Topptipset Stugan analys Poolspel

Topptipset 21/10-21

Efter tisdagens och onsdagens Champions League kommer som bekant Europa League. Sex matcher hämtas från gruppspelet i den turneringen på torsdagens Topptips. Dessa fighter kompletteras sedan med två duster från UEFA:s nyaste tillskott, Europa Conference League. En mysig kupong där flera fina drag kommer kunna göras om man inväntar startelvor. Här kan det nämligen komma att ske rotation med tanke på helgens kommande ligamatcher. Vägen mot åtta gröna bockar finner ni som vanligt här på Stugan. Nu kööööööör vi!

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr

Spelstopp: 20:59

1. Sparta Prag – Lyon 2
Vi inleder i Tjeckien och huvudstaden där snackisen fortsatt handlar om den rasistskandal där barn under 14 år buade ut Rangers Glen Kamara i senaste EL-matchen här på Generali Arena. Pilsner-vurmarna vann då turligt och är inte speciellt mycket för världen, särskilt inte nu när den ena Ladislav Krejci (finns två) går skadad. Lyon har bättre spelare på så gott som varje position och snigelätarna har kommit igång efter en trevande inledning. I EL har Peter Bosz lag slaktat Rangers och Bröndby och i ligan plockades en skön 2-0-seger mot Monaco i helgen. Dembélé saknas troligen men med offensiva kort som Ekambi, Paqetá och Kadewere ska det inte spela någon roll. Kan man få tvåan till runt 50 prollar gillas den som spik.

2. PSV Eindhoven – Monaco 2
Franskt bortalag även i nästa dust där Lyons banemän i lördags, Monaco, ska spela en viktig match i tuffa Grupp B. Dessa kombattanter har fått en fin start med vinster mot Sturm Graz och kryss mot Real Sociedad, men baskerna kommer bli tuffa att hålla bakom sig. Monaco gynnas av en bredare trupp och att de har en överkomlig uppgift till helgen när Montpellier gästar Stade Louis II. För PSV väntar en seriefinal mot Ajax som redan borde finnas på Roger Schmidts näthinna. Det skulle inte förvåna om han vilar stjärnor som Gakpo och Zahavi. Oavsett känns Monaco minst lika bra och när strecken blir vänstervridna är det högersidan som lockar mest. Spiktvåan är en fräckis som bör övervägas.

3. Rangers – Bröndby 1
Tillbaka till Grupp A där en eventuell förlorare på Ibrox Stadium får väldigt svårt att lösa avancemang till 16-delen. Rangers har inlett med dubbla förluster trots att de varit väl så bra som Lyon och Sparta Prag. Det som studsade med förra säsongen har nu gått emot skottarna som trots allt leder Premiership. Gerrards trupp är klart mer slagkraftig än Frederiksens dito där Mikael Uhre numera är en av få hot hos Bröndby. Att derbyt mot FCK väntar till helgen gagnar knappast gästerna i Glasgow som får tufft att få med sig något härifrån. Ettan är trolig och spikbar så länge den inte sticker över 70 procent. Mer än så och krysset bör haka på.

4. Sturm Graz – Real Sociedad X
Real Sociedad ser inte speciellt märkvärdiga ut men hittar vägar till både poäng och segrar. Doldisen Lobete avgjorde helgens möte mot Mallorca i 90:e minuten, synonymt med baskernas säsong så här långt. I Europa League har dock La Real ännu inte lyckats vinna efter kryss mot Monaco och PSV. Här kliver Alguacils manskap ut som klara favoriter men bortasegern känns långt ifrån given på Merkur-Arena. Sturm Graz är Österrikes näst bästa lag just nu där de framförallt ståtar med en spännande offensiv. Här märks Yeboah och Jantscher som öst in poäng under hösten. Sociedad kan möjligen ha väl stort fokus på helgens ligamatch mot Atlético. Då kan det bli platt fall i Graz. Fram med heltäckningsmattan och jobba in spanskt poängtapp.

