Topptipset analysen

Topptipset 24/5

Den elfte omgången av Allsvenskan tar avstamp under fredagskvällen. Två mastiga hemmafavoriter hittas i Borås och Malmö. Lite Ettan-lunk ska vi också hinna med innan italiensk, tysk och irländsk boll tar oss i mål. Nu spänner vi bågen och tar sikte på bullseye!

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr.  Läs mer om hur Topptipset fungerar här.

⏰  Spelstopp Topptipset: 18:59
📈  Radförslag: 108kr

1. Elfsborg – Halmstad 2
När Elfsborg får ligga på rulle och kontra är Jimmy Thelins gulsvarta armé dödlig. Detta har vi om inte annat fått se mot både AIK och Malmö FF på Borås Arena. Detta är Pelle Olsson och Mange Haglund väl medvetna om och här kan vi räkna med att Pelle och Mange rullar ut den blåsvarta bussen från start. Att Joseph Baffo har åkt på en avstängning är ett aber och statusen kring Ante Johansson är fortfarande oklar. Med det sagt lockar ändå den lågt betrodda bortasidan. Alla tecken spelas ut med förhoppningen om att HBK grisar till sig poäng.

2. Malmö – Kalmar 1
Kalmar FF sprang alldeles för bra i fjol och sent omsider verkar verkligheten ha sprungit ikapp smålänningarna. Visserligen lyckades Simon Skrabb och company gneta till sig en 2-0-seger mot Värnamo häromsistens, men KFF återfinns alltjämt under giljotinen. Skrabb är nu avstängd och mot Sveriges bästa lag ska inte gästerna ha mycket att hämta. MFF har vunnit samtliga matcher hemma på Eleda Stadion och det slarviga poängtappet senast mot Häcken är knappast till Kalmars fördel. Ett revanschsuget MFF vinner utan pardon. Spik.

3. Tvååker – Ljungskile 1
Ljungskile har det fortsatt tungt i Ettan Södra. Truppen är spretig och det skotska TikTok-fenomenet Sam Wardrop har inte varit någon större succé. LSK har bara fått med sig en pinne från de fyra senaste matcherna och gästerna är nu nästjumbo i tabellen. Tvååker har presterat på en högre nivå. Hallänningarna har totalt sett släppt till väldigt lite bakåt och innan den snöpliga 0-1-förlusten mot Lunds BK stod Tvååker på tre raka vinster. Här luktar det revansch. Tydlig utgångsetta.

4. Torn – Ariana 2
Torns IF fick sig en fotbollslektion i seriefinalen mot Falkenberg. Stångbys stolthet hade inte en suck på den halländska mattan där det blev torsk med 0-5. Trots att TIF varit klart bättre i hemmaborgen riskerar värdarna att det blir ett nytt bakslag då Ariana kommer på besök. Malmöiterna har ett bättre spelarmaterial där gamla allsvenska spelare som André Reinholdsson och Ahmed Awad sticker ut. Duon har redan gjort tio baljor i Söderettan och gästernas favoritskap på Tornvallen känns befogat. Spelvärd tvåa.

5. Örebro Syrianska – FBK Karlstad 1
När Örebro Syrianska ska kicka boll kan det sluta precis hur som helst. Örebroarna kommer närmast från två raka bortasegrar, men då prestationerna kan liknas med en berg- och dalbana känns ändå favoritskapet bräckligt på Mellringe IP. Tabellgrannen FBK Karlstad har också varierat höga toppar med djupa dalar. Efter en lovande start har värmlänningarna drabbats av en blodröd resultatrad där ett tungt skadeläge varit boven i dramat. Trots att Agon Beqiri alltjämt saknas ska dock inte FBK stå utan chans mot Syrianska. Ett-två är en lämplig lösning.

6. Venezia – Palermo 1
I Serie B är slutspelet i full rullning. Venezia fick med sig en 1-0-seger nerifrån Sicilien vilket har satt de bevingade lejonen i ett gyllene läge. Värdarna har varit svårslagna på den vackra hemmabanan hela året och i publikfavoriten Joel Pohjanpalo finns det snudd på målgaranti. Palermo är dock ett av få lag som fått med sig tre poäng från Venedig den här säsongen. Öborna har trivts rätt bra på fastlandet och nu när inte Venezia nödvändigtvis behöver gå framåt känns returen öppen. Måla från vänster men snåla inte med färgen.

7. Jahn Regensburg – Wehen Wiesbaden 2
Jahn Regensburg såg ut att vara klara för spel i den tyska andradivisionen för ett par veckor sedan. Janne sket dock ner sig på slutrakan av Bundesliga 3 och nu väntar kvalspel mot Wehen Wiesbaden. En på pappret tuff kombattant. Wehen har haft rejält med stolpe ut under våren i Zweite Bundesliga men gästerna sitter inne på skapliga underliggande siffror. Wehen landade på liknande expected points som storklubben Schalke 04. Med en till synes spelvärd tvåa streckas detta österifrån, men räcker stålarna till är det inte dumt med en heltäckt bricka.

8. Shamrock Rovers – Shelbourne 1
Målgången sker på den gröna ön där Shelbourne något förvånande återfinns i toppen av Premier Division. Ikonen Damien Duff har byggt upp en solid grund hos The Reds som varit svåra att få hål på hela säsongen. När det vankas bortamatch mot Dublin-rivalen Shamrock på Tallaght Stadium löper dock Shelbourne en stor risk att gå bet. Rovers har dominerat den irländska kulan under flera års tid och i hemmaborgen är värdarna en maktfaktor. Sedan maj 2023 har Shamrock bara förlorat en match mot irländskt motstånd. Ettan först.

Stugans superspik!

⚽️  Malmö FF
No Skrabb no party, i alla fall inte mot Malmö FF. Klasskillnaden är enorm och ettan är bara att spika av på Eleda Stadion!

Stugans kupongrensare!

💥  Halmstad
Kontringsstarka Elfsborg kommer inte att få mycket ytor att jobba med då Halmstad-bussen rullas ut på Borås Arena. Här målas det brett med förhoppningen om att HBK rånar till sig någon poäng!

108 rader
1. Elfsborg – Halmstad 1×2
2. Malmö – Kalmar 1
3. Tvååker – Ljungskile 1
4. Torn – Ariana 2
5. Örebro Syr. – FBK Karlstad 12
6. Venezia – Palermo 1×2
7. Regensburg – Wehen 1×2
8. Shamrock – Shelbourne 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100