Topptipset analysen

Topptipset 31/1-23

Tisdagens Topptips bjuder på en trevlig rad. Cupkamper från Italien, Tyskland och England går av stapeln innan ligaspel tar över. Först ut är det blåsvarta stormötet på San Siro, mycket nöje!

⏰  Spelstopp Topptipset: 20:44
📈  Radförslag: 144kr

1. Inter – Atalanta 2
Kvartsfinalfas i Coppa Italia i vilken Inter tar emot Atalanta. Glenn Strömbergs grabbar har hittat tillbaka till vinnande vägar efter nyår med fem segrar och ett kryss på sex fajter. Gott om mål har de också gjort, hela 22 kassar har det blivit. Lite annat ljud i skällan hos Inter som förlorade hemma mot Empoli för en vecka sedan och sånär tappade poäng mot Cremonese den gångna helgen. En dopietta från Lautaro räddade dagen för Simone Inzaghis sällskap, men det kommer krävas klart mer mot Atalanta. Jag lutar åt höger, X2 är ett bra drag.

2. Union Berlin – Wolfsburg 1
Till Deutschland, Deutschland där Union Berlin återigen är i hasorna på Bayern München. Berlinarna har inlett nyåret med trippla segrar i Bundesligaspel och försöker nu ta med sig sin fina svit in i cupen där åttondelsfinal vankas mot Wolfsburg. Ett motstånd som bör passa hyggligt. Matte Svanbergs Vargar gick på pumpen mot Bremen senast, ett motstånd Union besegrade häromveckan, och gör en ganska medioker säsong i stort. Det är svårt att se gästerna gå segrande ur detta på bortamark. 1X.

3. Newcastle – Southampton 1
Cupspel att vänta även i England där returmötet i Ligacupen mellan Newcastle och Southampton går av stapeln. Skatorna har 1-0 att gå på efter det första mötet och att döma av det vi fått se från dessa båda lag både i närtid och på längre sikt är det ett överläge som lär bestå. Eddie Howe har byggt ett otroligt stabilt lag av, om vi ska vara ärliga, ofta ganska ordinära spelare och de svartvita har därav förlorat blott en match sedan bortamötet med Liverpool i augusti. Southampton hoppas att Nathan Jones ska kunna göra detsamma nere på sydkusten, men efter bara ett par månader på posten är det en bra bit kvar. Känslan är att Newcastle stänger ner detta. Då krysset är tillräckligt för avancemang är 1X ett bra val.

4. Birmingham – Blackburn 1
Från en engelsk cup till en annan då Birmingham möter Blackburn. De förstnämnda räddade omspel via ett sent kryss i bortaborgen och bör också vara laget med vittring här. Efter ett sanslöst “spring” under hösten har Blackburn precis som väntat haft stora problem mot slutet med blott tre segrar på de senaste tio matcherna. Spelet är svagt och storstjärnan Ben Brereton är mållös sedan den nionde november. Birmingham har hög kapacitet i spelare som Hogan, Jutkiewicz med flera och hålls högre här. Strecka från vänster.

5. Luton – Cardiff X
Luton har eventuellt gått ner i en liten formsvacka. Det enda lag man besegrat på sina senaste fem kamper, cupspel inräknat, är den svaga jumbon Wigan Athletic. Helgens FA-cupmatch mot lilla Grimsby slutade oavgjort, 2-2, trots hemmaplansfördel och en vettig elva. Cardiff är såklart inget lag som övertygat oss om sin storhet denna säsong, men med poängplock i fem av sina sju senaste ligafajter samt ytterligare ett cupkryss mot Leeds är walesarna lite på gång. Förlusterna som inkasserats har därtill varit knappa, 0-1 gånger två. Med värde till höger tar vi höjd. Alla tecken används.

6. Salford – Walsall 1
Playoff-jakten går vidare för Man United-legendernas Salford City som tar emot Walsall på The Peninsula Stadium. Ett möte tabellfemman angör med positiva vibbar. Walsall har nämligen blivit av med sin främste målman Danny Johnson, som stått för nära hälften av lagets mål, under vintern och utgör därför ett klart mindre hot än tidigare. Då ska det sägas att hotet inte var enormt innan heller, gästerna har vunnit blott tre matcher på resande fot denna säsong och det blir sannolikt inte fler här. Salford, med formstarke yttern Conor McAleny i den offensiva treudden, ser starkare ut. Ettan singlas.

7. Carlisle – Barrow 1
Carlisle krigar på i toppen. Sjätte segern på sju försök kom via 1-0 borta mot Rochdale i lördags. En trepoängare som med det sagt var lite väl knapp med tanke på att Rochdale är League Twos sämsta lag och innehavare av jumbopositionen. Värdarna ska nog inte vara helt säkra på seger här. Inte minst då Barrow står för motståndet. De tillresta har i sina tre senaste bortamatcher plockat poäng av serieledaren Leyton Orient och ovan nämnda Salford samt vunnit mot playoffplats-innehavaren Mansfield. Urstarka papper som gör att ettan gärna får garderas när den närmar sig 60-strecket. Helgardera och jobba knall.

8. Bordeaux – Le Havre X
Avslutningsvis mot vindistriktet i Frankrike. Ett toppmöte stundar i Ligue 2 där Bordeaux jobbar för en återkomst till finrummet. Klubben har en stor kostym och flera intressanta spelare, däribland skyttekung Josh Maja som piskat in elva kassar hittills. Av dessa har hela åtta varit matchens första. Le Havres främste forward har i sin tur bara gjort fem kassar och lagets framgångar bygger istället på kollektivet. De gästande serieledarna har bland annat bara släppt in blott åtta mål under säsongen. Precis som i höstens vändande möte väntas en målsnål drabbning. Krysset är ett inledande drag.

Stugans superspik!

⚽️  Salford City
Det är ont om givna favoriter under tisdagen. Salford har dock med sin frejdiga offensiv alla förutsättningar att säkra segern hemma mot ett mediokert Walsall. Ettan lämnas ensam.

Stugans kupongrensare!

💣  Cardiff
Luton får alldeles för högt förtroende. Cardiff spelar snålt och är väldigt svårslagna. När högersidan reas ut är det inget att fundera på. Skrällchans!

144 rader
1. Inter – Atalanta x2
2. Union Berlin – Wolfsburg 1x
3. Newcastle – Southampton 1x
4. Birmingham – Blackburn 1
5. Luton – Cardiff 1×2
6. Salford – Walsall 1
7. Carlisle – Barrow 1×2
8. Bordeaux – Le Havre 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta