Topptipset - Så fungerar Topptipset

Topptipset 29/11 – 250k extra

Topptipset med 250k extra under måndagen!

Allsvenskan är inne i ett minst sagt avgörande skede och på måndagens Topptips får vi bekanta oss med tre matcher från den näst sista omgången. Förutom svensk boll gör vi en Europaresa genom fyra länder och fem olika ligor. Svårtippat på många håll och kanter samt 250 000 kronor adderat i extrapengar. Det kan bli en strålande afton med andra ord om saker och ting faller väl ut. Borås bjuder upp till kvällens första dans. Nu åker vi!

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare

Spelstopp: 18:59

1. Elfsborg – AIK 1
I toppen av Allsvenskan är det sista chansen för båda dessa sällskap. Poängtapp eller torsk innebär tack och godnatt i kampen om Lennart Johanssons pokal. Ungefär 10 000 biljetter är sålda till mötet som också blir Samuel Holméns sista strid. Räkna med en finfin hyllning till den meriterade spelaren. När det kommer till matchen i stort är det mindre fördel Elfsborg. Simon Strand och Leo Väisänen är avstängda men i övrigt ska Thelin kunna mönstra på fint. AIK kommer få lösa biffen utan sin kreatör Seb Larsson och därtill är det ett gäng gnagare som varit väldigt ojämna så fort bollen ska rullas på någon form av matta som inte är Friends. Ettan först, tvåan därefter om stålarna räcker. Krysset kan kastas i papperskorgen.

2. Sirius – Häcken X
Häcken går en kamp mot bland annat Göteborg i kampen om åttondeplatsen. För tillfället är Getingarna två pinnar bakom med en match mindre spelat och det finns faktiskt en del som tyder på att Blåvitt slutar före Hisingslaget i tabellen. Gästerna är en aning vingklippta. Friberg sitter på läktaren, avstängd. Dessutom har Brattberg och Toivio varit sjuka tidigare i veckan och förväntas inte spela. Skadade är sedan innan Widestrand, Mohammed, Gustafson och Youssef. Ajajaj. Sirius löser nytt kontrakt vid en pinne på Studenternas och det ska också Uppsala-laget göra. 1X öppnar.

3. Mjällby – Örebro 2
Mjällby kan i teorin rasa ner på kvalplats men med tre pinnar tillgodo på Degerfors och dessutom 22 måls bättre målskillnad så kommer det såklart inte bli så. MAIF firade sitt allsvenska kontrakt redan i snöstormen uppe i Östersund senast och när redan avsågade Örebro kommer på besök till Listerlandet är det en troligen väldigt avslagen historia att vänta. Sedan Marcus Lantz tog över ÖSK så har den tidigare Mjällby-tränaren inte lyckats vinna någon match med Närke-klubben. Dags nu! Det är självfallet skrivet i stjärnorna att Lantz löser en skräll borta mot sitt forna gäng. Även om alla tecken målas på är det kupongrenzaren till höger vi är ute efter.

4. Osasuna – Elche 1
Det är två riktigt formsvaga lag som går upp i duell på Estadio El Sadar i Pamplona. Osasuna har en bedrövlig offensiv och värdklubben har inte hålat sedan Ezequiel Ávila löste en strut mot Granada för över en månad sedan! Elche har å sin sida inte haft någon större framgång på bortaplan i år och radat upp segerlösa matcher. 0-3-torsken hemma nyligen mot Betis blev också droppen för klubben som sparkade Fran Escribá från tränarposten och Francisco Rodríguez ska nu försöka föra klubben framåt. Även om det luktar målsnålt till tusen ligger ändå Osasuna närmast att greja en balja. 1X är ett lås som heter duga.

5. Derby – QPR X
QPR gjorde en ruskigt fin hemmamatch mot Huddersfield i förra omgången. The Hoops radade upp chanser och 1-0-segern var i klart minsta laget. Dags för London-klubben att testa lyckan mot Derby. Ett herrskap som på intet sätt kan räknas bort hemmavid. Rooney och hans gäng löste poäng mot Fulham i förra omgången och vann dessförinnan mot Bournemouth med 2-1. Det är ettan och tvåan i ligan det. Lawrence är i bra form och likaså löftet Jason Knight fortsätter ta steg i Derby-dressen. Inget ska lämnas åt slumpen på Pride Park. 1X2

6. Vejle – Midtjylland 2
Botten mot toppen i Danmark. Vejle var utan chans mot Randers (1-4) i förra omgången och en viktiga spelare för värdklubbens offensiv i Allan Sousa har inte alls fått spelet att lyfta i år och då sladdar också hemmalaget ordentligt. Midtjylland har nyligen varit ute i Europa och spelat. Klubben från Herning har en helt annan klass och vann med 3-2 mot Braga i Europa League så sent som i förra veckan. Gästerna har därmed fortsatt en kanonfin chans att ta sig vidare i tävlingen precis som att besökarna också har en god chans att lösa ett nytt danskt guld. Det tredje på fem försök i så fall. På det stora hela är det klasskillnad och krysset ackompanjerar tvåan endast i värdesyfte.

7. Estoril – Santa Clara 1
Vi vänder tillbaka till iberiska halvön och gör ett nedslag i Portugal. Estoril vann landets andradivision i fjol och har inte på något sätt visat tecken på Primeira Liga skulle vara tuffare. Poäng eller segrar har det blivit vid tio av elva försök och därmed är Bruno Pinheiros manskap ett inslag bland topp 5-lagen. Santa Clara hemma ska vara ett passande uppdrag för överraskningslaget. Gästerna bottnar tabellen och har utanför Azorerna endast mäktat med att nypa en futtig pinne. Ettan kan möjligen streckas en aning hårt men det kan inte hjälpas. Spika!

8. Eibar – Girona 1
Från Portugal förflyttar vi oss till grannlandet Spanien och kliver i mål. Eibar föll ur La Liga i fjol och ska nu försöka med uppdraget att hoppa upp från Segundan igen. Hittills flyter det mesta på för baskerna. Värdklubben ligger med bland topplagen men tappade två onödiga poäng borta mot Lugo i förra omgången. 2-2-resultatet speglade inte direkt matchbilden. Girona ska få sota för detta. Stuani och hans lagkompisar trivs bäst hemma och har vid de fem senaste tillfällena inbördes inte lyckats vinna. Ettan är på det hela taget stabil som singel.

Stugans superspik!

Eibar
Baskerna har sex raka vinster hemma och spelar en fotboll som absolut kan ta klubben upp till La Liga igen. Girona är bra men får stora bekymmer här. Bra etta.

Stugans kupongrensare!

Örebro
Avslaget möte att vänta där Mjällby blir på tok för stora favoriter. ÖSK vill säkert avsluta snyggt och ska inte räknas bort. Högersidan är givetvis med.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100