Hockey NHL speltips

Toronto vinna Atlantic Division

SHL är i full gång, men det stoppar oss inte i från att börja kika efter långtidsspel på NHL.

Det första spelet jag hittar är på Toronto Maple Leafs. Laget tog sig äntligen förbi första rundan i stanley cup-slutspelet förra säsongen, men sen tog det stopp emot succélaget Florida. Sen dess har man hunnit byta GM från Kyle Dubas som nu mera roddar Pittsburgh till Brad Treliving som spenderade nio säsonger i Calgary och dessutom fick vara GM för Kanadas world cup-lag senast det begav sig. En lite mer old school GM, som kanske inte har det bästa ryktet sett till vad han gjort de senaste säsongerna. Men vad har han då hunnit med att göra med laget denna försäsong?

Förändringar i Toronto till säsongen 23/24

Noterbara namn som lämnat är Ryan O’Reilly, Micheal Bunting, Alex Keerfot, Justin Holl och Noel Accari. Noterbara spelare man knutit upp är istället John Klingberg, Tyler Bertuzzi och Max Domi. Sen ska vi såklart nämna ett av de första och kanske mest ifrågasatta movsen som Brad gjorde och det var att signa Ryan Reaves till ett treårskontrakt. En spelare som står för tuffhet, men knappt kan röra sig ute på isen. Det blir intressant att följa. Utöver det har man tagit en chansning på några billiga breddspelare.

Annars har man skrivit kontrakt med Matthews och Illya Samsonov. Matthews som dessutom får rekordlönen 13.25M per år. Man hoppas dessutom att en spelare som Matthew Knies (oerhört fin i slutspelet förra året) tar ett kliv och kan fylla på underifrån. Även svenske Pontus Holmberg kan komma att få en viktigare roll i år. Totalt sett så är line-upen starkast i Atlantic och de två första fw-formationerna är extremt giftiga.

Konkurrenter? 

Kikar vi lite på konkurrenterna, så har de en hel del problem. Florida har blivit lite sämre och kommer dessutom att sakna två av sina tre bästa backar i 1-3 månader. Jag pratar om Ekblad och Montour som drog på sig flera skador under det långa slutspelet. Att behöva klara sig utan dom i cirka en fjärdedel av säsongen i genomsnitt kommer kosta i poäng. Man tappar dessutom stabile Gudas och ersätter med några sämre alternativ i form av Mikkola, Kulikov och Ekman Larsson. Länk till update kring Montour och Ekblads skador här


Boston som slaktade förra säsongen stod faktiskt i 1.60 pre att gå till slutspel (ett spel vi hade som långtidare på hemsidan). Sjukt odds förövrigt, men även här har mycket hänt. Man går till exempel ifrån att ha Bergeron, Krejci och Coyle som centrar till Zacha, Coyle och Morgan Geekie. En skaplig nedgradering. Dessutom hade de två förstnämnda en minimal cap hit på runt 3.5M förra året då Boston använde sig av ett kryphål för spelare över 35 år. Så två spelare värda nära 20 Mille tillsammans ska nu ersättas. Dessutom får de en ”cap penalty” för detta på $4.5M. Så de har endast 79 Millar att jobba med säsongen 23/24. Utöver detta så är tappen större än vad man fyllt på med (även om man räknar bort deadlinespelare som Orlov & Bertuzzi). Boston går en osäker säsong till mötes helt klart. Backsidan och målvaktssidan är dock väldigt betryggande.


Tampa Bay fick redan förra året bekänna färg efter all framgång som de haft. Det är alltid tufft att hålla sig så slagkraftiga som Tampa gjort med tanke på alla draft picks man ger upp för att ”vinna nu”. Dessutom får man välja väldigt sent och de spelare man fyller på med blir sällan game changers. Det är faktiskt helt otroligt vilket jobb organisationen har gjort. Nu tycker jag dock det ser riktigt urvattnat ut. Man får ihop två riktigt bra fw-formationer och 3 bra backar, sen går det snabbt utför. Man blir helt plötsligt enormt känslig för skador och att det här laget ska kunna hota om divisionssegern över 82 matcher ser jag som en tio procentare MAX.


Övriga lag är sjukt spännande och då menar jag framförallt Buffalo, Ottawa och Detroit. Skulle det klaffa för något av dessa lag, så kan jag se fler än ett av lagen blanda sig in i slutspelsstriden och om det är några lag som har potential att vinna divisionen om allt klaffar så är det Sabres och Senators. För bortsett från osäkerheten kring de båda målvaktssidorna, så är lagen sjukt intressanta och har en otroligt hög uppsida. Sabres har dessutom ryktats vara inne i jakten på både Thompson (Vegas) och Hellebyuk (Winnipeg).

Här har jag ett litet spel, som jag redan nu kan dela med mig av och det är Buffalo över 88,5 poäng till 1.91 hos Coolbet. Laget är i grunden bättre i år och deras division har blivit jämnare och kanske aningen sämre (Tampa, Boston, Florida lite sämre och Ottawa/Detroit bättre). Förra året tog man 91 poäng och jag skulle säga att man är favorit att slå det i år. Så en 88.5-lina är mumma!
Buffalo Sabres poäng

Montreal är att kapitel för sig och kommer inte kunna blanda sig i slutspelsstriden denna säsong.

Torontos vinstchanser

Summar summarum så sätter jag en vinstchans på 35%+ för Toronto, vilket skulle innebära 2.86 i odds. Nu får vi 3.35 hos Coolbet och det är bara att tacka och ta emot.

Toronto vinna atlantic

Speltips: Toronto Vinner Atlantic Division till 3.35 + Sabres Över 88.5 poäng till 1.91 hos Coolbet

Fler långtidsspel kommer droppas på hemsidan hela vägen fram till premiären den 10 oktober och vill du vinna en helg med oss i stockholm den 18 september så får du kika in på hockeytorsdag, där vi tävlar ut 6 paket under 6 veckor!

Mvh,
Timman

Saknar du konto hos Coolbet, Öppna ett här och få 500kr i Bonus

Chatta