Topptipset Stugan analys Poolspel

Topptipset 26/11-21

Kvällens kupong inleds och avslutas på de brittiska öarna. Däremellan görs fem nedslag på det europeiska fastlandet samt ett på Sardinien där det vankas bottenmöte i Serie A. Bästa skrällchansen hämtas därifrån medan potentiella spikar tornar upp i Ligue 1 och Primeira Liga. Nu tar vi sikte mot åtta rätt och hög utdelning!

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr

Spelstopp: 19:59

1. West Bromwich – Nottingham 1
The Championships 20:e omgång tar avstamp på The Hawthorns där West Bromwich ska försöka ta upp kampen med toppduon. Den senaste tidens resultat har inte varit något vidare för WBA som haft uppenbara problem med produktionen. Senast mot Blackpool såg det spelmäsigt bra ut men The Baggies nollade likväl framåt. Hemma i West Midlands är ändå Ismaëls lag att lita på och här finns alla förutsättningar för en trepoängare. Nottingham har Gigantens favorit, Jack Colback, på botbänken och kommer från två halvdana insatser mot Reading (1-1) samt Luton (0-0). Trolig etta men då den sticker iväg är det inte fel att få med krysset.

2. Athletic Bilbao – Granada 1
La Liga och Baskien är nästa anhalt där Athletic Club ska försöka skjuta liv i säsongen. Den har nämligen stagnerat med fyra raka utan trepoängare. Lagets defensiv går inte att ifrågasätta, däremot offensiven som blott mäktat med elva baljor på 13 matcher. Inaki Williams och Iker Muniain är bra, men inte spelare för att skjuta Athletic till toppen. Granada har potential att vålla problem trots att Monchu är avstängd. Luriga sydamerikaner som Bacca, Machís och Suárez finns dock att tillgå och andalusierna har tagit poäng här och var, även mot toppklubbar. Backa upp ettan omgående.

3. Lens – Angers 1
I La France vankas det toppmöte på Stade Bollaert-Delelis när sjätteplacerade Angers reser norrut för att ge sig i kast med fyran Lens. De rödgula värdarna tycks ha etablerat sig som ett topplag i Ligue 1, mycket tack vare ett starkt hemmaspel. En skada på Said och avstängning på Kalimuendo stör, men Franck Haises trupp är förhållandevis bred. Angers har gjort det över förväntan men frågetecken kan sättas kring formen där trepoängarna varit få under hösten. De svartvita bör ha en tuff afton framför sig mot ett på pappret bättre Lens. Ettan är en gedigen spik.

4. Cagliari – Salernitana 2
På Sardinien vankas det bottenmöte i Serie A mellan två klubbar som bara skrapat ihop sju poäng vardera efter 13 omgångar. Cagliari ser ut att få klara sig utan Diego Godín och är beroende av att Joao Pedro producerar. Den stora pressen finns på öbornas axlar denna afton då de inte är förväntade att husera i botten. Det är däremot Salernitana som kan spela något mer avslappnat. De granatfärgade från Kampanien har en spännande uppsida med Simy och Bonazzoli. Med tanke på hur Ribéry spelat gör det inte speciellt mycket att den franska 38-åringen ser ut att missa kvällens batalj. Som strecken sitter är det inget snack – gå för skrällen till höger!

5. Stuttgart – Mainz X
Traditionsenligt bjuds det på Bundesliga-fotboll under fredagen och kvällens möte hämtas från Mercedes-Benz Arena. Stuttgart har inte fått fart på sin säsong och har en stor frånvarolista. Kvalitet finns ändå i Pellegrino Matarazzos trupp som i grund och botten har ett högre kunnande än Mainz. För gästerna har det dock kuggat i och poängen har rullat in i rask takt trots tappet av Robin Quaison. Nollfemmorna saknar dock viktiga Stefan Bell och speciellt pålitliga på bortaplan är inte Mainz. Krysset ser ut att bli värdemässigt fint, men här bör inte något lämnas åt slumpen – alla tecken.

6. NEC Nijmegen – Cambuur 1
Två nykomlingar som tagit för sig i Eredivisie gör upp i Nijmegen. Klassiska NEC satsar danskt där Lasse Schöne är den stora liraren. Roger Meijer har fått ihop sitt lag på ett förtjänstfullt sätt där förlusterna enbart kommit mot toppklubbar de inte ska kunna mäta sig med. Cambuur kommer från en imponerande seger mot Utrecht men man vet aldrig på vilken sida laget från Leeuwarden vaknar. Inget kryss efter 13 omgångar visar inte minst detta. Ettan går först men är knappast ett tecken som kan lämnas allena. Gardera med åtminstone tvåan.

7. Moreirense – Gil Vicente 1
I Primeira Liga har normalt stabila Moreirense inte haft någon vidare höst. De grönvita från Moreira de Cónegos, som återfinns i botten, har dock sett något bättre ut ju längre säsongen gått. Detsamma kan inte sägas om Tupparna från Gil Vicente som blott vunnit en av sina nio senaste ligamatcher. Gästerna fick dessutom respass mot amatörerna Leca i helgens cupmatch. Hemmafördel väger tungt i Portugal och här ska Moreirense kunna ta en efterlängtad trepoängare. Ettan är en tänkbar spik.

8. Waterford – UC Dublin X
Det lär inte bjudas på någon skönfotboll på Regional Sports Centre när en plats i Irlands finrum står på spel. Detta playoff-möte avgörs i endast en match och Waterford har fördel av hemmaplan, men samtidigt har värdarna pressen av att kliva ut som favoriter. UC Dublin, ett studentlag från huvudstaden, har tagit sig hit via kvalvinster mot Treaty United och Bray. Lagets specielle målskytt, Colm Whelan, har fortsatt ösa in mål och U21-landslagsmannen kommer vara ett hot mot Waterford här. När ettan sticker iväg är det läge att blicka brett och kräma på med samtliga tecken från start.

Stugans superspik!

Lens
Lens ska vara snäppet bättre än Angers, särskilt hemma på Stade Bollaert-Delelis. En etta till 50-55 procent är tagen alla dagar i veckan.

Stugans kupongrensare!

Salernitana
Cagliari hackar betänkligt och går inte säkert i detta jumbomöte. Salernitana har mindre press på sina axlar och ska kunna dra nytta av detta faktum. Bra skrällchans.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100