Topptipset Stugan analys Poolspel

Topptipset 27/6-22

Topptipset med 250 000kr EXTRA!

Håll i hatten för såväl Allsvenskan som extrapengarna är tillbaka på Topptipset! Anrättningen är spetsad med 250 kakor och därtill en hel drös spännande kamper. Fyra drabbningar från Allsvenskan sluts samman med kamper från lägre svenska divisioner samt ett irländskt derby. Ännu mer kött på benen får ni i den allsvenska streamem på Twitch klockan 17:30. Vilken magisk måndag!

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr.  Läs mer om hur Topptipset fungerar här.

Spelstopp Topptipset: 18:59

1. Malmö FF – Helsingborg 1
“Di Blåe” ställs mot “Di Röe” och mycket talar tyvärr för en ensidig historia. Malmö FF har inte rosat marknaden under våren men visade i Svenska Cupen att de fortfarande är Sveriges bästa klubb. Nu har de dessutom ett betydligt bättre truppläge än innan uppehållet då inte minst Christiansen är åter. Helsingborg kan inte klara på sin status på truppen men väl dess styrka. HIF har inte räckt till hittills och tränarbytet känns snarare som en desperat handling än starten på något bra. Laget från “Sundets pärla” har inte haft något att säga till om mot MFF de senaste åren, särskilt inte här på Eleda Stadion, och känslan är dessvärre att gästerna mer eller mindre drar dött i detta skånska rivalmöte. Spika och gå vidare.

2. Kalmar FF – Värnamo X
Derby gäller även på Guldfågeln Arena, om än inte lika hett sådant, när två småländska klubbar går i klinch. Kalmar FF fortsätter övertyga under Henrik Rydström. Frågan är hur länge Sveriges just nu hetaste tränare blir kvar? Värnamos tränarduo, Kim Hellberg och Jonas Thern, ska också hyllas för vad de gjort med den lilla klubben från Smålandsskogarna. Avancemanget från Ettan till Allsvenskan på två säsonger tycks inte ha varit för stort – Kamraterna har klarat sig bra i det svenska finrummet och avslutade vårsäsongen med dubbla skalper. Antonsson trivs med att vara stjärna och har burit Värnamo på sina axlar tillsammans med Oscar Johansson. De kan mycket väl vålla problem för KFF denna måndag. Här är det läge att täcka upp och jobba in knallen.

3. Sirius – IFK Göteborg 1
Henrik Rydströms gamla klubb näst på tur när vi reser norrut och hamnar i Uppsala. Det var öppna spjäll när Sirius var i farten innan uppehållet – 2-2 mot AIK följdes upp med en galen 3-4-förlust mot Häcken. I genrepet visade de blåsvarta att de fortsätter på inslagen melodi när de lirade 3-3 mot Djurgården. Här hemma är Daniel Bäckströms lag starka och mot ett trött IFK Göteborg finns förutsättningar till tre poäng. Blåvitt har vissa frågetecken kring Marcus Berg och skulle inte han komma till spel är det inte bara ett tapp, utan även det största avbräck något lag i Allsvenskan kan ha. Så vital har värmlänningen varit för Änglarna under våren. Håll därför koll på startelvor här. Ingen Berg och ettan kan spikas, annars välkomnas garderingar.

4. Elfsborg – Varberg 1
Sist ut bland de allsvenska matcher är en drabbning från plastmattan i Knalleland. Elfsborg spelar som vanligt en virvlande fotboll hemma i Borås men de gulsvarta har varit något av en besvikelse hittills under säsongen. Johan Larsson, Jacob Ondrejka samt Per Frick kan alla mer än vad de visat hittills. Rasmus Alm har däremot växlat upp jämfört med i fjol och det faktum att Jimmy Thelin har massvis med hot offensivt är naturligtvis en styrka. Varberg är däremot likbleka framåt. Sju mål är sämst så här långt och kliver ingen spelare fram kan det bli en jobbig höst nere i Halland. Taktiskt är dock Jocke Perssons manskap skickliga och försvara kan dem. Därför får gärna krysset haka på den högt streckade ettan. Förlorar gör däremot inte Guliganerna från Sjuhäradsbygden.