5. Eintracht Frankfurt – Olympiakos X
Över till grannlandet i norr, Tyskland, och en gruppfinal som lär bli jämn. Att Olympiakos inte tog sig till Champions League var ett fiasko för grekerna, men väl i Europa League har de rödvita glänst. 3-0 borta mot Fenerbahce inger respekt och framförallt är Pedro Martins lag, sin vana trogen, svårforcerade. Det är inget som glädjer Oliver Glasners Eintracht som haft stora bekymmer med offensiven så här långt in på säsongen. Örnarna från Frankfurt har blott gjort fler än ett mål i en av sina nio senaste matcher. Här kommer tyskarna ha mycket av bollinnehavet men om det räcker till tre poäng mot ett taktiskt starkt Olympiakos känns tveksamt. Oviss kamp där samtliga tecken är att föredra.

6. Lokomotiv Moskva – Galatasaray 1
Lokomotiv har inte rosat marknaden den senaste tiden men här underskattas värdlaget. Ryska lag och turkiska har gemensamt att de är starka på hemmagräs i Europaspelet, däremot direkt svaga på resande fot. Att Gala blott vunnit två av sina 26 senaste Europamatcher på bortaplan, mot azerbajdzjanska Neftchi och skotska St. Johnstone, talar sitt tydliga språk. Hemmaplansfördelen ska således spela stor roll på RZD Arena denna kväll. Lokomotiv har avbräck på Miranchuk och Jedvaj, men med Smolov längst fram finns ett ständigt hot. Ettan gillas men finns stålar över får gärna krysset sällskapa.

7. Cluj – AZ Alkmaar 2
Europa Conference League näst på tur och ett Cluj-Napoca dit Jesper Karlsson anländer med sitt AZ i gott slag. Svensken stod för mål och dubbla assist i helgens 5-1-kross mot Utrecht och Ostskallarna, som de magiskt nog kallas, kommer nu från fyra raka vinster (alla tävlingar). Här kommer det bli att åka av för ett defensivt orienterat Cluj som inte är lika bra som för några år sedan. Rumänerna har en tafatt offensiv och gick på pumpen mot Rapid Bukarest i söndags. Så länge tvåan inte seglar iväg över 50 prollar fungerar den som spik. Vid gardering är det i första hand ettan som ska prioriteras med tanke på att AZ har en tendens att falla ihop.

8. Jablonec – Randers X
Tillbaka till Tjeckien där denna resa avslutas med ett inte alltför sexigt möte. Jablonec har bitvis glimrat till under säsongen men på det stora hela ser de grönvita inget vidare ut. Hemmaspelet är något att falla tillbaka på och här väntas en jämn duell mot ett Randers som, precis som tjeckerna, allt som oftast spelar tighta matcher. Hästarna från Danmark, med Carlgren och Tibbling i laget, har blott en förlust på sina sju senaste (alla tävlingar) och ska kunna få med sig poäng från pilsnerns förlovade land. Tre av gästernas fyra Europamatcher hittills denna säsong har slutat oavgjort. Krysset är ingen vild gissning och ett tecken att utgå ifrån. Täck upp efter plånbok.

Stugans superspik!

Lyon
Det ska vara klasskillnad mellan Sparta Prag och Lyon, särskilt nu när fransmännen börjat hitta rätt. Olympique slaktade Bröndby senast det begav sig i Europa League och lär göra processen kort med Sparta i den tjeckiska huvudstaden. Bra tvåa till runt 50 procent.

Stugans kupongrensare!

Sturm Graz
Det har inte gnistrat om Sociedad denna säsong, även om resultaten i mångt och mycket gått baskernas väg. Här går de inte säkert mot ett Sturm Graz med offensiva kvaliteter. Ettan och krysset rensar fint i Österrike och är givna inslag på kupongen.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100