är ramstark och försvarsspelet måste sitta för att få med sig tre poäng från Regional Sports Center. Nykomlingen Waterford har varit vassa framåt. Padraig Amond ligger i delad topp i skytteligan med sina elva fullträffar, men senaste gången Amond och hans Waterford ställdes mot Shelbourne lämnade de banan mållösa. X2 torde räcka.

Stugans superspik!

⚽️  Dundalk
Sju raka hemmamatcher utan något insläppt mål går inte att skoja bort. Sligo Rovers är sämst i serien i flera parametrar och på Oriel Park råder det ingen tvekan om att jumbon Dundalk är rättmätiga favoriter. Etta!

Stugans kupongrensare!

💥  Sporting Gijón
Sporting Gijón nollade Espanyol på katalanskt gräs för en dryg månad sedan och nu när katalanerna har ett resultat att spela på måste värdet på underdogen prioriteras!

144 rader
1. Häcken – Djurgården 1×2
2. Vittsjö – Hammarby 2
3. Linköping – Piteå 1x
4. Espanyol – Sp.Gijón 1×2
5. Bohemians – Derry City 1x
6. St. Patrick’s – Shamrock x2
7. Dundalk – Sligo Rovers 1
8. Waterford – Shelbourne x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100