5. Landskrona – Örebro 2
Vi hoppar ner ett hack i hierarkin och hamnar på klassisk mark nere i Skåne. Landskrona IP var länge en arena som bjöd in till allsvensk boll men nu var det ett bra tag sedan. BoIS gjorde en fin säsong i fjol men har av logiska skäl haft det motigare denna, även om de avslutade vårsäsongen starkt. Flera tongivande kuggar har lämnat och med tanke på den trupp Billy Magnusson har till förfogande är det en framgång om Landskrona grejar kontraktet. Örebro ska ha betydligt högre ambitioner än så. Fjolårets allsvenska gäng har underpresterat men har likväl inte speciellt långt upp till toppen. Ska det kunna bli ett återtåg till det svenska finrummet måste dock offensiven vässas. Här saknas Seger och Bergmark som är avstängda men tillräckligt med klass finns hos närkingarna för att segra. Tvåan först.

6. Brommapojkarna – Öster 1
Brommapojkarna har bjudit på champagnefotboll i sin Superettan-återkomst. Talangfabriken från Stockholm har visat upp ett härligt offensivt spel, inte minst här på Grimsta IP där de sköljt över motståndarna. Enbart AFC Eskilstuna snittar fler mål i denna serie men det behöver inte innebära att vi får se någon målorgie denna afton. Öster spelar en tillknäppt och oftast vägvinnande fotboll som lett till en topposition. Adam Bergmark-Wiberg har fått en liten boost hos Växjö-klubben som dock torde få det svettigt med ett underskattat BP. Värdarna har faktiskt vad som krävs för att sluta topp 3 i denna serie. Ettan tornar upp som en fräck chansspik.

7. Falkenberg – Ängelholm 1
Ettan Södra näst på tur när ett somrigt Falkenberg ska besökas. Stadens fotbollsklubb är på dekis efter ett gäng år i Allsvenskan, men efter en risig start har FFF börjat visa att de är ett lag för toppen i denna serie. Truppen är bra på denna nivå och även om Tobias Carlsson samt Kwame Kizito saknas här ska hallänningarna ses med toppchans. Ängelholm gör det bra som nykomlingar men det är främst hemma i hockeystaden Johan Oremo och grabbarna tar sina poäng. Här har Roar Hansen ett jobbigt avbräck att förhålla sig till då Christian Ljungberg ser ut att saknas. Stannar ettan under 60 procent fungerar den utmärkt som singel.

8. St. Patrick’s – Shamrock Rovers X
En tight och fysisk kamp är att vänta i Dublin när dessa huvudstadsrivaler drabbar samman. Shamrock Rovers, som plockat hem Premier Division två säsonger på raken och toppar ligan, har några fler strängar på sin lyra men på bortagräs har The Hoops haft uppenbara problem denna säsong. Blott fyra vinster på tio försök utanför Tallaght Stadium vittnar om detta. St. Patrick’s återfinns på en fjärdeplats och ska kunna klättra ytterligare. I Eoin Doyle finns en målskytt av rang men det var Christopher Forrester som sänkte Shamrock med matchens enda mål senaste det begav sig mellan klubbarna här på Richmond Park. Ovisst är bara förnamnet. Även om värdet ser ut att landa till höger rekommenderas samtliga tecken från start.

Stugans superspik!

⚽️  Brommapojkarna
BP har förtjänat fler poäng än de tagit hittills. Nykomlingarna från Stockholm spelar en härlig fotboll och ska ses som en kandidat till uppflyttning. Öster är svåra att bryta ner men det rödsvarta hemmalaget har nycklarna som krävs. Fin spik!

Stugans kupongrensare!

💣  Värnamo
Kamraterna har visat att de har vad som krävs för att stanna i Allsvenskan. Kalmar är inget lätt motstånd men kan Värnamo sätta offensiven och Antonsson ha dagen kan de både plocka poäng och segra på kycklingarenan. Bra skrällchans!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100