Topptipset Stugan analys Poolspel

Topptipset 22/6-22

Vi ska ut på turné i vårt avlånga land när sju olika serier, två från Division 1 och fema från Division 2 ska besökas. Värdet ser ut att bli enormt bra på sina håll där framförallt flera favoriter undervärderas. Det gör det optimalt att gå för en lägre systemstorlek och högre radinsats. Nu täljer vi guld!

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr.  Läs mer om hur Topptipset fungerar här.

Spelstopp Topptipset: 18:59

1. Örebro Syrianska – Stockholm Internazionale 2
Vi börjar med hela bongens mest värdespäckade tecken. Tvåan på Stockholm Internazionale streckas i nuläget till 15 procent, och då ska man ha med sig att gänget från huvudstaden är oddsfavoriter. Sanslöst. När vi på Stugan kliver in i handlingarna kommer naturligtvis tvåan stiga procentuellt, men här kommer det onekligen bli tokvärde till höger. Gubbarna i kiosken stirrar sig blinda på form och tabell, men faktum är att Internazionale ser minst lika bra ut spelmässigt som närkingarna. Här har dessutom Örebro Syrianska två jobbiga avstängningar att hantera på Petrus Kocadag samt Dino Salcinovic. Ettan är ej av intresse. Frågan är om tvåan ska spikas eller om man fegar och lirar X2.

2. Torns IF – IFK Malmö 2
Ettan Norra byts mot Ettan Södra när vi beger oss söderut och hamnar i Lund. Ett skånskt derby stundar så här finns det all anledning att tro att det blir hett. Torns IF har satsat på ett gäng nyförvärv inför säsongen vilket än så länge fallit skapligt ut. Ojämnheten lyser dock igenom och prestationerna är bitvis riktigt svaga. Truppläget ser betydligt bättre ut jämfört med senast mot Oddevold men Linus Persson, Edvin Svalling samt Amin Al-Hamawi saknas av olika anledningar vilket är kännbara tapp. IFK Malmö övertygar föga på sin jumboposition men så dåliga som tabellen antyder är inte gästerna. Hampus Ferhm spelade med Landskrona i Superettan i fjol. Dessutom lär Adham El Youssef, som lirade med Torns IF den gångna säsongen, vara bra sugen på att sänka sina gamla lagkamrater. Till rådande streck är det X2 som lockar, men här ska man inte skämmas över att rulla ut heltäckningsmattan.

3. Vänersborg – Tvååker 2
Samma serie men vi tar oss till Vänersvallen för ett mittenmöte. Tre poäng skiljer dessa kombattanter emellan men den faktiska skillnaden ska anses som större. Tvååker, med Tobias Hysén på tränarbänken, är ett bättre fotbollslag och har börjat tugga igång. Vänersborg kan benämnas lite som gubbarna i lådan där prestationerna blandas hejvilt. Ett kompetent och defensivt starkt Tvååker torde västgötarna få svårt att rå på, särskilt då både Anton Hellborg och Yassine Assam är avstängda. När fint spelvärde uppenbaras på hallänningarna får tvåan anses som en tänkbar spik. Vid gardering är det främst ettan som ska prioriteras.

4. Lidköping – Stenungsund 1
Vi håller oss kvar vid Vänern men hoppar ner ett hack i hierarkin och hamnar i Division 2 Norra Götaland. Dessa lag skuggar topptrion men känslan är att det bara är Lidköping som ska kunna utmana om de mest framskjutna placeringarna. LFK har framförallt visat upp ett starkt hemmaspel på Framnäs IP där de är obesegrade efter sju matcher. Stenungsund har gjort det bra på resande fot men generellt inte räckt till mot de bättre lagen i serien. Här har de dessutom ett avbräck att förhålla sig till då Linus Andersson är avstängd. Detta bör Lidköping ta och när ettan ser ut att erbjuda fint värde är det inte mycket att fundera kring – spik!

5. Karlberg – Sleipner 1
Sleipner får en osökt att tänka på Odens häst och det är också därifrån namnet på Norrköpings tredje bästa klubb kommer. Östgötarna kan skryta med något många andra klubbar inte kan, SM-guldet från 1937/38. Numera för de dock en anonym tillvaro där de är nykomlingar i Division 2. Sleipner har stått för en fullt godkänd säsong som nykomlingar men här stöter de på patrull. Karlberg kan inte spela på bortaplan men sprudlar av självförtroende när det vankas hemmamatcher på Stadshagens IP. Hemma i Kungsholmen har de rödvita kört över allt i sin väg och förväntas göra så även denna onsdag. Fin spiketta!

6. Landvetter – Sävedalen 2
Division 2 Västra Götaland är nästa serie att pocka på uppmärksamhet och där stundar ett derby från östra Göteborg. Landvetter IS, som är nykomlingar i denna serie, längtar nog mest efter den en månads långa uppehållet som väntar efter denna fight. Efter en fin start på säsongen har nämligen gänget från flygplatsorten fallit tillbaka med tre raka förluster. Framförallt är truppläget allt annat än bra där tvåsiffrigt antal spelare ser ut att saknas denna onsdag. Sävedalen, som slutade sexa i denna serie den gångna säsongen, ska kunna utnyttja detta faktum. De blåröda, där lirare som Bertil “Bebben” Johansson, August Erlingmark och Gustav Ludwigson fostrats, ska bara vinna detta med rådande förutsättningar. Given tvåa.

7. Järfälla – Stocksund 2
Derby väntar även i Stockholm när vi beger oss ut till Jakobsberg i de östra delarna av huvudstaden. Järfälla klarade sig galant som nykomlingar i denna serie i fjol och ser ånyo ut som ett lag för den övre halvan. André Nader spottar in mål och hemmaspelet ser bra ut. Här kommer dock FCJ få bekänna rejält med färg när serieledande Stocksund står på andra sidan. Gästerna slutade trea i denna serie den gångna säsongen och har nu tagit ytterligare kliv. Mycket beror på en hittills skadefri Ömur Pektas som snittar över ett mål per match. Att hans anfallskollega George Alchahin är avstängd här är dock ett avbräck. Gästerna ska gälla som favoriter men här är det läge att täcka upp hela vägen.

8. Sandvik – Sund IF 1
Vi avslutar uppe i norr, närmare bestämt strax utanför Umeå där Sandviks IK håller till. De har inte haft någon vidare säsong så här långt men hemma i Holmsund har åtminstone offensiven sprudlat med 14 mål på sex kamper. Mot Sund IF, nykomlingar från Sundsvall, bör vi kunna få se fler baljor från de gulsvarta. Gästerna är som väntat ett bottengäng i denna serie där anfallsspelet inte är tillräckligt bra med blott elva strutar på 13 matcher. Även om Sandvik läckt som ett såll bakåt ska de kunna lösa denna uppgift utan större bekymmer. Ettan erbjuder maffigt värde och får anses som kupongens bästa spik.

Stugans superspik!

⚽️  Sandvik
Sund IF återfinns placeringen före Sandvik i tabellen men det ska bara vara en tidsfråga innan de sistnämnda från Umeå utkanter passerar nykomlingarna från Sundsvall i tabellen. Klasskillnad råder i Holmsund när Sandvik vinner enkelt.

Stugans kupongrensare!

💣  IFK Malmö
Torns IF har inte visat tillräckligt för att få ett favoritskap till närmare 70 procent i det skånska derbyt mot IFK Malmö. Gästerna har definitivt potential att få med sig poäng från Tornvallen. Kupongens bästa spik hittas i Lund!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100