Topptipset Stugan analys Poolspel

Topptipset 24/11-22

Intressant tvådagarsbong där vi framförallt under fredagen hittar ett par skrällar som kan komma att sätta rejäl sprätt på utdelningen. Bland annat överskattas Nederländerna och England i sina respektive matcher. Förutom en handfull bataljer från VM ska vi också blicka mot damernas Champions League samt titta till en portugisisk cupmatch. Let’s go!

Få 100kr i välkomstbonus på Svenska Spel

⏰  Spelstopp Topptipset: 19:59
📈  Radförslag: 72kr

1. Brasilien – Serbien 1
Favoriten Brasilien har deltagit i samtliga VM-turneringar hittills och lär vara en tydlig protagonist även denna gång. Kvalet var snudd på oöverträffat briljant och Tites gäng har till synes inga svagheter alls vare sig kollektivt eller individuellt. Defensiv såväl som mittfält är gjutet i betong och framåt sticker Neymar, Vinícius Júnior och Raphinha ut. Serbien snodde till slut förstaplatsen från ett trögt Portugal i VM-kvalet, men trots att Mitrovic och gänget gjort det förhållandevis bra så har vi svårt att se ett tokladdat Brasilien tappa poäng. 1X är ett lås som heter duga.

2. Benfica – Rosengård 1
Rosengård vann som bekant Damallsvenskan tidigare i höstas och kan därmed glädja sig åt sin tredje titel på fyra år. Starkt av Malmö-klubben som dock haft ruskigt tufft att freda sig när det kommer till årets gruppspel i Champions League. Inför resan till Lissabon har skånskorna två raka förluster och det är en trend som troligen byggs på ytterligare. Det råder nämligen akut mittbackskris hos FCR. En drös skador sätter därmed gästerna i ett prekärt läge och mot ett Benfica proppat med landslagsspelare kommer det bli väldigt svårt att freda sig över 90 minuter. Ettan kan utan större problem spikas upp till 45-50 procent.

3. Juventus – Arsenal 2
Efter en lång tid av idel segrar gick Arsenal på en mina i ligan hemma mot Manchester United i lördags. Jonas Eidevalls damer tappade 2-1 till 2-3 och då Chelsea vann sin match fick Arsenal snällt lämna över herren på täppan-positionen i Super League. I Champions League sitter däremot de rödvita i ett perfekt utgångsläge inför fortsättningen. Två raka segrar ska bli tre efter att Juventus i Turin besöks under torsdagen. Även utan sin stjärna Beth Mead har Londonklubben bättre spelare på mer eller mindre varje position jämfört med de vitsvarta. Juve har kommit upp sig både på den inhemska- och kontinentala scenen men i sammanhanget väger klubben för lätt. Tvåan spikas.

4. Tondela – Torreense 1
Ligacupen i Portugal spelas som ett gruppspel och dessa båda sällskap kryssade i sina respektive premiärmatcher av tävlingen. Tondela rasade ur landets högstaliga i fjol. Tanken på att snabbt ta sig tillbaka till finrummet finns men bekymmer med att vinna matcher har varit återkommande. Torreense är ett sämre fotbollslag och fick också veta hut då dessa sällskap slogs om poäng i ligan tidigare i år. Tondela hade 3-0 redan i paus vilket också var ett resultat som stod sig hela vägen in i mål. Inte lika stora siffror denna gång men väl hemmaseger. Ettan är vass och lämnas allena.

5. Wales – Iran 1
Fredagens första VM-strid går av stapeln på Ahmed bin Ali Stadium. Wales kunde genom ett straffmål av Bale få med sig 1-1 från sin premiär mot USA. Ett resultat som britterna från drakriket ska vara väldigt nöjda med. Betydligt enklare motstånd att vänta för walesarna denna dag. Iran gjorde en rakt igenom dålig match mot England. Sex mål i baken och mer hade faktiskt kunnat trillat in. Förhoppningsvis har coach Carlos Queiroz justerat det som går att vrida på. Stort fokus måste ligga på att täta defensiven. En klart mer målsnål historia är därmed att vänta. Ettan först, krysset åker med tämligen snabbt därefter.

6. Qatar – Senegal 2
Senegal höll Nederländerna stången i över 80 minuter men fick till slut ge sig. Oranje tryckte in både ettan och tvåan innan matchen var över. En snopen förlust trots allt då senegaleserna inte på något sätt gjorde bort sig. Qatar var å sin sida möjligen tagna av stundens allvar. Premiären i söndags var en slätstruken historia från värdnationens sida som faktiskt inte hade skuggan av en chans mot ett bra Ecuador. Tvåan är trolig men det kommer majoriteten av svenska folket också tycka. Vi kan ju alltid hoppas att qatarierna lärt sig av sina misstag och gnuggar till sig en pinne inför hemmapubliken. X2 blir valet.

7. Nederländerna – Ecuador X
De båda vinnarna efter första omgången från Grupp A drabbar samman på Khalifa International Stadium. Ecuadors insats mot Qatar var riktigt bra och sydamerikanerna spelade en snabb fotboll med massor av fina kombinationer och passningar att njuta av. Valencia på topp var därtill pricken över i:et. Nu skruvas däremot svårighetsgraden upp. Nederländerna gjorde det laget skulle mot Senegal och vann med 2-0. Känslan är också att de orangea kommer steppa upp och bli allt bättre desto längre mästerskapet pågår. Svårsiad dust hursomhelst där svenska folket fått dille på ettan. Helgardera och håll en extra tumme eller två för Ecuador.

8. England – USA X
Vi går i mål med en riktig godbit. Jänkarna hade bra kontroll på Wales i sin första strid i detta mästerskap. En straff i andra halvlek och en elvametersskytt i form av Bale grusade hoppet om tre poäng. Ingen tid att gräma sig över poängtapp då England väntar. Southgates lärjungar gjorde processen kort med Iran. Saka bjöd på fotbollsgodis men bakåt uppenbarade sig brister. Nu återstår det att se om Kane kommer till spel eller inte då målsprutan röntgas under onsdagen. England är givetvis favoriter att vinna denna batalj men det måste ändå finnas någon form av rim och reson när det kommer till streckningen. Ettan kan absolut få åka med men knappast på bekostnad av den värdemässigt fina högersidan. Alla tecken.

Stugans superspik!

⚽  Arsenal
Londonklubben är stabila och spelar en fin fotboll under svenske Jonas Eidevalls styre. Juventus håller inte riktigt samma nivå och ska inte kunna freda sig över 90 minuter. Bra spiktvåa.

Stugans kupongrensare!

💣  Ecuador
Enner Valencia och hans lagkompisar gjorde en strålande premiär mot Qatar och ska ha mycket goda chanser att även hota Nederländerna som såg sådär ut i sin första fajt i mästerskapet. Mysig högersida.

72 rader
1. Brasilien – Serbien 1x
2. Benfica – Rosengård 1
3. Juventus – Arsenal 2
4. Tondela – Torreense 1
5. Wales – Iran 1x
6. Qatar – Senegal x2
7. Nederl. – Ecuador 1×2
8. England – USA 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta