Topptipset analysen

Topptipset 24/6-24

Två matcher från EM och en från Copa América står på programmet denna måndag. Spanien har säkrat gruppsegern i dödens grupp och viss rotation är inte helt otänkbar. Med det i åtanke lockar skrällen rejält. I övrigt ska vi titta till matcher från Superettan, Ettan Södra och damernas högsta serie. Mycket nöje!

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr.  Läs mer om hur Topptipset fungerar här.

⏰  Spelstopp Topptipset: 18:59
📈  Radförslag: 162kr

1. Kroatien – Italien X
Kroatien är riktigt illa ute efter det snöpliga poängtappet mot Albanien. Trojkan med Brozovic, Kovacic och Modric har inte riktigt kommit upp i nivå och nu krävs det tre poäng för att ge sig själva chansen att nå slutspelet. Det finns tveklöst lättare uppgifter än att bryta ner cyniska italienare, som kommer att kunna lira på resultatet. Ett kryss kommer av allt att döma att räcka för Gli Azzurri. Truppen Luciano Spalletti har till sitt förfogande är rätt begränsad och med tanke på att Italien inte nödvändigtvis behöver gå framåt känns den populära tvåan minst intressant.

2. Albanien – Spanien 1
Spanien har tillsammans med Tyskland sett bäst ut så här långt. La Roja rullade ut Italien i torsdags och redan efter två omgångar har spanjorerna säkrat gruppsegern i dödens grupp. Med tanke på att Spanien inte har någonting att spela för kan vi nog vänta oss en hel del rotation från Luis de la Fuente. Lägg därtill att Rodri är avstängd. Albanerna har stått upp fint mot både Kroatien och Italien och här är känslan att motivation mycket väl kan besegra klass. Alla tecken spelas ut i jakten på ett albanskt knallskott.

3. Colombia – Paraguay 1
Colombia har sett riktigt bra ut en längre tid och krossade USA med 5-1 inför Copa América. Efter det avfärdades Bolivia med 3-0 och harmonin finns verkligen i gruppen. Colombia är även obesegrade i VM-kvalet och med spelare som Díaz, Lerma och Mina i truppen så finns det en ryggrad av klass. Paraguay är inte alls på samma nivå, men de är svåra att få hål på och det finns spelare med x-faktor i Enciso och Almirón. Ettan är troligast, men då den sticker iväg en hel del är det läge att måla på hela vägen.

4. Landskrona – Örgryte X
Landskrona har gjort en fantastisk höst och toppar Superettan. Tre raka segrar finns på kontot och framför allt är det försvaret som förtjänar beröm. Sju insläppta på tolv omgångar är bäst i serien och längre fram i banan finns alternativ som Egnell, Sachpekidis och Ihler. Med det sagt tror jag inte att det blir någon promenad i parken under måndagen. Örgryte har fått igång Sylisufaj och det är en anfallare som kan avgöra matcher på egen hand. Ettan lär sticka iväg rejält och med allt värde till höger väljer jag att plocka med alla tecken.

5. Öster – Helsingborg 1
Helsingborg tog en skön 1-0-seger över Örebro efter det korta uppehållet. Silva Rasmussen stod för målet då och det är en individualist med en stor repertoar. En spelare som det gäller att hålla lite extra koll på, men det ska sägas att insatsen mot ÖSK i stora delar var svag och nu väntar en tuffare uppgift. Öster är en av favoriterna till att ta steget upp till Allsvenskan och även fast smålänningarna har två raka omgångar utan seger så är det ett mycket kompetent lag. Får Rodic, Bergmark-Wiberg och de andra igång fötterna så vinner Öster detta. Etta!

6. Örebro – Trelleborg 1
Örebro föll alltså på Olympia förra helgen och ligger på negativ kvalplats. Det ska dock sägas att prestationen nere i Skåne var en av de bättre på länge och får bara Saeid och Holmberg lite bättre bollar att arbeta med nu så lär det ringa i nätet. Tio av Örebros tolv poäng har plockats på Behrn Arenas plast och jag vädrar poäng igen. Trelleborg ligger klart högre upp i tabellen och har en matchvinnare i Karim. TFF har dock inte vunnit på plast än och har bara nätat tre gånger på fem bortamatcher under våren. Skåningarna får en tuff kväll igen. Ettan singlas.

7. IFK Norrköping – Brommapojkarna 1
Truppen till det kommande EM-kvalet är släppt och återigen finns My Cato med. IFK Norrköpings gigant dominerar Pekings mittfält fullständigt och uttagningen är inget att snacka om. Kamraterna från Östergötland har nu ett par förluster i ryggen, men jag är ändå imponerad över det spel som IFK har presterat under våren. Brommapojkarna har bara löst en pinne på sina fyra senaste omgångar och kommer närmast från 0-7 mot Rosengård. Sådana siffror blir det såklart inte nu, men stryk blir det igen. Ettan lämnas ensam.

8. Trollhättan – Jönköpings Södra 1
Trollhättan får det inte riktigt att stämma fullt ut i Ettan Södra och befinner sig just nu på den undre halvan av tabellen. Samtidigt har de endast en förlust på sina tio senaste matcher i alla tävlingar och det finns potential i truppen för att kliva uppåt några pinnhål. Här ska västgötarna gälla som favoriter, men det finns en överhängande risk att ettan streckas för hårt. Jönköpings Södra är inte riktigt lika dåliga som tabellen visar och har spelare som Drott, Kozica och bröderna Lyck en bra dag kan smålänningarna skrälla. Alla tecken!

Stugans superspik!

⚽️  Öster
Öster är tveklöst ett av Superettans bästa lag och hemma i Växjö är det få lag i den här serien som kan mäta sig med smålänningarna. Ett skakigt Helsingborg får vända hem utan poäng.

Stugans kupongrensare!

💥  Albanien
Spanien lär rotera en hel del då gruppsegern är säkrad och då är La Roja en favorit i fara. Albanien visade gott gry mot Kroatien och ska inte räknas bort. Missa inte skrällen i EM.

162 rader
1. Kroatien – Italien 1x
2. Albanien – Spanien 1×2
3. Colombia – Paraguay 1×2
4. Landskrona – Örgryte 1×2
5. Öster – Helsingborg 1
6. Örebro – Trelleborg 1
7. IFK Norrköping – BP 1
8. Trollhättan – Jönköping 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100