Topptipset analysen

Topptipset 20/11-23

EM-kvalets avslutande omgång rullar vidare under måndagen. En hel del nationer har som bekant redan bokat plåtarna till Tyskland, men de regerande Europamästarna har fortfarande en hel del jobb kvar att göra. Lite spansk och brasiliansk brunkboll ska även avhandlas i jakten på full pott!

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr.  Läs mer om hur Topptipset fungerar här.

⏰  Spelstopp Topptipset: 20:44
📈  Radförslag: 108kr

1. Ukraina – Italien 2
Efter EM-guldet 2021 har det varit grus i det italienska maskineriet och i den sista omgången av kvalspelet väntar en direkt avgörande match mot Ukraina i Leverkusen. Att vi sett starkare upplagor av “Gli Azzurri” råder det knappast någon tvekan om – Raspadori, Berardi och Chiesa är verkligen inga Tottis och Baggios. Med det sagt ska det helt sonika vara italiensk favör på neutralt gräs. Att Italien har ett resultat att spela på (räcker med delad pott) bör passa Spallettis pizzabagare som handen i handsken. Ukraina är knappast ofarliga men utan kapten Yarmolenko (skadad) ser det rätt tunt ut framåt. Tvåan får stå själv upp till 55 prollar.

2. Nordmakedonien – England 2
I Skopje ska värdnationen få sig en fotbollslektion. Kvalmaskinen England har mer eller mindre gjort rent hus i Grupp C och britterna slaktade Nordmakedonien med hela 7-0 när nationerna möttes på Old Trafford. Lika blodigt lär det inte bli på Balkanhalvön, men några poäng kommer det knappast att bli för makedonierna. Med tanke på Kane och gängets släta figur mot Malta (2-0) förra veckan borde inspirerade britter vara att räkna med i Skopje. Som oddsen indikerar ska tvåan vara snudd på bankränta.

3. Nordirland – Danmark 2
Danmark är den enda nordiska nationen som levererat i kvalet. Hjulmands pojkar toppar Grupp H inför den sista omgången och är redan klara för EM-slutspelet nästa sommar. Flera insatser på bortagräs har dock lämnat en hel del i övrigt att önska – raset i Kazakstan, poängtappet i Slovenien och uddamålsvinsten i San Marino imponerar sannerligen inte. Då tongivande spelare som Kjaer, Eriksen och Höjlund saknas ska knappast ett Championship-präglat Nordirland vara chanslösa hemma i Belfast. När nationerna mätte svärd i Köpenhamn slutade det “bara” 1-0 till danskarna. Sticker tvåan iväg sneglas det mot garderingar.

4. Tjeckien – Moldavien 1
Tjeckien löste en pinne mot Polen i fredags, men pilsnervurmarna är likväl inte klara för EM. Kvällens motståndare Moldavien är sensationellt ett hot inför den sista omgången – vinner gästerna i Olomouc nyper de andraplatsen. Tjeckien har inte haft den bästa uppladdningen då Coufal, Kuchta och Brabec brutit mot landslagets regler och därmed skickats hem. Det försvagar hemmalaget som dock kan ställa en tillräckligt bra elva på benen för att greja den pinne som krävs. Gästerna har skrällt rejält i detta kval genom att bland annat nypa fyra poäng mot Polen. Att de ska vinna denna måndag känns långsökt, men nerv kan vi säkerligen få bevittna. Ettan får därför sällskap av skrällkrysset.

5. Slovenien – Kazakstan 1
Slovenien hade inte en sportmössa mot Danmark förra veckan och nu väntar en direkt avgörande match hemma i Ljubljana. Kazakerna har aldrig medverkat i något mästerskap men nu är Magomed Adiyevs örnar bara tre poäng ifrån ett EM-slutspel. Besökarna har grävt fram flera fina prestationer under kvalet och möjligheten finns definitivt för att bjuda upp till dans i Ljubljana. Slovenerna har ett trumfkort i Leipzig-talangen Sesko, men sätter kazakerna stopp för honom ska mycket vara vunnet. Ettan först. Vid garderingar är det främst den lågt betrodda tvåan som lockar.

6. Albanien – Färöarna X
När ettan skjuter i höjden i Tirana är det läge att sätta sig i Håkan Ericsons blåsiga båt. EM-klara och bakfulla albaner går verkligen inte att lita på. Det albanska försvaret är både namnstarkt och pålitligt, men framåt ser det extremt uddlöst ut, något vi också fick se prov på i 1-1-matchen mot Moldavien förra veckan. Strykgänget Färöarna har hållit nere siffrorna i så gott som samtliga kvalmatcher och faktum är att Albanien hade svårt att bryta ner Ericsons mannar på bortaplan i somras. Måla på och jobba skräll!

7. Levante – Racing Santander 1
Vidare mot Segunda-lunken där verkligenheten börjat springa ikapp Levante. Fyra raka matcher utan någon seger har det blivit för de så kallade “Grodorna”, som har riktigt risiga underliggande siffror. Kuggen Kochorashvili har varit ute och vevat med Georgiens landslag under veckan så något spel för mittfältaren lär det inte bli under måndagskvällen. Racing Santander visar inte heller några vidare tendenser för dagen och på resande fot har Markus Rosenbergs gamla klubb bara vunnit en av sju duster. Ettan går därför först i Valencia. Gardera sedan efter storleken på lädret.

8. Sampaio Correa – Avaí 1
Slutspurten i brasilianska Série B sätter punkt för spektaklet. Varken Sampaio Correa eller Avaí har haft någon vidare säsong, men besökarna från Florianópolis har lyckats säkra ett nytt kontrakt när två omgångar återstår. Detta trots att kustgänget har lägst expected points i hela serien. Motivationen är betydligt mer påtaglig hos Sampaio som efter fyra raka nederlag halkat ner under giljotinen. “De bolivianska hajarna” snittar under 0,5 mål per match på bortagräs, men hemma i São Luís har man skapliga siffror och här talar det mesta för att motivationen avgör. Klubba in ettan.

Stugans superspik!

⚽️  England
Nordmakedonien fick smörj med hela 0-7 på Old Trafford och hemma i Skopje handlar det bara om att hålla nere siffrorna. Given tvåa!

Stugans kupongrensare!

💣  Färöarna
Att Håkan Ericsons öbor är ett strykgäng råder det ingen som helst tvekan om, men när EM-klara, bakfulla och överstreckade albaner står på andra sidan är det läge att hålla en tumme för Färöarna!

108 rader
1. Ukraina – Italien 2
2. Nordmak. – England 2
3. Nordirland – Danmark 1×2
4. Tjeckien – Moldavien 1x
5. Slovenien – Kazakstan 12
6. Albanien – Färöarna 1×2
7. Levante – Santander 1×2
8. Sampaio Correa – Avaí 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta