Topptipset analysen

Topptipset 20/5-24

Allsvenskan och Damallsvenskan sätter färg på kvällens Topptips-bong. Ett av kupongens bästa tecken ser föga förvånande ut att bli Västerås. Frågan är om Kalle Karlssons gurkor kan få lite retroaktiv utdelning eller om det återigen blir ett platt fall? Senare under kvällen tar Eliteserien, Serie A och Segunda División oss i mål. Häng med!

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr.  Läs mer om hur Topptipset fungerar här.

⏰  Spelstopp Topptipset: 18:59
📈  Radförslag: 144kr

1. Häcken – Malmö 1
Malmö har repat sig från käftsmällen i Borås. Den senaste veckan har de himmelsblå tvålat dit både GAIS och Blåvitt. Ikväll väntar dock tuffare motstånd från Götet. MFF har inte besegrat Häcken på över tre år och de två senaste besöken på Bravida Arena har mynnat ut i himmelsblåa förluster. Hisingens stolthet floppade rejält på Halmstads långhåriga gräsmatta häromsistens, men på konstgräs trivs de gulsvarta bättre och det finns fortfarande en hög uppsida hos mästarna från 2022. Nu när MFF ser ut att bli omåttligt populära bland tipparna är det läge att vända på klacken. Tvåan är sist in i mixen, men alla tecken föredras.

2. Djurgården – Halmstad 1
Halmstad har haft maxutdelning så här långt. Mange Haglunds blåsvarta tjongagäng ligger sist i både xG- och xGA-tabellen. Att det här poängsnittet ska hålla i sig över tid får således ses som föga troligt. Positivt för Haglund och company är dock att Ante Johansson ser ut att närma sig comeback. Även om Halmstads stora ledare skulle vara tillbaka mot Djurgården lär det bli svettigt på Tele2. Stockholmarna har lagt in en högre växel mot slutet och 5-0-segern senast mot BP var ett rejält styrkebesked. Ettan är högst trolig. Det rensande krysset övervägs med hänsyn till spelvärdet.

3. Sirius – Västerås 2
Till skillnad från Halmstad har allt gått emot Västerås och nu börjar goda råd bli dyra för Grönvitt. Att Kalle Karlsson inte har slitit av sig håret ännu får ses som ett smärre mirakel. Jabir Ali och övriga gurkor har varit sanslöst ineffektiva, något som tre fullträffar på 17,99 i xG understryker. Mer vind i seglen är det hos Sirius som får tillbaka kaptenen Daniel Stensson från skada. Totalt sett har dock Uppsala-gänget presterat väldigt ojämnt under våren och hemma på Studan har inte Sirius vunnit sedan hemmapremiären. VSK underskattas för jämnan och när det är reapris på Karlsson gurkor blir det svårt att bortse från högerfilen. X2 är en darrig men spelvärd lösning.

4. Hammarby – Rosengård 2
Två fullpoängare i Damallsvenskan går i klinch på Kanalplan. Trots att Hammarby tappat ett par kuggar från i fjol har ändå de regerande mästarna fortsatt på den inslagna vägen den här våren. Spelschemat har dock varit ganska tacksamt och nu när Rosengård kommer på besök kommer Söderbönorna att få bekänna färg. Skånskorna har kört över allt motstånd under inledningen och underbarnet Momoko Tanikawa har varit helt ostoppbar. Den unga japanskan har nätat i samtliga matcher och då även Caroline Seger och Olivia Schough visar fin form lockar den skånska tvåan. Tänkbar chansspik.

5. Växjö – Kristianstad 2
Efter en knackig start och tufft motstånd (Rosengård och Bajen) har Kristianstad fått fart på grejerna. Tre raka vinster har det blivit för KDFF där Tabby Tindell och den nya isländska draken Katla Tryggvadóttir legat bakom det mesta. Kommer skånskorna upp i normal standard finns det goda chanser att lösa fjärde raka i Växjö. Värdinnorna har inte ett lika potent spelarmaterial och självförtroendet kan knappast vara på topp efter raset mot BP. Viss typ av klasskillnad råder och tvåan tornar upp som en fin spik.

6. Bologna – Juventus X
På stöveln har både Bologna och Juventus säkrat Champions League-spel. Thiago Motta har gjort succé med sitt Bologna och Zlatans gamla lagkamrat ser ut att landa i Turin och Juve kommande säsong. De rödblå är obesegrade i åtta raka matcher och i sex av dessa har Mottas kumpaner hållit tätt bakåt. Trots att Ferguson och Zirkzee dras med skador bör det ändå finnas god poängchans mot Juve. De vitsvarta korades nyligen till cupmästare, men i ligaspelet har inte gästerna segrat sedan början av april. Krysset först, ettan sedan.

7. Tromsö – Rosenborg 1
Rosenborg är långt ifrån fornstora dar. Mesta mästarna har bara fått med sig en pinne från de fyra senaste omgångarna av Eliteserien och för ett par veckor sedan brakade RBK ur den inhemska cupen efter förlusten mot Fredrikstad. Ikväll väntar en av säsongens tuffaste bortaresor. Tromsö har fått en usel start på säsongen men uppe i “Nordens Paris” är de generellt sett svårspelade. Värdarna slaktade Odd i den senaste hemmamatchen med 4-0 och både 2022 och 2023 fick Rosenborg smörj på Romssa Arena. Detta streckas från vänster.

8. Espanyol – Real Oviedo X
I Segundan är både Espanyol och Real Oviedo med i slaget om playoff-platserna. Tabellmässigt håller lagen jämna steg och det mesta talar för att det här blir en tajt historia. Espanyol har en otäck förmåga att dela på poängen med sina motståndare. Faktum är att nio av katalanernas elva senaste matcher har slutat oavgjort. Real Oviedo har i sin tur ett av seriens bästa försvar och känslan är att det här mycket väl kan ticka 0-0 hela vägen upp till 90. Krysset är först ut. Räcker stålarna till hakar både ettan och tvåan på.

Stugans superspik!

⚽️  Kristianstad
KDFF har varvat igång den skånska maskinen och Tabby Tindell och company blickar bara uppåt i tabellen. Ett ordinärt Växjö, som rasade samman mot BP häromsistens, ska vara en passande uppgift.

Stugans kupongrensare!

💥  Västerås
Sirius är knappast någon överstreckad favorit att luta sig mot. Västerås är förvisso alltjämt obegripligt ineffektiva, men då en jämn match ligger i korten går det inte att nonchalera det grönvita spelvärdet.

144 rader
1. Häcken – Malmö 1×2
2. Djurgården – Halmstad 1x
3. Sirius – Västerås x2
4. Hammarby – Rosengård 2
5. Växjö – Kristianstad 2
6. Bologna – Juventus 1x
7. Tromsö – Rosenborg 1x
8. Espanyol – Real Oviedo 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100