Topptipset Stugan analys Poolspel

Topptipset 14/10-21

Stort fokus på det sydamerikanska VM-kvalet som bjuder på full omgång under torsdagskvällen och natten till fredag. Dessförinnan ska ett Superettan-möte synas. Det hela avslutas sedan med damernas Champions League där en sällan skådad bank identifierats. Troligen får vi inte se alltför många favoritfall på denna kupong. En lägre systemstorlek och högre radinsats är då att föredra. Mot full pott!

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr

Spelstopp: 18:44

1. Jönköpings Södra – GIF Sundsvall 1
Sundsvall kommer allt närmare allsvenskt spel. Medelpadingarna har nu vunnit fem raka och har chansen att skaffa sig lite luft ner till tredjeplacerade Helsingborg under torsdagen. Just HIF slog Giffarna tillbaka senast efter att inhopparen Pichkah avgjort kampen i 90:e. Just att hitta mål i rätt tid har varit gästernas melodi, för spelmässigt klickar det inget vidare. Således är det befogat att Jönköpings Södra målas ut till favoriter av oddssättarna. De grönvita från Vätterns södra strand skvalpar i Superettans mittenskikt men har alltjämt en chans att lösa en kvalbiljett. Formen är inget vidare men kunnandet högt. Ettan inleder men komplettera lika fort med tvåan i en match där båda lagen kommer gå för seger.

2. Brasilien – Uruguay X
Brasilien åkte på sitt första poängtapp i VM-kvalet när de spelade 0-0 borta mot Colombia. Ingen dålig insats från de mesta världsmästarna men samtidigt låg ett sådant resultat runt hörnet. Här väntar ett hungrigt Uruguay i Amazonas. Över 30 grader och hög luftfuktighet väntar så här kan vi komma att få se en tempofattig historia. Gästerna hade inte en chans mot Argentina (0-3) men skapade samtidigt tillräckligt för att åtminstone få in någon boll. Truppen är slagkraftig och kan matcha Brasiliens, särskilt om värdnationen inte är fullt påkopplad. Även om ettan troligen inte blir överstreckad får detta anses vara kupongens bästa skrällchans. Fram med heltäckningsmattan!

3. Colombia – Ecuador 1
Vidare mot Barranquilla där oerhört viktiga poäng ska fördelas. Just nu slåss dessa nationer tillsammans med Uruguay om två direktplatser till VM. Ecuador har övertaget med en poäng tillgodo på Colombia, men mycket talar för att vi får se en omkastning i tabellen. Kaffeodlarna, som värdarna kallas, har radat upp sex raka kvalmatcher utan nederlag vilket är starkt när man betänker att Argentina och Brasilien stått på andra sidan samt Uruguay gästats. Målskyttet har inte direkt sprudlat men mot ett bortasvagt Ecuador ska Reinaldo Ruedas gäng kunna få utdelning. En sylvass offensiv kan trots allt mönstras. Landar ettan runt 50-strecket är den bara att spika av.

4. Bolivia – Paraguay X
Få lag har så stor fördel av sin hemmaplan som Bolivia. 3600 meters höjd gör att det på pappret svaga hemmalaget kan mäta sig med samtliga motståndare i världen. Senast var det Peru som fick känna på Andernas vrede när Bolivia segrade med 1-0 hemma i La Paz. Därmed har de grönklädda tagit sju poäng på sina tre senaste hemmamatcher. Paraguay krigar för en plats i Qatar men har trillat utanför topp 5 efter en poäng av sex möjliga denna samling. Offensiven är en akilleshäl men samtidigt är de rödvita mästare på att spela en smart fotboll efter deras förutsättningar. Att det ska räcka till tre poäng här känns tveksamt, men delad pott är alltid gångbart när Paraguay är i farten. Krysset först, ettan sedan.

5. Argentina – Peru 1
Argentina bjöd på magisk fotbollsunderhållning när Uruguay gästade Buenos Aires och 36000 galna supportrar. Messi hade lekstuga och bakåt briljerade Martínez med flera parader. Sakta men säkert börjar Scaloni få ihop detta Argentina som vacklat under flera år. De himmelsblå är mer eller mindre klara för VM där de kommer vara en het kandidat till guldet. Här väntar ett Peru som kommer med hängande huvuden efter 0-1 i baken mot Bolivia. Los Incas får tillbaka Trauco från avstängning men inte mycket tyder på att de ska kunna rubba ett Argentina som är riktigt bra för stunden. Ettan är, dessvärre, en bank.

6. Chile – Venezuela 1
Chile skaffade hopp om VM när de slog tillbaka Paraguay hemma i Santiago. Blackburns stekheta Brereton stod för det avgörande målet i 2-0-segern och nu siktar naturligtvis La Roja på att avsluta denna samling på bästa sätt. Flera spelare återkommer från avstängning, däremot saknas Aránguiz av samma anledning. Venezuela kommer också till spel med självförtroende efter att kvalets andra trepoängare grejats i söndags. Eduard Bello hette matchvinnaren där, en spelare som till vardags lirar i den chilenska ligan. Att plocka poäng på bortaplan i detta kval är dock inte det lättaste. Hemmasegern får anses som trolig men här är det ändå läge att backa upp ettan tidigt och försöka jobba in en knall.

7. Bayern München – Häcken 1
Häcken hade som väntat inget att sätta emot Lyon hemma på Hisingen. Getingarna föll med 0-3 mot stjärnspäckade fransyskor och nu väntar en minst lika tuff när resan går till södra Tyskland. Bayern München stod för en stor missräkning när de inte fick hål på Benfica i Portugal. Det var första omgångens stora knall. Kunnandet är dock stort hos de rödklädda där flera tyska landslagsspelare figurerar såväl som Hanna Glas och Sofia Jakobsson. Lea Schüller är en spelare att hålla ögonen på som stod för två baljor mot Hoffenheim i helgen. Hon kommer göra livet surt för ett Häcken som inte riktigt räcker till på denna nivå. Banketta.

8. Arsenal – Hoffenheim 1
Barcelona visade att de är överlägsna i denna grupp när de krossade Arsenal med 4-1 hemma i Katalonien. Jonas Eidevalls tjejer stod där helt utan chans men nu väntar mer överkomligt motstånd. Kampen om andraplatsen kommer stå mellan dessa lag i Grupp C. Arsenal har spets i framförallt Vivianne Miedema. Nederländskan stod dock inte för något mål i 3-0-segern mot svensklaget Everton i helgen. Hoffenheim är färska i dessa sammanhang men hade lekstuga mot Köge (5-0) i premiären. Stjärnan De Caigny stod då för två mål och en assist och är ett hot även mot Arsenal. Ettan går med det sagt först på Meadow Park. Stärk upp i takt med ökad systemstorlek.

Stugans superspik!

Bayern München
Det är klasskillnad mellan Bayern och Häcken. Det kommer synas i södra Tyskland denna kväll där siffrorna troligen springer iväg i hemmalagets favör. Detta är en sjurätters när tyskorna spikas.

Stugans kupongrensare!

Uruguay
Det haglar inte direkt av kupongrensare och att Uruguay ska segra i Manaus får sägas vara ett långskott. Samtidigt finns hög potential hos de himmelsblå och tar Brasilien lite väl lätt på uppgiften finns alla förutsättningar för Suárez och company. Fram med heltäckningsmattan i Amazonas.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100