Fotboll-serie-a-speltips

Torino – Lazio

Ett underskattat Torino mot ett överskattat Lazio!

Torino var under förra året med halva foten i Serie B. Mycket har dock hänt under uppehållet och det tycks vara ett pånyttfött Torino som tar sig an ligan det här året. Med ny riktgit bra tränare och en spännande trupp tror jag att man gör livet surt för ett haltande Lazio när det vankas veckomgång i Serie A!

Torino

Torino såg allt annat än bra ut förra säsongen och länge såg det ut som att det kunde bli spel i Serie B. Kvar blev man dock det här året ser faktiskt spännande ut för de vin-röda. Belotti är fortfarande kvar trots att flertalet klubbar ryckt i honom genom åren och till detta börjar Torino få en småmysig trupp. Faktum är att man rentav klarar sig bra utan Belotti, då denne saknades mot Sassoulo borta och ändå dominerade Torino händelserna i matchen kraftigt och vann också mycket rättvist i slutändan med 0-1.

Säsongen inleddes mot Atalanta och Fiorentina, i matcher Torino bägge förlorade med 2-1. Atalanta-matchen var ett enormt rån som avgjordes sent av bortalaget trots att Torino var det överlägset bättre laget i matchen. Att därefter åka på ännu en 2-1 förlust mot Fiorentina och ha den fjolårssäsongen i ryggen och ändå resa sig som Torino gjort tyder på enorm styrka. Trots den snöpliga starten med två förluster så har Torino därefter krossat Spezia och under helgen borta-vunnit mot fina Sassuolo så sent som under helgen med 0-1 och återigen ett kraftigt spelövertag.

Torino har värvat fint och de nya spelarna som kommit in har gett full effekt från start. Praet som under sin tid i Premier League kändes mer eller mindre bortglömd har varit grym i sin nya tröja och förhoppningsvis fortsätter den trenden i veckan när Lazio väntar!

Lazio

Det är svårt att bli riktigt klok på Lazio. På pappret har man nästan varje säsong ett riktigt fint lag, men för sällan lyckas man blanda sig i toppstriden. Fjolåret såg länge ut att innebära någon form av framgång men efter en katastrofal säsongsavslutning blev det återigen ett mediokert år. Immobile fortsätter att göra mål men det räcker inte alltid till. Mot Cagliari under helgen blev det 2-2 och återigen imponerade inte Lazio speciellt mycket, utan det krävdes ett sent mål för att rädda poäng.

Lazio fick en fin start med två segrar men har därefter tappat farten. Förlust mot Milan följdes upp med ännu en förlust mot Galatasaray i Europa League och sedermera då 2-2 mot Cagliari. Inför mötet mot Torino har man dessutom i bakhuvudet att megamatch mot Roma i Rom-derbyt väntar bara ett par dagar senare.

Speltips Torino – Lazio

Oddsen på Torino rasar redan och jag tror det kommer fortsätta den vägen. Torino har riktigt bra siffror hittills i år trots två förluster och det är något på gång hos de vin-röda. BET365 ligger efter i oddssänkningarna just nu och erbjuder 1.83 på +0.5 där andra bolag är nere under 1.75. Även om oddsen inte hade börjat droppa så är detta ett spel jag hade tagit ändå, men nu känner mig än mer trygg med.

Lazio har absolut större stjärnor på flera positioner men som lag håller jag Torino nästan som starkare. Kollektivet i Torino fungerar bättre än hos Lazio och det här bör inte bli någon lätt uppgift för de himmelsblå.

Torino har spelat riktigt fin fotboll i samtliga matcher man lirat hittills i år medan Lazio blandar och ger något oerhört. Jag gillar matchupen och tror Torino har väldigt goda chanser att iallafall få med sig ett kryss.

SPEL: TORINO +0.5 @ 1,83 BET365