Topptips | Speltips | Andelar

Topptipset 23/2/21

FÖLJ OSS:

Topptipset levererar en smarrig kupong i afton

Champions League och The Championship står på agendan denna fina fotbollstisdag. Det är en lurig kupong med få givna spikdrag. Så här gäller det att våga välja sida i förmodat tighta matcher. Häng med på analysen! 

Spelstopp: 19:59

1. Atlético Madrid – Chelsea 1

Champions League-veckan drar igång med ett stormöte  i Bukarest. Atletíco Madrid drar det kortare covid-strået då deras “hemmamatch” spelas på neutral plan medan Chelsea får spela som planerat i London. Det gör att Simeone verkligen behöver ett bra resultat att gå på här och “måste” gå för vinst. Att AM kommer från två sämre insatser mot Levante gånger två, där de samlade ihop en pinne på två matcher, bryr vi oss inte så mycket om i detta läge. Champions League är något annat och här kommer Madrid-laget med fullt fokus och bra truppläge. Tuchel har stadgat upp Chelsea och framför allt fått ordning på försvarsspelet. Insatserna i sig på slutet är dock fortsatt inte bra nog med tanke på spelarmaterialet. Det finns rejält med sparkapital på flera håll i lirare som behöver höja sig ett par snäpp. Räkna med en tight och målsnål match, men om ettan streckas under 40 procent är det en rimlig spik att ta på en svår kupong. 

2. Lazio – Bayern München 2

I Rom tar vi oss an den andra CL-fejden för kvällen. Bayern München har efter hemkomsten från klubblags-VM haft det tufft med fem insläppta mål mot Bielefeld och Frankfurt. En lång skadelista är ett av svaren på det där Gnabry, Costa, Müller, Tolisso och Pavard just nu är uppsatta. De regerande CL-mästarna ska med det sagt ändå vara klara favoriter mot ett Lazio som har en bit upp till storklubbarna. Skyttekung Immobile är ett ständigt hot, men frågan är om det räcker till mot de stolta tyskarna. Tvåan får agera utgång, men närmar den sig 70 procent måste vi ändå kolla på tidiga garderingar. Det är trots allt ett dubbelmöte där Bayern inte är tvingade till att gå för vinst. 

3. Middlesbrough – Bristol City 1

Bristol Citys kräftgång fortsätter. I helgen blev The Robins tämligen utspelade hemma mot Barnsley, även om siffrorna stannade vid 0-1. Det var den sjätte raka förlusten i ligan. 0-11 är målskillnaden på de fyra senaste i The Championship. Att Dean Holden fick sparken som tränare förra veckan gav således ingen vidare effekt. Nu är rutinerade Nigel Pearson aktuell som hans efterträdare, men i nuläget står laget utan huvudtränare. Middlesbrough har underpresterat en tid men kommer nu från två raka segrar där 2-0-vinsten borta mot Reading i helgen var extra skön. Nu har faktiskt Boro rejält häng på playoff-platserna med bara tre pinnar upp till topp 6. Ashley Fletcher har hållit både Akptom och Assombalongo på bänken på slutet och gjort det med den äran med viktiga mål i båda de senaste vinsterna. Tredje raka här mot ett virrigt Bristol-försvar? Mycket tyder på det, men streckningen ser tyvärr ut att skena iväg för långt på ettan för att det ska vara värt att åsne-spika. Gardera efter plånbok.  

4. Derby – Huddersfield 1

Derby har blandat och gett den här säsongen, men sedan Wayne Rooney klev av planen och koncentrerade sig på tränarrollen så har det funnits en bättre stabilitet. Truppen är dessutom för bra för att behöva slåss om kontraktet och det borde bli en resa uppåt i tabellen innan säsongen är slut. “The Championships Barcelona”, Huddersfield, är ett ruggigt svårtippat gäng som gärna vill ha mycket boll och spela någon slags Guardiola-fotboll. Det är inte alltid det lyckats, vilket varit en av anledningarna till de svajiga resultaten. I helgen blev det dock, precis som bland annat Stryktipspodden förutspådde, full pott hemma mot topplaget Swansea. 4-1 slutade det där och det visar på Hudds höga högstanivå när allt klaffar. På bortaplan har de dock inte rosat marknaden på hela säsongen och mot ett tillknäppt Derby finns det risk för att gästerna blir bortkontrade. Strecka från vänster. 

5. Birmingham – Norwich 1

Det är dags att jobba storskräll. Norwich har efter tre raka segrar tagit över tronen som serieledare igen. Pukki har hittat formen med fyra mål i de tre vinsterna. Vinsten senast hemma mot Rotherham (1-0) var dock inte någon eriksgata och visar hur svårt det är att vinna matcher i den här jämna serien. Nu streckas Kanariefåglarna upp till månen, över 70 procent, på bortaplan. Då gäller det att dra öronen åt sig. Birmingham tog en blytung seger borta mot Sheffield W i helgen och har faktiskt höjt sig ett snäpp. Brums gillar såna här typer av matcher där de får slå ur underläge och kan spela utan stress. I bortamatchen höll Birmingham nollan i 87 minuter innan ett rött kort förstörde festen och det blev ett sent baklängesmål. Här är det läge att hoppas på revansch. När ettan just nu streckas under 10 procent finns det inget annat alternativ än att helgardera, eller till och med plocka bort favorittvåan helt. 

6. Rotherham – Nottingham 2

Nottingham är inne i positiv trend. Sedan rutinerade Glenn Murray och Filip Krovinovic värvades in under januarifönstret har poängen trillat in i strid ström. En enda torsk har det blivit de senaste sex matcherna, den kom efter en orättvis balja i baken i slutminuterna borta mot Swansea där Nottingham var det bättre laget. Det blev en skön trea hemma mot Blackburn i helgen och här ska det finnas bra chans till nya pinnar trots ett svårspelat motstånd i Rotherham. Hemmalaget kommer från tre uddamålsförluster mot tufft motstånd och har gjort en bra säsong som nykomlingar. Truppmässigt ligger de dock en del efter här och när matchen ser ut att streckas helt jämnt väljs högersidan. Tvåan är en fräck chansspik.  

7. Wycombe – Reading 1

Det är inte mycket som talar för att Wycombe ska klara sig kvar i The Championship, men det är tydligt att de inte gett upp slaget. Den lilla klubben har trots ett begränsat spelarmaterial bjudit på ett par inspirerande insatser på slutet. Vändningen borta mot Huddersfield från 0-2 till vinst är en klassiker och senast hölls nollan intakt borta mot formstarka Preston. Reading har en spets i främst skyttekung Lucas Joao som vida överstiger motståndet här, men är inne i en liten svacka och är ojämna i sina prestationer. Värdet på ettan är för bra för att lämnas ute, gubbgarderingen gillas! 

8. Luton – Millwall 2

Dybban får ursäkta, men Luton har börjat tröttna. Offensiven är inte något att hänga i granen för tillfället där James Collins är alldeles för ensam om att skaka om motståndarförsvaren. 0-5 på de senaste två matcherna mot Cardiff och Stoke har varit hårda visor och nu väntar ett tufft Londonderby mot ett Millwall som vägrar förlora. De gästande Lejonen har radat upp åtta raka utan torsk, trots att flera topplag stått på andra sidan. Millwall är det klart bättre laget just nu och känslan är att de inte behöver åka ifrån Kenilworth Road utan poäng. X2 räcker långt. 

Stugans superspik!

Nottingham

Det var inte en lätt kupong att hitta spikar på, men Nottingham är ett häftigt drag. Sherifferna har lyft sig rejält på slutet och har en trupp som ska kunna klättra i den jämna tabellen. 

Stugans kupongrensare!

Birmingham

Det svenska folket verkar tro att Norwich är en brutal vinstmaskin som bara ska komma och hämta hem tre poäng och åka hem. Men någon enkel match lär det inte bli mot ett Birmingham som lyft sig. “Brums” streckas alldeles för lågt hemma på klassiska St Andrew’s. Ettan runt 10-15 procent måste med. 

Lycka till med Topptipset ikväll!

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel.

För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Tänk på att spel ska vara roligt,
räkna aldrig med att vinna pengar på spel.
För dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Var med i Sveriges skönaste, bästa och framför allt enda Spelstuga.
Joina oss i stugan för spel, stugplaner, tävlingar och gött snack!

Kontakt oss via messenger eller mail: info@gamblingcabin.se

Gamblingcabins integritetspolicy – GDPR

Gambling Cabin © 2021 Alla Rättigheter Bevarade

Gamblingcabin.se är en oberoende speltipssajt. Informationen här är ämnad för underhållning och utbildning. Gamblingcabin.se kan ej hållas ansvariga för felaktig information. Spel handlar först och främst om underhållning. Räkna aldrig med att vinna pengar på spel. Kom ihåg att spela lagom. Spelar du för mycket? Ring stödlinjen: 020-81 91 00