Topptipset Stugan analys Poolspel

Topptipset 30/11-21

Merparten av tisdagens Topptips hämtas från Italien där landets högsta samt näst högsta serie står till förfogande. Det är också från Stöveln vi plockar ut skrällarna med stort S och även bongens bästa singel. Vi öppnar härligheten med matcher från Storbritannien där dubbla fågelfajter ska avverkas.

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr

Spelstopp: 20:29

1. Leeds – Crystal Palace 1
Bielsas Påfåglar fick hålla hårt i fjädrarna då Potters Måsar från sydkusten blåste över Leeds under stora delar av matchen. Med tur och skicklighet kunde Meslier freda sitt mål och lösa ett 0-0-resultat åt sitt lag. Crystal Palace på tur härnäst. Ett bortalag som trots stort spelövertag fick se Aston Villa lämna London med alla tre poängen. Örnarna från huvudstaden kommer få nya problem på Elland Road, speciellt om Leeds kan ha både Bamford och Ayling i spelbart skick igen vilket hade lyft laget rejält. Ettan får stå ensam upp till 45 procent.

2. Newcastle – Norwich X
Jumbofinal i Newcastle. Hemmalaget är utan seger hittills och läget runt St James’ Park är bekymmersamt. Eddie Howe har inte fått någon större fason på sitt lag sedan han tog över tränarsysslan och kommer därtill få lira mot Norwich utan Lascelles och Ritchie som båda är avstängda. De gulklädda besökarna har faktiskt grejat sju av nio möjliga poäng under november men det är fortsatt ett minst sagt utsatt läge för Kanariefåglarna som har Pukki noterad för fyra mål av lagets totala sju. Att denna holmgång rullar 0-0 länge är knappast någon högoddsare. Ska mitten garderas är det med både ettan och tvåan.

3. Salernitana – Juventus 2
Juventus var som väntat utan större chans i London mot Chelsea i Champions League. Turin-klubben fick en 0-4:a i baken och av bara farten nollades åter Den gamla damen under helgen då Atalanta grejade 1-0 på Allianz Stadium trots att spelet i mångt och mycket såg bra ut. Salernitana har haft stora bekymmer med att hitta ett vinnande spel i Serie A. Produktionen framåt är extremt begränsad och när trion Ribéry, Coulibaly och Gondo troligen är skadade känns tvåan väldigt svår att ifrågasätta. Kliver tvåan upp över 85 procent är krysset dock nödvändigt att pilla ner för värde.

4. Hellas Verona – Cagliari 2
Cagliari har inte något flyt. Sardinien-klubben är näst sist i Serie A där bara en futtig seger finns noterad (3-1 mot Sampdoria). Ska vi finna några glädjeämnen hos besökarna så var ändå matchen mot nyss nämnda Salernitana i förra omgången ett steg i rätt riktning. Gästerna skapade massor med chanser med bland annat Joao Pedro som massiv målsumpare. Verona såg tunna ut bakåt i förra omgången mot Ekdal och hans Samp och släppte tre bollar. Hellas är okej men får alldeles för stort förtroende av svenska folket. Senaste matchen lagen emellan på Stadio Marc’Antonio Bentegodi slutade 1-1 och med en glödande högersida är det av största vikt att få med ö-laget ögonaböj. 1X2.

5. Motherwell – Dundee United 1
Innan vi kliver vidare med matcher från italienska Serie B gör vi en kort avstickare till Skottland och landets finrum. Motherwell är stabilt placerade i mitten av tabellen där framförallt duon Tony Watt och Van Veen har varit riktigt fina framåt. Dundee United har fått in en del bra pjäser till årets säsong. Däribland hittas finske Niskanen men också lånet från Manchester United, Dylan Levitt, som för tillfället är skadad. Med publiken i ryggen traskar The Well ändå in som favoriter i detta möte. 1X kliver på tåget först.

6. SPAL – Lecce 2
Lecce misslyckades med att ta sig tillbaka till det italienska finrummet i fjol. I år finns åter hoppet om att lösa klivet och hösten har i stort varit till belåtenhet. Massimo Coda, lagets bästa spelare framåt, är dessvärre lårskadad inför bortamatchen mot SPAL men gubbar som Gabriel Strefezza och John Björkengren ska ändå kunna bidra med tillräckligt med spets för att besökarna ska greja minst en pinne. SPAL gör en medioker höst och ska därtill lösa uppgiften under tisdagen utan en av sina bästa backar då Vicari är avstängd efter en utvisning senast mot Cosenza. X2.

7. Vicenza – Benevento 2
Beneventos tid i Serie A blev kortvarig. Trollkarlarna har fått börja om på ny kula i andradivisionen med Fabio Caserta som tränare och med peruanen Lapadula kvar trots degraderingen. En av ligans bästa spelare helt klart. Vicenza är inte på samma nivå som besökarna och har bara vunnit två futtiga bataljer på hela säsongen. Värdklubben är tämligen uddlösa framåt och släpper därtill in näst flest mål i ligan bakåt. Tvåan är väldigt trolig men kan komma att sticka iväg en aning streckmässigt. X2 ska dock vara ett gigantiskt lås på Stadio Romeo Menti.

8. Reggina – Ascoli 1
Vi avrundar bongen med kvällens bästa spik. Ascoli har haft fin medstuds under hösten och huserar efter 14 omgångar på en klart godkänd sjundeplats. Mycket har och kommer kretsa kring Federico Dionisi som stått för nära 40 procent av alla mål framåt. Reggina har en bredare trupp och är vanligtvis stabila på egen matta även om en del trötta förluster rullat in på slutet. Andrey Galabinov är ett klassförvärv och därtill finns stabila pjäser i form av Montalto och Di Chiara. Ettan är trolig och kan komma att köpas till finfint pris.

Stugans superspik!

Reggina
Alfredo Aglietti och hans värdgäng är stabila på egen matta och mot ett Ascoli där väldigt mycket kretsar kring en spelare (Dionisi) ska Reggina stå som tämligen givna favoriter. En bra spik helt enkelt.

Stugans kupongrensare!

Cagliari
Klubben från Sardinien gör ingen bra höst men blir otroligt nedtryckta av svenska folket inför bortamötet mot Verona. X2 runt 25-30 procent är givna skrälltecken att plocka med från start.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100