Topptipset Stugan analys Poolspel

Topptipset 23/5-22

Måndagens Topptips!

Svensk boll dominerar måndagens bong som Svenska Spel generöst nog valt att krydda med en kvarts mille extra i potten. Både herrarnas och damernas allsvenska ska tittas till och tre duster från Superettan finns också på menyn. Därutöver ska både tyskt och skotskt playoff avhandlas innan det hela avslutas på irländskt vis. Analysen är klappad och klar – varsågoda!

Spelstopp Topptips: 18:59

1. GIF Sundsvall – Mjällby 2
Giffarna lider i Allsvenskan då nykomlingen från Medelpad agerar tokjumbo efter åtta omgångar med sju mål gjorda och 22 insläppta, varav 13 av dessa bara i de fyra senaste fajterna. Den tilltänkta frälsaren Linus Hallenius drog som bekant av korsbandet under försäsongen och befinner sig fortsatt i rehabrummet. Mjällby har, bortsett från tappet av Amin Sarr, fått behålla stommen från fjol och känns både ett och två snäpp bättre än värdarna. Tvåan inleder, men passerar den 50-strecket sällskapar krysset för ett lås.

2. Djurgården – Hammarby 2
Damallsvenskan nästa där det vankas Stockholmsderby på Stadion. Klassiskt möte mellan rivalerna Djurgården och Hammarby där de förstnämnda ser ut att bli alldeles för hårt betrodda. Magnus Pålssons adepter har förvisso tuggat igång bra och kommer från tre raka viktorior, men ett Bajen med landslagsspelaren Madelen Janogy i de främre leden ska ses med bättre segerchans än vad strecken gör gällande. Målandet börjar således från höger i hufvudstaden.

3. Halmstad – Brommapojkarna X
Halmstad ångar på fint i Superettan där Mange Perssons hallänningar, som åkte ur Allsvenskan i fjol, har vunnit sex raka duster. Endast fem pinnar bakom HBK i tabellen parkerar Brommapojkarna. Nykomlingen har inte visat någon större respekt för sina konkurrenter sedan de tog klivet upp i Superettan. Den berömda plantskolan kommer närmast från en övertygande 4-1-seger mot Östersund. Med klassgubbar som Vasic, Cosic och Maripuu på planen ska BP absolut kunna mäta sig med värdarna på Örjans Vall. Det ser ut att bli supervärde på högerflanken vilket gör att X2 åker in i ett tidigt skede.

4. Örebro – AFC Eskilstuna 1
Örebro har steppat upp sedan Axel Kjäll återerövrade rodret i klubben. Närkingarna står noterade för sju pinnar på de tre senaste matcherna och har därigenom klättrat i Superettan. AFC Eskilstuna huserar på en respektabel tredjeplats, men formkurvan pekar dock nedåt. Jawad Al Jebouris manskap åkte på ett nytt nederlag senast då Norrby blev för svåra, och som lök på laxen synade lagkaptenen
Abdelkarim Chaouche det röda kortet, vilket betyder att den viktige vänsterbacken är avstängd här. Med tanke på allt detta gillas ettan upp till 60 prollar.

5. Norrby – Utsikten 1
Norrby besegrade topplaget AFC Eskilstuna häromsistens vilket bör ha gett Boråsgänget en välkommen självförtroendeboost. För de blåklädda väntar nu en match av derbykaraktär då Göteborgsklubben Utsiktens BK besöker textilstaden denna måndag. Nykomlingen från Slottsskogen har som nykomling gjort det bra i den svenska andradivisionen, men frågan är om smekmånaden är på väg att ta slut. Att det endast blivit en pinne på de två senaste matcherna tyder på det. NIF utpekas rättvist till favoriter på oddsmarknaden, men Anton Cajtoft och company ser med det sagt ut att få lite väl högt förtroende från svenska folket. Utgångsettan garderas därmed i ett tidigt skede.

6. Hamburg – Hertha Berlin 1
Storklubben Hamburg ser onekligen ut att skrämma iväg spöket som gäckat dem de senaste säsongerna. Klubben från Tysklands näst största stad har varit ytterst nära att få göra en återkomst i Bundesliga flera säsonger i rad, men på något sätt har de blåklädda lyckats sjabbla bort avancemanget varje gång. Nu leder målsprutan Robert Glatzel och hans kamrater med 1-0 mot Hertha Berlin inför returmötet hemma på Volksparkstadion. Känslan är att det ska mycket till för att HSV ska lyckas sumpa chansen igen. 1X är ett lås som heter duga.

7. St. Johnstone – Inverness X
Intressant returmöte från skotska Perth där Premiership-klubben St. Johnstone spelar för att behålla kontraktet i högstaligan. För motståndet står Inverness, som har gjort det bra i andradivisionen Championship denna säsong. Värdarna, såg ut att gå mot en betryggande 2-0-seger i det första mötet där Melker Hallberg inledde målskyttet, men Inverness visade mental styrka genom att göra både ett och två mål i matchens absoluta slutskede. Likaläge nu således och Örnarna, som besökarna kallas, får tillbaka både Danny Devine och Wallace Duffy från avstängning. Känslan är att momentum ägs av utmanaren från Highland. Värdet på vänstersidan skojar man inte bort, men den som vill vara säker plockar ändå fram den breda penseln.

8. Sligo Rovers – Derry City 2
Vi avslutar på irländskt vis då Sligo Rovers och Derry City möts i den nordliga delen av whiskeylandet. Detta är två av Premier Divisions formsvagaste lag för stunden, men tack vare en fin start på säsongen befinner sig gästerna alltjämt på en andraplats. I detta fall ljuger inte tabellen då The Candystripes, som besökarna kallas, äntrar denna fight som det bättre laget. I nordirländaren Jamie McGonigle, som toppar skytteligan, har de rödvita en riktig guldklimp. Hemmahörande Rovers släppte till alldeles för mycket mot Bohemians senast och kan få svårt att räcka till i hemmaborgen denna måndag. Den spelvärda tvåan singlas.

Stugans superspik!

⚽️  Derry City
The Candystripes har förvisso dippat mot slutet, men andraplatsen i Premier Division vittnar om att de rödvita är att räkna med denna säsong. Skytteligaledaren McGonigle och hans kompanjoner torde vara numret större än ett trubbigt Sligo Rovers. Tvåa!

Stugans kupongrensare!

💣  Brommapojkarna
BP ställs inför en svår utmaning då Superettan-ettan Halmstad väntar på Örjans Vall, men att döma av det gästerna från Stockholm visat upp sedan avancemanget till andravisionen kan de inte räknas bort här. X2 åker in i ett tidigt skede!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100