Topptipset analysen

Topptipset 22/4-24

Det spelas en hel del go boll den här måndagskvällen. Den blågula elitfotbollen är i full rullning, viktiga poäng står på spel i The Championship och på stöveln går ett hett Milanoderby av stapeln. Säkrar Inter Scudetton månntro?

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr.  Läs mer om hur Topptipset fungerar här.

⏰  Spelstopp Topptipset: 18:59
📈  Radförslag: 216kr

1. Milan – Inter 2
Inter kan passande nog säkra Scudetton i kvällens Derby della Madonnina. Nerazzurri har varit en klass för sig i Serie A och höstens möte mot Milan slutade hela 5-1 till de blåsvarta. Läget är helt omvänt i den rödsvarta delen av Milano. Rossoneri brakade nyligen ut ur Europa League mot Roma och coach Stefano Pioli uppges få sparken inom en snar framtid. Trots att den här typen av matcher brukar leva sina egna liv så känns ändå tvåan väldigt trolig på San Siro. Möjlig spik upp till 50-55 prollar.

2. Elfsborg – Kalmar X
Jimmy Thelin lämnar till sommaren och något nytt guldrace lär det inte bli för Elfsborg. Boråsarna fick den i häcken mot Hammarby (0-3) häromsistens. De gulsvarta inledde lovande på Tele2, men Elfsborg lyckades inte ta vara på målchanserna och i den andra halvleken fallerade försvarsspelet. Nu är magikern Baidoo avstängd och här känns boråsarna helt klart som en storfavorit i fara. Kalmars inledning må ha varit usel, men Romario och company har goda minnen från Knalleland. På Borås Arena har KFF vunnit de två senaste åren. Rulla ut heltäckningsmattan och jobba skräll!

3. Örebro – Varberg X
Det har varit ökenvandring i Örebro sedan degraderingen från Allsvenskan och inledningen på årets säsong har varit ett rent haveri. Tre raka torskmackor har det blivit för Christian Järdlers mannar. Ikväll ska dock Kalle Holmberg och gänget ses med skaplig chans på Behrnabéu. Tobias Linderoths Varberg har inte heller rosat marknaden inledningsvis. Ett av få glädjeämnen hos BoIS har varit nyförvärvet Isak Bjerkebo som har nätat mot både Östersund och Öster. Här blir det svårt att ta ställning och då strecken ser ut att landa någorlunda korrekt helar vi upp detta.

4. Linköping – Häcken 2
I Damallsvenskan höll Häcken på att torska som 1,05-favoriter i hemmapremiären mot Norrköping (4-3). På stopptid lyckades dock Getingarna forcera in 3-3 och 4-3 genom Clarissa Larisey och stjärnskottet Felicia Schröder. Att det finns enormt med spets hos Mak Linds damer råder det ingen tvekan om, men att det ska bli någon promenad i parken i Linköping är långt ifrån givet. LFC var det bättre laget i premiären mot BP (0-0) och i Svenska Cupen tog värdinnorna poäng av Rosengård. Här garderas storfavoriten tidigt och helst hela vägen.

5. Middlesbrough – Leeds 2
Middlesbrough har tappat ledningar mot både Hull och Ipswich mot slutet och nu kan vi säga tack och godnatt till Boro i jakten på topp 6. Michael Carricks gäng har nio pinnar upp till Norwich på sjätteplatsen, med nio poäng kvar att spela om. Mer desperation bör det finnas hos Leeds som tappat greppet om direktplatserna till Premier League efter tre raka matcher utan seger. De vitklädda var spelmässigt överlägsna i 0-1-förlusten mot Blackburn och känslan är att en motreaktion ligger runt hörnet för Bamford, Piroe och Summerville. Håller tvåan sig på rimliga nivåer är det en kanonfin spik på Riverside!

6. Sevilla – Mallorca X
Sevilla fick hjälp av en tidig utvisning i bortasegern mot Las Palmas på Kanarieöarna. I och med vinsten ser inte La Liga-kontraktet ut att vara hotat längre. Mallorca befinner sig på mer osäker mark – tre poäng bakom Sevilla. Öborna har slickat såren från Copa del Rey-förlusten och för en dryg vecka sedan stod de rödsvarta för en stabil försvarsinsats mot Real Madrid (0-1). Mallis-gänget är ett av de lag som släppt till minst mål i serien och ett trött Sevilla ska definitivt gästerna kunna stänga ner. Avslag på den överspelade ettan!

7. Nordsjälland – Århus 1
I Danmark sysslar de fortfarande med mästerskapsslutspel där både Nordsjälland och Århus ingår. Talangfabriken Nordsjälland har inlett med tre raka vinster och således fått vittring på Europaplatserna. Århus har ännu inte fått smaka på segerns sötma i slutspelet. Krysset senast mot Bröndby var dock ett styrkebesked, dessutom slog AGF nyligen ut Nordsjälland från cupsemin efter att ha vunnit både hemma och borta. Ettan ska ses som trolig på Right to Dream Park, men i en förmodat böljande tillställning känns den lågt betrodda tvåan som ett sunt komplement.

8. Cartagena – Real Oviedo 2
I Segundan har Cartagena lämnat banan mållösa i tre omgångar i följd, vilket lett till att Murcia-klubben halkat ner under giljotinen. Spelet ser inget vidare ut och risken är nu stor att Julián Caleros mannar halkar ur den spanska tvåan. Real Oviedo siktar i sin tur på att ta sig upp i seriesystemet. Trots en match mindre spelad har Los Azules bara sex pinnar upp till andraplatsen. Jaime Seoane och Alemao har klivit fram i Borja Bastóns skadefrånvaro och här bör Oviedo åtminstone lösa en pinne. X2 rättar grönt.

Stugans superspik!

⚽️  Leeds
Middlesbrough har spelat bort sig från topp 6 samtidigt som en reaktion ligger runt hörnet i det högmotiverade Leeds-lägret. Håller tvåan sig på rimliga nivåer är Leeds kvällens spik!

Stugans kupongrensare!

💥  Kalmar
Med genomklappningen mot Bajen på näthinnan och Baidoo på botbänken känns inte Elfsborgs enorma favoritskap motiverat. Kalmar har trivts som fisken i vattnet på Borås Arena de senaste åren och här räknar vi inte bort ett lågt streckat KFF!

216 rader
1. Milan – Inter 2
2. Elfsborg – Kalmar 1×2
3. Örebro – Varberg 1×2
4. Linköping – Häcken 1×2
5. Mboro – Leeds 2
6. Sevilla – Mallorca x2
7. Nordsjälland – Århus 12
8. Cartagena – Oviedo x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta