Topptipset Stugan analys Poolspel

Topptipset 23/9-22

Fem matcher med landslag plus en trio bataljer från spanska Segundan samt nederländska Eerste Divisie ska bemästras på fredagens Topptips. Ett par riktigt mysiga tillställningar synas där framförallt kupongens öppningsmatch i Italien mellan stövelns landslag och England klingar högt. Idéerna till framgång finns att ta del av nedan – varsågoda!

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr.  Läs mer om hur Topptipset fungerar här.

Spelstopp Topptipset: 20:44

1. Italien – England 2
England fick inte revansch på Italien för förlusten i EM-finalen när nationerna drabbade samman på Molineux Stadium i juni. Britterna var dock det bättre laget i matchen som slutade 0-0. Då startade inte en spelare som Harry Kane men Spurs-stjärnan lär äntra San Siros gräsmatta denna afton. Mot ett Italien, som saknar flera av sina bästa spelare, ska det kunna räcka långt. England är piskat att vinna för att spel i Nations Leagues A-division ska kännas rimligt även till nästa upplaga. Det faktum att Southgate vill spela ihop en VM-elva och Mancini istället har siktet betydligt mer långt framåt där han troligen vill testa spelare talar givetvis för Lejonen. Inte fel att ta ställning och spika tvåan i Milano!

2. Tyskland – Ungern 1
Gulácsi, Orbán och Szoboszlai kommer “hem”! Trion, som till vardags lirar boll i RB Leipzig, får spela med sitt Ungern inför en publik som denna gång knappast kommer bidra med glädjande tillmälen åt de tre. Die Mannschaft måste minst nypa en pinne här för att inte chansen till förstaplatsen ska försvinna och laget som coach Flick ställer ut på läskeblask-arenan är jättebra. Visst saknas Manuel Neuer och Goretzka bland annat efter att ha testats positivt för corona men Müller, Gündogan, Kimmich, Sané, Gnabry och en drös fler kanoner kommer till spel. Det luktar väldigt mycket tysk seger om denna batalj men ett kryss till runt tio procent är ett tecken som ändå inte går att motstå i jakten på större stålar.

3. Finland – Rumänien X
Någon klang- och jubelföreställning är knappast att vänta i Helsingfors. Båda dessa landslag bjuder sällan upp till dans där offensiven är högst begränsad, även om en spelare som Teemu Pukki alltid är ett hot för våra grannar i öst. Här handlar det om att undvika degradering till C-divisionen. En låst matchbild där lagen lär anfalla sansat är att vänta trots att Finland säkrar “kontraktet” vid seger. Oavgjort är dock ingen fara på taket för hockey-älskarna och när ettan möjligen sticker iväg upp mot 50 procent är det främst mittentecknet som lockar. Tänkbart spikkryss.

4. Bosnien – Montenegro 1
En riktig rackarrökare väntar i Zenica under fredagskvällen. Bosnien och Montenegro innebär per automatik att det kommer smälla, det faktum att nationerna gör upp om förstaplatsen i Grupp B3 ökar givetvis bara underhållningsgraden. Bosnien har utan tvekan varit gruppens bästa lag hittills och låg närmast segern i Podgorica när grannländerna lirade 1-1. Att Haksabanovic och gänget ska orka stå emot när evigt unge Dzeko med kamrater sätter fart är svårt att se, särskilt när de gästande Falkarna saknar Stefan Savic i backlinjen. Ettan är trolig men då den streckas i högsta laget är det inte fel att blicka mot krysset. 1X är med det sagt ett lås i Zenica.

5. Marocko – Chile X
Estadi Cornellà-El Prat, till vardags Espanyols hemmaarena, ska dagen till ära husera en landskamp då Marocko och Chile drabbar samman. Chilenarnas VM-kval var inte lyckosamt och även om det finns stjärnor som Vidal och Sánchez i laget är det möjligen dags för dessa herrar att lämna över stafettpinnen till yngre förmågor snart. Marocko laddar å sin sida inför VM i Qatar. Atlaslejonen från Nordafrika ser spännande ut. Spelare som Chair, Belhanda, En-Nesyri och Ziyech kan absolut ställa till med riklig oreda hos sydamerikanerna och även i ett framtida VM-gruppspel. 1X går först.

6. Sporting Gijón – Ibiza X
Uros Djurdjevic och José Gragera kommer båda saknas och spela landslagsfotboll då Gijon gästas av Ibiza. Blytungt för Sporting som därmed tappar sina två mest kreativa krafter framåt. Gästerna från partyön kommer också stärkta till denna match med dubbla 1-0-segrar i bagaget vilket gjort positionen i den ännu unga tabellen något mer angenäm. Miguel Azeez har gjort två matcher för gästerna sedan entrén från Arsenal och kan bli en riktigt bra gubbe för besökarna på sikt. Krysset är under rådande omständigheter inte omöjligt att nå. 1X på El Molinón ska ändå räcka.

7. VVV-Venlo – Telstar 2
Telstar har vunnit två av sina fyra senaste matcher i Eerste Divisie. Unga spelare som Koen Blommestijn och Jay Kruiver har varit strålande i gästernas dress och därutöver finns veteranen Glynor Plet att lita på framåt. VVV-Venlo har varit ojämna på slutet i och med bland annat en 3-5-förlust mot Heracles. Därtill är också tjeckiske målvakten Lukas Zima skadad och missar resten av hösten. Att ettan är uppskruvad till över 50 procent gör X2 väldigt lockande. Pennan ska givetvis öppna från höger.

8. Dordrecht – Maastricht 1
Dordrecht visar två raka vinster hemma på Matchoholic Stadion. Mathis Suray var bra redan förra säsongen för värdklubben men belgaren ser ut att bli ännu bättre i år. 21-åringen har legat bakom massor framåt under säsongsinledningen och är en herre för Maastricht att hålla koll på. Negativt för Dordrecht är lånet Aliou Baldé som står vid sidan avstängd här. Gästerna tog en fin skalp då Jong Ajax besegrades med klara 4-1. En väldigt stark insats från bortalaget som spelmässigt var något underlägsna Amsterdam-klubbens ynglingar men effektiviteten var bländande. En del mål att vänta här. Gubbläge därmed, etta-tvåa.

Stugans superspik!

⚽️  England
Ett VM-förberedande England kommer spela ihop en eventuell startelva till Qatar under de avslutande Nations League-matcherna. Motivationen hos de brittiska Lejonen bör vara hög och mot ett något stukat Italien finns god chans till seger.

Stugans kupongrensare!

💣  Telstar
VVV-Venlo får väldigt stort förtroende av svenska folket i en match som på förhand ska anses som öppen. Det finfina värdet till höger får inte missas i tulpanriket.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100