Topptipset Speltips analys

Topptipset | Analysen

FÖLJ OSS:

Äntligen fredag igen och det innebär som vanligt ett Topptips som tar fäste i en mängd olika länder. Här hemma är det fokus på Superettans bottenstrid medan två topplag ska tittas till i Frankrike där åtminstone ett lever farligt. Här skulle det ändå förvåna om det blir hög utdelning och en lägre systemstorlek med högre radinsats är således att rekommendera. Let’s go!

Spelstopp: 18:59

1. GAIS – Norrby 2

Något av ett derby från Göteborg när Norrby tar bussen knappa timmen till västkusten. Gästerna från Borås är ett av flera lag som är indraget i nedflyttningsstriden efter att ha gått tungt under en längre period. Ivo Pekalski, som en gång i tiden var en av Sveriges största talanger, är avstängd men det påverkar inte nämnvärt. Här har Norrby superchans att kunna ställa till det för ett GAIS som saknar skadade Mervan Celik och troligen även Meinhard Olsen som lirat boll för Färöarna. X2 är en solid lösning på Gamla Ullevi.

2. Akropolis – AFC Eskilstuna X

Oh oh it’s the sound of the Akropolis! Nykomlingarna från Stockholm har verkligen satt sig i respekt i Superettan. Blott två förluster på 22 matcher torde innebära en bättre position än femma, men de oavgjorda resultaten har haglat. På Grimsta IP:s konstgräs har faktiskt ännu grekerna inte torskat men kryssat hela åtta av elva matcher. En jämn match är att vänta återigen när ett destruktivt AFC Eskilstuna kommer på besök. Melkemichel har trollat med sina orangeklädda mannar som kommit in i andra andningen och plockat 13 poäng på de fem senaste. Här blir det tight och krysset ligger, precis som vanligt, nära till hands när Akropolis är i farten. Gardera i första hand med ettan.

3. Umeå FC – Trelleborg 1

Efter 0-13 på tre kamper har Umeå tagit sig samman och stått för två bra prestationer, dock utan att bli belönade. En poäng mot Akropolis följdes upp med ett svidande nederlag mot Jönköping här hemma. Kan de stå för samma insats nu som då finns dock alla chanser till en viktig trea i nedflyttningsstriden. Trelleborg är tröttare än tröttast med nio matcher i följd utan seger. Strecken ser ut att hamna jämnt och då är ettan en spännande chansspik. Våga singla UFC!

4. Derby – Watford 2

Vi tar en avstickare till England och The Championships femte omgång som inleds på Pride Park. Båda dessa topptippade gäng har varit kraftigt drabbade av skador under inledningen men nu ser det åtminstone något bättre ut. Med det sagt så saknar Derby namn som Bielik, Lawrence och Waghorn medan Watford får klara sig utan Capoue, Deeney och Hughes. Gästerna har ändå agerat stabilt och är ett bättre lag i grunden. Målsnål match att vänta där det tippar över åt Watford. X2 är en solid lösning.

5. Dijon – Rennes 1

Rennes är bättre än på länge – i fjol slutade de trea i Ligue 1 och nu toppar de tabellen efter 14 poäng på sex matcher. Camavinga är en av Europas mest spännande talanger och fick bland annat speltid i Deschamps landslag i veckan. Det fick även bollvinnaren Nzonzi men han är avstängd nu. Detsamma gäller betydande Da Silva och när Raphinha lämnat samtidigt som flera spelare återfinns på skadelistan ser det tunt ut för Bretagne-klubben. Dijon, som är jumbo, kan tyckas vara en tacksam uppgift men normalt är senapsgänget oerhört stabila hemma på Stade Gaston Gérard. Här har Rennes allt annat än en lätt uppgift framför sig och det är läge att steka favorittvåan, 1X!

6. Nimes – PSG 2

Över till de södra delarna av världsmästarlandet där Krokodilerna från Nimes huserar. De äntrar Stade des Costières med tre raka matcher utan förlust och en position i Ligue 1:s mittenskikt. Sviten lär dock inte förlängas när de regerande mästarna, PSG, kommer på besök. Parisarna saknar ett gäng spelare defensivt men det spelar mindre roll när de börjat hitta nätet efter en trubbig inledning. Elva mål på de tre senaste vittnar om detta. Det är inte mycket som talar för Nimes men streckas tvåan upp över 85 procent kan det vara läge att smyga in ett rensarkryss. Större mirakel har trots allt skett.

7. Shamrock – Derry City 1

Dublin är nästa anhalt där Shamrock gått som tåget under 2020. Rovers har kopplat ett järngrepp om guldet med fem poäng och en match i handen till godo på rivalerna Bohemians. Med 0,5 insläppta per match och närmare tre mål framåt talar egentligen inget för att de grönvita ska tappa detta. Derry City är svaga när det inte får spela hemma på sitt konstgräs men här lyckades de lösa poäng i fjol och blott 13 insläppta på 14 matcher visar ändå att det finns en defensiv stadga som gör att de ska kunna vara med även mot topplagen. Liknande läge här som i föregående match. Antingen väljer man att plocka med krysset eller dubbla radinsatsen.

8. Brescia – Lecce 1

Lejon mot vargar som inte räckte till i Serie A den gångna säsongen. Då var de nykomlingar i Italiens finrum men precis som de flesta sådana är de åter i Serie B. Lecce har där öppnat respektingivande med fyra poäng på två matcher och nollan intakt bakåt. Brescia, med sylvassa Donnarumma i spetsen, blir dock inte lätta att rå på uppe i Lombardiet. Mario Balotellis gamla gäng må vara jumbo i den unga tabellen men på Mario Rigamonti är de stabila. Ragusa är ett smart lån och totalt sett håller värdarnas trupp minst samma nivå som Lecce. Strecka från vänster.

Stugans superspik!

Umeå FC

Trelleborg är på dekis och på väg tillbaka till Division 1 där de lirade för några säsonger sedan. Umeå har sett förbättrat ut och ska kunna krympa avståndet upp till kvalstrecket. Bra värde på UFC som spikas hemma i Västerbotten.

Stugans kupongrensare!

Dijon

Rennes saknar en mängd namn när de åker till Stade Gaston Gérard där de torskat de fyra senaste säsongerna. Dijon har alla möjligheter att åtminstone knipa en pinne mot serieledarna. Våga skippa favorittvåan helt och hållet.

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel.

För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Tänk på att spel ska vara roligt,
räkna aldrig med att vinna pengar på spel.
För dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Var med i Sveriges skönaste, bästa och framför allt enda Spelstuga.
Joina oss i stugan för spel, stugplaner, tävlingar och gött snack!

Kontakt oss via messenger eller mail: info@gamblingcabin.se

Gambling Cabin © 2020 Alla Rättigheter Bevarade

Gamblingcabin.se är en oberoende speltipssajt. Informationen här är ämnad för underhållning och utbildning. Gamblingcabin.se kan ej hållas ansvariga för felaktig information. Spel handlar först och främst om underhållning. Räkna aldrig med att vinna pengar på spel. Kom ihåg att spela lagom. Spelar du för mycket? Ring stödlinjen: 020-81 91 00